Dovolno mi e samo da te poglednam,bez da mi prezbores sum nervozna,za tvoja sreka a moja nesreka vezden si mi pred oci,veke organski ne te podnesuvam
Денес имав страшно непријатен настан во Жито маркет, кој морам да го споделам. Тргнав накај фрижидерите со сокови, а до нив стоеја две девојки од кои едната местеше производи. Го земам малото шише од фрижидер (стојат горе нели) и само што го затворив слушнав како падна нешто и бев испрскана до половина со големо шише Кока кола. Буквално се запрепастив бидејќи звукот беше силен и бев лом. Ме погледнаа девојките и им кажав дека е се во ред и тргнав накај каса да платам. Само што дојдов на ред се појавија две девојки кои прво мислев дека дошле да се извинат, но наместо тоа тие почнаа да ми префрлаат како треба да го платам сокот. Прашав зошто и напнато ми одговорија ,,Па за сокот што го истури''. Им кажав дека не го бутнав јас, но тие настојуваа. Очигледно мислеа дека сум сама и ми се нафрлија, но потоа се замеша и мајка ми и им кажа дека дури и да сум го бутнала тоа било бидејќи не било добро наместено, што пак не е моја кривица. На крај ги плативме останатите работи и си излеговме. Али јас понепријатна ситуација од оваа сум немала и нема никогаш да им стапнам повторно таму, а верувајте купувавме во тој маркет и неколку пати во неделата. Страшно!
Јави се мори чускијо една. Три недели те чекам да се јавиш. Ко че ти треби некој нигде го нема, ко че не ти треби ѕвони на телефоно. И вие сте ми биле некој родбнини. тешко тој шо ве има.
Значи толку да не можат да сфатат дека ми треба alone момент? Чудно и глупо било како истерана од дома како студент од друг град да сум и седнам сама да јадам негде? Јбт ви мислење и менталитет и све упм нек иде веќе
Мразам што сум премногу попустлива, си подголтнувам од мака за секое кажано "извини" иако не сум била виновна, се каам што ги измешав приоритетите!
Зарем треба да ти нацртам колку сум несреќна? Знаеш, знаеш се' а од друга страна ми посакуваш да родам уште едно дете?! Ок, сфаќам, така се вели, ама мајка си ми побогу Како малку да ми е да се секирам за иднината и среќата на едно дете, па уште едно ми треба Тоа ли е поддршка? Сама бев, сама сум, сама ќе бидам Одсекогаш и засекогаш
Сега и на Тумбе кафе не смеам да се качам?! Да останам дома сакаш?! А ти Симоно,една обетка не знајш да клајш,се исече на прсто епа сега нека те пржи,арно шо си вакцинирана од тетанус,уште то ти фалеше мочло една....
Каква друграка си ти? Ова би сакала да те прашам во лице. Три пати те викаме да дојдеш, да се собереме сите и заедно едно кафе да испиеме. Колегата 5 месеци го немавме видено, самиот дојде кај нас за да се видиме после толку време, дури и поклони донесол. А ти, повторно не дојде.. Не знам дали воопшто знаеш што значи пријателство...каква малдост е таа ако ја поминиш дома ти? Знам дека материјално си способно да си дозволиш, но така си научена изгледа да го штедиш секој денар. Разбирам, да, не секој сака да се расфрла со пари, ама за едно кафе? Ние ќе го платевме ако парите се проблем. Дечко ти шета секој ден со другарите на различни места и градови, а ти седиш дома. Знам дека немаш забрани од дома, ти си таква. Од корист правиш се, ако немаш корист не одиш никаде. Кога имаш корист ме бараш нон-стоп, по 5 пати на ден, а во остнато време не постојам ниту јас ниту некој друг за тебе. И ме прашуваш дали сум била лута за нешто, не сме зборувале подолго последниот пат кога се сретнавме. Не сум лута, само не можам да сфатам како можеш се да правиш од корист, кога ти имаш исход од нешто тогаш парите не се проблем. А ако ние те викнеме, секогаш наоѓаш изговори. Еднаш во цело лето, едно кафе во 3 месеци и ти пак не одбиваш. Парите да се проблем, ќе седиме во парк ако треба, за тоа се пријателите, и во зло и во добро да се заедно, но тебе не ти е важно тоа. Никогаш не ни ти било. Ми се смачи од вакви луѓе. За нив постоиш кога само нив им треба нешто, кога си им рамо за плачење и утеха за нивните проблеми.
Немој да ми праќаш луѓе да ме убедуваат.Ако мислиш дека е исправно тоа што го барате од нас-дојди и сама кажи ми , а не преку поштари..... Ти инат-ја уште поголем инает...се сменија улогите ,гледаш? Уффффф....проста масо....иш иш иш
До другарката! Проста и глупа си ок, ај сеј си дома, од мала немаш излезено а богами улиците не ги знајт уште ме прашува кај сме (замисли 21 год имат) а ја будала што и помагам од све и кога че ми треба нешто од секој пат ме одбива ради сиромаштија ама пак не е до то бидејќи ја бесплатно и давам а она ме одбива, проклета кучка невидена во светот
Жал ми е што не бев тука,требаше а не бев тука,жал ми е. Научи да се радуваш,научи да ме насмееш,научи да покажуваш дека јас сум ти се'. Ти со промени не ме враќаш мене... Ако времето е најдобар лек,зошто не проаѓаш? А колку мислам толку повеќе чувствувам......
Пукнав се изнакажав, освен дека ве мразам и ако бевте дно за мене сега сте под дното. Криво ми е само за нервозата што ја претрпе бебе во стомак и дете кое ме гушкаше како да сака да ме заштити. За нив живеам за брзо ќе си одам, ќе ги одведам одовде нема да сум секогаш толку беспомошна и нема назад да се свртам!!!