Значи тој што молчи нема проблеми и ништо не му е, такаа ???? Епа нема веќе да молчам. И да не треба нешто , ќе го кажам. Колку што ме боли и мене, толку и тебе. Преку глава ми е од филмови и сценарија на лоши глумци. Тоа што го дадов, можам и да го вратам!!! Не сакаш да не го испочитуваш мојот збор! Нее , не сакаше. Да, ќе се дерам, ќе бидам и дрска и безобразна. Каква сакаш мисли ме. Ете се случува , се насобра па и ја да пукнам еднаш. Некои луѓе стварно се за шлаканица!
Спојлер: Не читај Читам хороскоп и се трудам да верувам сите убавини напишани таму демек ако верувам и ги насочам мислите на позитивни работи ќе ми се случат ама нееее реалност ми удира шамар во лице како да ми е малку од се што се случува. Се чувствувам казнето без причина, многу лошо. Изгубив самодоверба, самопочит а за кого? За луѓе кои не ме сакале ниту ме прифатиле, за луѓе кои бегаат од мене како шуга да имам. Не е фер, стварно не е фер.Многу ли барам! Толку ли е тешко да се биде пријател со некого, толку ли е тешко некого да го сакаша на начин на кој тој те сака тебе, толку ли е многу тешко, не сфаќам. А како знаете каде да тропнете кога вам ќе ви притреба нешто, како знаете да лажете, да правите будала! Како вам никој не ви се одмаздува за злото, како! Како не ве боли кога друг плаче поради вас!
Мразам дволични, алчни, опасни, и тие што се само за корист, што знаат каде грешат и пак исто си зборуваат дека не е така, и како може тоа се да е во една особа еден карактер, зло!!!!
ЗОШТОООООООО?! НЕ СФАЌАМ. ЖИМИ МЕНЕ НЕ СФАЌАМ. У П.М сите и се и не можам. Не се трпи ова.... И немам никој кој само ќе биде тука. АМАН! Не ми требаат вашите совети и вашите утехи. НЕмам утеха. СКРШЕНА СУМ. Не дишам. Не можам.
Преку глава од све мие дојдено,сакам да сум сама оставете ме луге да дишам.Све што сакам е само мир и него.
Требаше да одам до кај баба ми А јас го скокнав викендот и не бев. Да, имав обврски, ама пак поминав во близина, и не застанав. Знаев дека тетка ми ќе оди. И некако немав некоја желба. Сакав да си завршам се што си имав замислено. Плус одлично си поминав баш така како што си планирав. Ама денес кога наминав, малку налутена. Не би требало да ми е грижа за ова, или толку да го ставам на ум. Знам дека скршив некои чуства... и некако и после 3 часа мислам на ова. Ај добро, не мислам целосно, ама некако ми минува низ глава и малку ми пречи. Ама ете, зошто засади толку растенија во дворот, наместо трева. Сега кога го шетам кучето не можам да одам кај неа. Она сама може да си го направи интересен животот и некогаш за промена да ме посети, ама кучето чека само од мене. Не е во ред кучето да е повеке од баба ми, ама сама бараше... Пробав да и објаснам(пред неколку недели), ама само го накачува тонот и се кара. Утре ќе одам и ќе и објаснам дека секоја направена работа си има своја последица. Малку ми е криво и немаше да кој да си кажам да ме разбере
Аман веќе. До кога со вакви големи очекувања? Мојата работа како да не е вредна, тоа што трчкам низ градов цел ден, па де вежбање, де обврски.... Ама не, јас не се мачам воопшто и не сум уморна. Немам втор ден мензис и немам болки, ко да не сакам да седнам, здивнам, одморам. Не сум ниту спакувана, станот е во хаос, сите нешто очекуваат... Си направив кафе да се решам од главоболката и пуштив убаво музиче....одам да се средам на раат.
Ти си евтина мивка и ништо повеќе! Никогаш нема да го завземеш моето место! Никогаш нема да бидеш јас!
