Епа добро бе пробај си ја среќата со 16годишно девојче да видиме од сега таа дали би сакала да се врзе дали сака сериозни работи,јас сум била глупава што сум се замарала. само да не биде на крај "со деца не се срка попара, ќе те покапат". па добро мислам дека си доволно голем бе човече за да го знаеш ова
Eh da puknete vie namesto jas Seljaci niedni Uf samo kolku imam merak da ti go vidam liceto i makite koga ke te ostavam..... Ke zalis za cel zivot, sega sto tooolku gi sakas i se po gz im odis posle ke gi mrazis cel zivot... Proklet da e denot koga te zapoznav, Pu seljak nizaeden.....ti nikad air nema da vidis vo zivotot tvoj
Ќе се шекнам. Еднаш решивме со дечко ми да одиме заедно на Нова Година, сами, САМИ, САМИИИИИИИИИИИИ. И мора да се напикаат одма и други. Не ни кажавме преку која агенција што како, ама сами си нашле и се совпаднавме со агенциите. И сега јас колку и да му зборувам дека „нема потреба од блискости таму“, знам џабе е, пошо не може да му каже НЕ на другарот или на цимерот. WHY GOD? Зошто два вечери да не сме заедно сами бе, зошто да не одиме некаде САМИ зошто?! И за него се` е смешно, зошто да се нервирам јас за глупости аааааааааааа
Полна сум негативна енергија.Гледам да бидам позитивна и со сите да сум добра и на крај негативната енергија останува за мене. Значи, како може да сме толку за никаде станати,еве не знам. Се чувствувам осамено без мојот телефон. Можете да замислите,без телефонот!! Животот ми е сведен на инстаграм и снепчет. Па дали ми пишал,дали ми вратил,кога отворил и зошто не сега кога јас сакав?! Другарките се полнат со самодоверба од лајковите на фејсбук,а егото им расте пропорцијонално со секој прочитан цитат од фејсбук и инстаграм. Сакав да бидам реална,поразлична ама со кој?! Седиме на кафе и не си правиме муабет си пишуваме на чет,не можеме да комуницираме нормално затоа што во живо нема стикери и емотикони, со кои нели разговорот не ни е целосен. Си пишуваме цела вечер, а утредент не ме отпоздравува. Ама глупа нација станавме,два реда муабет не знаеме да направиме. Не ми се верува дека ова се случува. Кога бев мала не си го замислував вака животот,сакав да бидам реална и среќна,паметна со богат речник. Сакав со другарките да седнеме на кафе за муабет,а не за слика на инстаграм,снепчет и чекин. Верувам дека работите да се решаваа во четири очи сега животот ќе ми беше 3 пати поразличен,ама зашто сите сме јаки на фејсбук кукавици во живо затоа ова се случува. Дајте ми пауза од овој живот,дајте ми одмор од се,од сите и од сите социјални мрежи. Мислам време е да се преиспитам оти вака гледам дека нигде не терам.
Ми се смачи. Зошто мене ми се случува ова? Што толку сум згрешила господе? Зарем јас не заслужувам да бидам сакана и почитувана? Зошто животот е толку суров спрема мене? Зарем не е веќе време љубовта да затропа на моите врати? Уште колку треба да се чека? Уште колку пати ќе бидам повредена, скршена? Зарем толку траеше неговата “љубов“- како што тој ја нарекуваше, спрема мене? Не не било тоа љубов сега ми е јасно, но зошто тој дозволи работите да стигнат до оваа точка? Како ли се чувствува сега тој зарем нема никаква грижа на совест? Како ли ќе успеам да го преболам? Ќе зарасне ли срцево кое е скршено на милион парчиња? Кога ќе престане да боли? Ќе успеам ли покрај се да станам на нозе да ја исправам главата и да продолжам со животот? Толку многу прашања без одговор, толку многу тежина, толку многу болка. Неможам веќе премногу боли... П.С. Морам да признаам вешта глумица сум била, позади толку многу “насмевки“ никој не успеа да ја види огромната болка која ме убива малку по малку.
Морам некаде да пишам, еве овде... Не можам самата себе да се поднесам, колку чувства поминаа низ мене вечерва, на крајот си го одложив колоквиумот за во сесија, да си ги скратам маките, да не се нервирам и плачам над книга што таа е на хрватски и не разбирам се. Спојлер То се зове пмс
Ako uste nekoj mi posaka nova godina so 'Aj pa vo novava godina bebe da dobiete' ke zbesnam!!!!! Aman!! Ne sakam dete sega. Ne znaci ako si VO brak ajde odma deca ragjaj..Toa si e licna rabota,so koe pravo mi zboruvaat za toa! Vnuce sakale! E ke dobiete,ama koga jas ke sakam i koga gospod ke mi dade.
Значи!!! Ако одам уште еднаш да купам најскап самсунг телефон па уште ви се пофалам у онаа темата..рацете да ми ги искршите Со ниеден средно(ниско)буџетен Самсунг не сум имала проблеми како со S7edge! И сега си пишувам од среднобуџетниот ј5-2016 затоа што мојот не сака да се вклучи Згора на се ми стигнале 6 пораки со понуди од една иста фирма..арно си реков да не отварам мејл до 2018 Мозокот ми е рингишпил во моментов...
Понекогаш човек ги пишува зборовите кои на секое секавање му ја горат душата... но не може да ги изговори, затоа лесно се пронаоѓаме во нечија приказна но тешко ја пишуваме сопствената.....