Mnogu mi e krivo koga ke procitam deka luge se izmameni na ovoj ili onoj nacin. Od druga strana se prasuvam koga ke pomislat istive nekakov biznis da pravat so somnitelni zemji sto pomisluvaat. Zasto se lugevo tolku naivni. 70% od svetov Laze uzasno, genetski se prenesuva. Lazat baba ti I dedo ti, lazat majka ti I tatko ti, lazat I decata I sekoj pat granicata se pomeruva, se pritiska do limit. Si zborat dvajca od ista zemja I koj poveke laze . Kaj nekoj narodi toa e OK da lazes I mala lazga (a do koj stepen e mala lazga) ne e nisto. Da si pravel biznis so xxxxxx,.... nema da bides prevaren, ama mi kazuvas za Caribi, Azija,.... pa sto ocekuvas . Abe samo cekaat da te nacekaat, toa e uzas. Lazat za se I sesto, sto e najtragicno za nepotrebni raboti. Ke mu pozajmis pekalo I ne oseka voopsto obvrska deka treba da ti go vrati. Ti go drpna, otide penkaloto, a kamo li nesto pogolemo. Prvo majko mu stara koga ke vidis deka kukata e opkolena so tolkavi zelezni ogradi sto pomisluvas, zosto site terasi do plafon se so metalna ograda zatvoreni, a? Oti se posteni sigurno ne. Zalam sto ti se slucilo ama zivotot ne e ubavi sliki od istegram pa mi izgleda dosta sigurno mesto. Ke naucis, ako ne od prv pat od deseti sigurno.
Бар еднаш да биде како што треба, еднаш не мора повеќе скормна сум јас. Ај да барам нешто невозможно ок е, ама една проста работа и тој да не биде е не знам што да кажам. Ти ја мразам таа твоја работа, за каде и да одиш тие мора да одлучуваат а не ти. Барем овај пат да те ослободат би било одлично, ама да би било. Мразам неизвесности и кога треба за зависеш од некој.
Школово е за нигде , пракса 0 значи преку к*р више само пишувај дневници пишувај и пишувај а пракса бе? Шо ќе ми е теорија без пракса , ОБРАЗОВАНИЕ ЧИСТА НУЛА Ќе ви пишувам дневници за бактерии , култури , и др ствари од микробиологија а практично нема МИКРОСКОП во 21 век..... пропаст
Ако маж ми не ми помага околу децата здравје Боже што се на пат, ќе го остаам ич око нема да ми трепне, сама ќе си ги глеам, ќе ми помагаат моите. Или ако мрчи нешто вака така...а осеќам дека така ќе биде!!!
Кога спиеш до еден/два попладне и се жалиш за секоја ситница, е нема да најдеш работа на таков начин. Никој не е доволно платен, ама секој почнува од почеток и не им е на товар на сите. Почни да ги гледаш твоите проблеми, а проблемите на другите заборави ги. Светот не живее во облаци туку го прифаќа и минималното само да не остане изолиран од општеството и да опстане на своја нога. Неможе да бараш скапа облека ако некој друг ја купува, неможеш да вреѓаш оти некој купил „скапана„ кола кога истовремено треба и тебе да те издржува. Имаш среќа што го имаш вистинскиот човек покрај себе, да беше некој друг одамна ќе те оставеше, а ти ни тоа незнаеш да го цениш. Се прашувам дали имаш можност да се смениш некогаш. (ете не ми е полесно, мене ми смета таква личност по дома, неможеш нормално да комуницираш кога избегнуваш да си го кажеш своето мислење во страв да не ти се налути)
Добро бре имаш 42год до кога мислиш друг да ги извршува твоите обврски? Не сакам ова не сакам она не можам не умеам човеку кој те прашува тргни ни се од наш грб. До кога муслиш да живееш детски живот?! Не сакаш да работиш Не сакаш да плаќаш сметки Живееш на наш грб Не сакаш ова Не сакаш она Човече да те родев до сега ќе ти го дадев патот под нозе. Ниту сакам ниту планирам да те носам повеќе на свој грб. Немој да мислиш дека молчам дека сум глупава верувај не сум! Стрпливо и внимателно си ги редам јас моите камчиња на мојот мозаик! Мојот живот во кој конечно ќе бидам среќна исполнета и задоволна. А твојот живот ќе ти се урне врз твојата глава како кула од карти верувај ми! Запомни: ти зависиш од нас, а не ние од тебе да покажуваш сила и да повишуваш тон.
Добро ти ако не пушиш жено не мора секое сабајле да ме зјапаш така одвратно. Јас пред мајка ми дома пушам, не ме гледај како да се фиксам во вена Боже сачувај.Мислев дека е надмината таа фаза кај комшииве мои, сепак не била.. Детето кога ќе почне да ти пуши здравје ако сум уште во куќава и јас така ќе те гледам како да е голем грев
Не е културно да седнеш на задно седиште ако совозачкото е слободно и се знаеш со тој кој вози. Срамота, жена на твои години до сега да не научила некакви манири, се однсува неартикулирано и да има и склоност кон расправии. Со преувеличувањата во твоја корист изгуби секаква доверба од моја страна. Господ нека им е на помош на моите уши кога ќе ти го слушнат пак пискавиот глас како се расправаш и клукаш некого.
Уште еден саат и ќе заборавам на сето лицемерие. Минатиот вторник на состанокот една од новите колешки предложи идеја за буџетот за следната год. Сите негодуваа како ништо да не се спомнало. Овој понеделник миленичката на извршниот буквално истото го повтори се усвои предлогот и ја пофалија дури. Другиве кои редовно присуствуваме на сите состаноци и знаеме чиј беше тој предлог се запрепастивме. Ене ја цел ден се фркца и фали додека се кити со туѓи перја.
Јас стварно не знам како може да продавате роба што е изгребана? Зар мислиш дека сум глупава и дека ќе поверувам дека бојата ќе прикрие се ( како што ми рече) ? Па уште и 200 ден попуст ми дава!?!? Драга моја ако беше за парите воопшто не доаѓав во овој бутик, ќе купев од пазар. Но кога веќе плаќам над 100€ сакам да добијам за тоа што плаќам.. И да..тие финти дека последен модел биле pls!!
Те викаат цело време да им завршиш работа, чекаш само да ти кажат кој ден можеш да поминеш за да направиш, ден претходно се договараш да средите. Ти викаат да ги будиш од сабајле порано за и они да си завршат работа во меѓувреме и на крај кога им вртиш за да ти се јават и ги нема нигде. Први сте да се јавите кога ви е досадно и ви треба нешто. Аман веќе од вас.