Ах да ги сретнам сите што ми нагазиле на нерви и што не сум им вратила на нивното партал ќе ги направам бе еј партааалл Не со ќотек, туку со зборови. Абе и тие грам срам што немаат има да ја наведнат главата кога ќе им ја плеснам вистината во лице пред сите. Само никако да ги видам Само нека побарат нешто од мене повторно, има да видат што значи да ме третираат како играчка. Сфатете веќе, одземена ви е играчката, а што си игравте долго со таа играчка ќе ја платите киријата и тоа со камата оти не ја плативте навреме. Ах само да ве видам па ќе видите вие убаво. Ќе ве здробам. Со зборови.
Жално…многу жално Да ви мајката и на родителити и на школо, и на учители, и на вработени да ви Ало кај ви се мозокот и душата бе? На пат накај школо ги заборавивте?ај дечиштава невоспитани, очигледно имаат дебили од родители, шо не ги научиле на основни работи, ама вие бе магариња од 30 и кусур години, па и више?? Кај ви е мозокот племето ваше.Изреволтирана сум, бидејќи иам трпено булинг во основно, и не знаете колку е грдо да идеш во школо каде што никој не те сака, те потценува, те вреѓа и те омаловажува.Со плачење сум одела накај школо И ќе се буните за повисоки плати, мрш у пизду материну и вие и платите, за вакви понашање, камења да јадете заслужувате. И вие и ,,родителите” Затоа сме сѐ попропаднати генерации.Од мали ги учите на ајфони, на брендирана гардероба, на материјални работи, пред нив пцуете, вреѓате, оговарате кој стигнете, и тоа го слушаат, и после туѓо дете трпи!! Место гомна да јадете, ако немаат финансии, помогнете им бе.Уште модро да ми се враќа, има школоно до земја да го раштрафам, училница нема да остане. Не можам-вријам значи вријам
Се согласувам дека не е во ред да го исмејуваат, ама па мајкава од каде е толку сигурна дека детето не лаже и дека не се закача прво? Ми боде очи моментот кај што вика моето дете не лаже, аха важи, твоето дете цвеќе е па никогаш не лаже.. Значи и јас сум била сведок на малтретирање и на булинг, и мене ме тепале, ама и јас се тепав, и јас се закачав а дома секогаш кажував дека не сум се закачала јас и дека други први почнувале иако реално, имаше денови и кога јас прва почнував, еднаш јогурт на глава и истурив на едно девојче затоа што предходниот ден она мене сопка ми направи..
Пошо еве јас не сум се закачала.Јас им ќутев, ме користеа за домашни и тестови, и кога ќе пројдеше тоа почнуваше хоророт.А дома неќев да се жалам пошто знаев дека ќе искочи големата и ми беше страв да не ме мрзат повеќе.А модриците од кај се тогаш? Јас никогаш немав почнато прва, затоа не сумљам во детето.Ај тепањето едно, ама коментари за изгледот на мајката? Коментари за облеката? Тоа не треба дома да ги научат? Башка сум гледала колку се индиферентни професорите.Мене една во средно ми јадеше гомна секој час, со таа до нејзе ме коментираа.За да не ја исчукам, класната два-три пати проба со фино да каже демек од околу.А ниеднаш не ги викна да им рече вака и вака, престанете.Еднаш кажа, продолжија, втор пат, пак продолжија. И тоа на 17 години, не па 4то одделение.. Сѐ дур не се разговара отворено и во лице, ништо не праиме.А учителите во основно не се замараат пошо си викаат ,,ај деца се” Деца се, ама јас ради тоа шо ми го правеа, не сум сакала во школо да одам, и не памтам ниеден убав момент од основно образование.А последица на тоа шо трпев е сеа што сум ваква распиздена, агресивна и шо не ќутам на никој.Да ми се дере некој како тогаш, од земја ќе го мавнам.Замисли уште колку вакви ко мене ако ги има, што ќе биде? На секое ќе има тепачки и проблеми, бидејќи психата се нарушува.
Има мирни деца. И има палави. Секоја мајка си го знае детето што може да направи. Или како се чувствува. Можеби си го воспитала детето убаво. Може знае да му ги препознае емоциите. Еве моево е тепач, размазен, а кога ке дојде од градинка се жали го закачале деца, што знам дека не е точно. Знам дека тој прв се дира и дека не сака да седи па манипулира.
