Детево многу бело, бледо ти е. Однесете го крвна слика да му направат. Абе татко му и мајка му афро Американци се од кај вака детево бело не знам...
Преку глава ми е од доктори од болнички ходници ми се темни кога ќе ги видам неможам повеќе ,а морам секој ден и вчера и денес и утре неможам веќе ни мирисот да го поднесам спобудалувам аман веќе до кога ли до кога ќе шетам по тие ходници до кога ќе ја трпам иглата во мојата вена и тоа измачување,до кога ќе ги трпам иглите што ми ги стават во колк?До кога ли ќе се трујам со апчиња и пак ништо не е ок ништо не е подобро и не мрднува од една иста точка до кога? Немам повеќе сила да се борам со самата себе,со луѓето околку мене и со целиот свет. Секој ден се молам на господ само да ме држат нозеве и сигурно да стигнам до работа и назат. Смачено ми е од сите што се прават паметни дека они све знаат па уште и филозофии ќе ми држат ќе ме учат како требало начукале по 30 години незнат сами да си земат вилушка па уште и маани наоѓат аман преку глава ми е,сакам само побрзо да лета времето да заминам од едно место да отидам на подобро каде што има мир,спокој,каде што нема да ги слушам кучињата на комшите и каде што нема да ги слушам тие што се прават професори.
Значииии доста ми е.вриштам во себе.и болести и се нека се гонат.... Не сакам вака,не сакам да сум болна. Не сакам да ме сожалуваат.бледа си, 10 кг си ослабната,држиш диета? Не,не држам диета-лошо ми е.лошо од се и сешто. Секој ден,секој божји ден се борам со самата себеси.до кога вака?
Уште некој ако ме покани во некоја група на социјалните мрежи како на пример Бојкотттт, Да бојкотираме, Да гласаме ЗА, заедно ваму, заедно таму, одделно кога треба да сме заедно, нека идат у три лепе пизде материне. Ја не сум ја видел Македоншчината освен на карта, а тие глупат тропости . . .
Што ми требаше да одговорам на таа порака и да го започнам тој разговор? Знам и самиот дека кога сум искрен кон некого секогаш го јадам подебелиот крај од стапот. Како не ми се исушија рацете пред да одговорам на пораката. Знам дека тој одговор ќе ме чини многу во животот. Важно ми беше само дека во тој момент се почувствував убаво и исполнето. Сакам да одам по ѓаволите и јас и тој разговор. Се ќе беше поинаку да не одговорев, ама како да не одговорев на тие преубави зборови полни со грижа и разбирање. Проклет нека е денот. Не жалам за времето кое го потрошив за тој разговор, само ми е жал што се ќе заврши на ваков начин. Може ќе ме разбереш еден ден. Ако ме разбереш...
Сум била дволична бидејќи гледам првенствено за себе и својата безбедност..? Не бе..па треба ваљда со било кој да одам,да се дружам..било каде,било кога...Така ли ,со тоа ли ми мислиш добро ? Епа фала али немаш потреба веќе.Такво ,,добро'' не ми треба.
Значи секој шо ме познава кога и да ме сретни исто та исто ме прашват:шо не си фатиш дечко? Како то лесна работа е...
Се мразам кога сум вака напната а се трудам да останам смирена и да не започнам кавга со луѓе кои не се криви само за да си ја смирам нервозата.. Почна да ме нервира се, не можам да се истрпам ама сепак се контролирам. Времето и тишината ме убива иако знам дека на крајот се ќе биде во ред. Уф
Магарето на зајакот вика "имаш големи уши"...... О вие светици и светци.. Вие "совршените" . Вие кои сте најдобри, најпаметни, најмудри, најдомаќини..... Дали вие знаете колку всушност сте во заблуда? Дали знаете дека и вие имате стравови, правите грешки, не сте добри во се?!?! Зошто тогаш толку сте се фатиле за мене и за таквите ко мене?! Луѓе што имаат стравови, анксиозност, луѓе што се наивни и веруваат на сите, луѓе што се трудат да почитуваат и да бидат добри со сите ...... Ќе ви смени нешто во животот, ќе ви никнат рогови оти ми го "плескате во фаца" секој мој страв, моја грешка......Демек , еве јас не се плашам пд ништо, најубаво готвам, не сум крупна, најдобра сум.. Море гонете се во 3 п.м. Само уште да научам да ви враќам со иста мера и да ве игнорирам.....
Не можам више со тебе два дена со арно три со лошо преку све си ми дојден преку све! Ќе искршам нешто сега во ПМС најде ти на мене врати да ми трескаш а?Јас ако ја треснам излезната од надвор ќе се чешаш кај што не те чеша. Не можам веќе И овие комшииве ај нека си гледаат у свој двор.Сум пушела на тераса и шо?На моја тераса пушам моите дробови ги уништувам ај манете ми се сите неотесани едни.
Ќе помине ли со тебе нешто без да ми го извадиш низ нос?? Те мразам, не знам како можев некогаш да те сакам
Дали човечката алчност и завис имаат граница? Живеете сами друг ви ги плаќа сметките, ние во заедница се на пола плаќаме и пак не задоволни, сакате уште? Зошто ќе сме правеле детска соба таа била за вас кога ќе сте дошле, ајде бе тогаш и вие од куќата кај што живеете дајте една соба, бидејќи и таа не е ваша туку на свекорот и исто му следува тогаш и на маж ми. Кај живеете сами и свекорот ви ги плаќа сметките ќе дојдете ќе наполните торбите и пак незадоволни, СРАМ ДА ВИ Е!!!.