Бев во град со намера да купам барем едно нешто, гледав фармерки катастрофа ги акнале 1600 а да дувнеш ќе се испокинат и како хеланки, барав мајца некоја асална и 800 ќе ја платам ама се од тије од 299-399 а се неубаво е скапо мн. и како тоа?? во рамстор фиори катастрофа , пишува пред еден век тотална ликвидација а лажат само, во waikiki исто ништо а скапо , теренова , котон !!!!секаде бев и ништо не купив
Идиотка невидена сум значи,5 години се мачам со ригорозни диети за да ги откачам досадниве килца што си ги заработив благодарение на пореметувањето на тироидната,ќе мачам маки цел ден со диети,а дојде вечер јас ќе се најадам и ќе надохнадам за цело гладување. Проклетство! Ми се смачи веќе од празни муабети,со кој и да правам муабет веднаш се фаќа за килажа,а посебно типки од 50 кг и ќе се фаќаат за стомак жалејќи се како се здебелиле 100 грама и следуваат муабети од типот оф дебела сум како мечка,за потоа да го свртат муабетот не бе таман сум не ми треба слабеење. Не станува збор тука за некој што може да ослабе а во исто време му е послатко да се најаде,само не мора со вашите потресувања да му ја паѓате психата на човек,тешко е стварно оти и многу други фактори се во игра,од искуство кажувам,а не е само речи абе ајде секој може да успее... Ќе додадам нешто што ми се врти во глава а не им го кажувам на манекенкиве,јас сум плус сајз според некои стандарди,а во исто време сум личност која е на хормонска терапија,личност која е осудена на доживотна терапија,личност која во секунда се препотува,за потоа да и студи во секунда,јас сум и личност која не паметам од кога не сум имала мирен сон,сон без тахикардии и гушење,и за крај светот не се врти околу вашите 100 грама од повеќе,постојат луѓе кои маки мачат и ги повредува вашето потресување,оти сите се грижите за вишокот килограми а за недостатокот на памет неважно е
Redovno ja citam zenava i se prasuvam sto i se slucuva vo privatniot zivot sto tolku mnogu zaviduva na se. Luge koj se srekni i zadovolni od sopstveniot zivot ne im e gajle za necii vegi, nokti, sto kupile, kade bile na odmor, sto si kupile......bre sto maka ima zenava. Za cudno cudo nikogas ne sum ja procitala vo momentalno citam Vo pocetokot forumov mi bese interesen, potoa pocnav da se prasuvam sto voopsto citam, a sega se prasuvam zar i ova moze da postoi Bare imam prestava kakvi setaat na ulica
Спојлер Неблагодарни ! Место да се гордеете со мене вие ме газите! Супер уште вие да ме јадете ми фалеше! Малку однадвор ме малтретираат и гњават ! Уште душман во куќа ми фали! Ве мразаааам ! Ниту ви јадам ниту пијам повеќе! Не постоите за мене! Ќе си одам од куќава и очи вадете, нема да ве гледам!
Секој ден отворај се пред некој, кажувај си ги маките и проблемите, после ти него/неа слушај ја, биди поддршка, давај совет, не спиј кога треба рано да станеш, до сабајле на тел зборувај и слушај кај што плаче....СЕКОЈ ДЕН, СЕКОЈ ДЕН ДВОИШ ВРЕМЕ, СЕКОЈ ДЕН СЕ ГРИЖИШ КАКО Е, СЕКОЈ ДЕН СЕ СЛУШАШ, ЗА НА КРАЈ ДА ТИ ГО НАЧУКА ТОЛКУ ЈАКО, ДА НЕ ЗНАЕШ КАЈ ДА СЕ ЗАВРТИШ! ЗА НА КРАЈ ДА ТЕ ЗАЕБЕ ТОЛКУ ГАДНО ШТО ЌЕ ПОСАКАШ ДА УМРЕШ! Господе, гледаш што се случува со луѓето? Твоите НАЈСОВРШЕНИ креации што си ги нарекол луѓе, ледаш што прават? Не можам да речам прости им Господе не знаат што прават....туку ќе речам: ВРАТИ ИМ ГОСПОДЕ, ВРАТИ ИМ ЗА СЕ, ПОШТО ЗНААТ ШТО ПРАВАТ.
@JollyGirl истото го имам искусено! Мене искрено ситуацијата ми помогна многу, на некој начин се преродив. Сфатив дека колку и време да им посветуваш на другите никој нема да биде благодарен. Затоа си се фокусирав на себе пошто сфатив дека на никој не му е гајле дали си ок.. Искрено научив да живеам свој живот и да не се замарам со проблемите на другите , секоја идна средба со секој научив да ми биде како си , што има ново, како се децата бла бла.. Без навлегување во интимни проблеми и да ти кажам МНОГУ МИ Е ПОЛЕСНО! Секое лошо за добро е да знаеш, од секое искушение па дури и најмлото, ќе испаднеш позрел и подобар човек! Со лесно
И јас ќе се научам со тек на време да си живеам само за себе и ептен за најблиските. Ама какви луѓе постоеле, што во моментов не можам да поверувам дека сум била опкружена со такви личности, и дека и тие имаат крв и месо. Нека помине овој тежок момент и јас ќе станам најсебичната личност што постои. Еве јавно ветувам. Не се свесни колку ножеви во грб од мене ќе примат такви личност, не се свесни колку ќе патат....ќе дојде и моето време. Фала за мотивацијата и убавите зборови