Бар си реална Не би лажела жената ваљда.Ама у оваа дупка џабе..во коментарите има пишано дека и други родители сакале да ги преместат децата, ама не дозволувале пошто ќе се распаднел класот
Па реална сум. Го учам зборам воспитувам како треба ама карактерот му е таков, во очи му се гледа дека е палав на татко му, јас сум многу помирна. Го гледам и со деца на наши другари како се однесува, опасен е. Плус лаже дека баш најмирното девојче го дирало од групата. А девојчето е премирно и дружељубиво па со неа најмногу се игра. Утре да дојде мајка и да каже дека син ми дирал некого нема да и кажам дека лаже. Децата лажат многу, ама ако мајката го растела како што треба ке знае што да очекува.
@Feminka22 Немам сомнеж дека невоспитани деца што исмејуваат и вреѓаат, исто така можат и да тепаат. Ако родителите обрнеа малце повеќе внимание немаше да имаме вакви мрсули кои ствараат комплекси уште од мали нозе. Од искуство зборам. Или со збор ќе се реши ова све или не
Господ знае што е.Ми се има случено пред некоја година. Ја мислев од цигарите и ладни пијалоци е.Дека викендов испушив тон цигари, башка ладно пиво си локав.И од неделата почна грлото нешто суво, па прскав Проанги пројде.И почнав да кашлам ама сеа више е густ секрет, грутки искачаат од мене Ама и ја сум ѓубре, пушам цигари и во ова стање.Додуша помалку и тоа значително ама сепак…имам пишувано, пред пандемијава ми се имаше случено истово, само шо месец дена кашлав.И од шо се напрегав да кашлам не можев да одам, ме болеа плешките не можев да се исправам..
коа мајка ми ќе ми рече ,,они се машки“ ,,твојот углед ќе биде нарушен“ ,,женско си не те личи“ знам дека сум посвоена.......ја не сум од овде.
Кога ќе ми кажеш дека чекаш децата да пораснат за да се вработиш. Госпоѓо што според тебе се пораснати деца? Твоите имаат 14 и 13. До кога ќе чекаш баба и дедо да ти ги ранат децата? Од една страна мали се за да почнеш да работиш, од друга страна големи се и јадат за 4ца, па се чудиш со кои пари утре ќе им купиш јадење Не! Не чекаш да пораснат децата, мрза си!
МЕ ГУШИШШШШШШШШШ ме гушиш значи ќути, ќути, ќути ама ја колку повеќе ќутам ти толку повеќе сила зимаш.А кога ќе полудам, зашто сум полудена.Ради тебе, пошто не знаеш да се затнеш кога треба.Провоцираш, напнуваш, препрашуваш по сто пати, мислиш ако прашаш 100 пати дека ќе добиеш различен одговор од првиот? знаеш дека нема пошто знаеш каква сум, и ако не сакам нема да кажам, и по мое ќе е. Недела-ден за одмор, жими таквото. Гасиш телефон, ова она праиш, и пак ќе се најде некој да ти го усере денот удав невиден.Не можам значи, мора да се изнапишувам во темава пошо ми се плаче. Едно време сакав и на психолог да идам, ни психолог не помага овде.Шо да му кажам?еве ќе кажам се`, и? ќе ја смени он особата шо праи да збудалувам? не. мене ќе ме смени? не. има причина и таа особа зашо го праи тоа, и ја сфаќам, ама јас веќе не мо жам. трпи трпи ама преку к веќе аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
Ако има некој/а од Телеком шо чита, шо и да прајте со мрежата, ич кур не ме боли, да си ја опрајте, пошо преку такво ми е, втора недела како не можам да се добијам со луѓе.Некад ќе е битно, а нема да ја видам пораката, и после не 5Џ, шо сакате стајте, сите кабли ќе ви ги испокинам. У 21ви век да не може да те добие чоек ебате беља, она ќе ми вика рестатрирај го телефонот, ја глупа сум, не сум пробала па гачки ми кажува.
Планирав да се иселам ноември но можеби јуни е подобро. Од моментот кога брат ми зема да студира сите дома мора да се прекршуваме за неговата тишина. Наместо да се радуваат што фатив супер работа и е од дома, они со недели ме прашуваат да најдам решение како он би студирал и спиел и да не сум го вознемирувала, во собата што треба да е моја колку и негова. Срцето ми го скршија. Не очекував волку да ме повредат моите родители. Да се чувствуваш како да нема место во сопствениот дом е најужасните нешто.
каков карактер си ти, какоов?!?! на извини одговараш така?!?! зашто бе ја сум магнет за сатанисти?!?! ај сјашите од мене сите сатанисти!!!!!! слободно води го твојот лицемерен живот а јас што сакав да ти помогнам слободно игнорирај само знај најголема казна е што изгуби личност како мене!!
Не ми се јасни агресивциве и негативитетиве у последно време. Јас разбирам дека се негативно настроено на максимум ама ова искрено не да не се трпи него не се поднесуе.