Не ми е јано како може скоро секој да ми се радува и восхитува на тоа се шо сум постигнала до денес само тој да ме хејта? Навистина не ми е јасно.... Успешна сум, имам успех за кои многу мои врсници не би можеле ниту да го сонуваат а тој и понатаму ми наоѓа маани. Како?Како може друи и комшијата со кој сум само на здраво да ме праша како сум добра ли сум а на него да не му текне? Како може кој стигне да ми посака среќа да ми честита само тој да фучи под мустаќи? Родениот татко. Еј родениот т а т к о. Како. КАКО? И зошто? Успева да ме расплаче кога сум најсреќна. Успева денот да ми го расипе за две минути. Ако некогаш дојде ова да го проичиташ одговори ми зошто тато? Добро толку ли сум ти трн у око? Добро кажи ми шо ти згрешив? Како може да не се радуваш и тагуваш со мене. Како може на секој мој пад да се ситиш. Зошто татко. Секогаш се трудев да бидам достојна ќерка за тебе. Со што ти згрешив, со што те навредив и повредив а? Толку лоши нешта ми имаш кажано шо ти неам ни збор одвратено. Занеш ли дека и ден денес трпам поселици заради твојот токсичен однос со мене? Го знаеш ли тоа? И да го знаеш вреувам гајле ти е. Колку сакаш прави се пред другите горд и достоинствен родител ја те знам каков си у душа. И не може никој да ме убеди у спротивното ма колку сакаш ти кажувај и ласкај наоколу дека ме сакаш и ти значам. Да ти значев и искрено да ме сакаѓше немаше ни пола од тоа да ми го направиш. Знаеш ли дека заради тебее немам добеврба у било кое машко да ми се доближи. Знаеш ли од каде произлегло тоа? Знаеш ли дека едно време премногу те мразев. И покрај таа омраза јас ни за момент не покажав непочитување кон тебе. Вреќе не те мразам тебе. Туку себе. Господ знае колку ноќи сум плачела тивко никој да не слушне, сум ја топела перницата со солзио и тоа заради кој, заради тебе. Ама тебе тоа не ти е важно. Важно е да се пофалиш пред твоите пријатели каква супериорна ќерка имаш, колку се и е нејзе пружено колку е само успешна паметна.... А дома мене да ми наброиш минимун пет девојќи на твои пријатели шо се поуспешни попамнтни подобри и посовршени од мене. Барем еднаш да ме прашаше како сум, дали ми треба нешто дали сум среќн? Секогаш со се и сешто сама се справував. И најголемите проблеми сама ги решавав. И најтешко кога м беше сите се поудија за помош а ти за тоа појма немаше. Н е не дека беше очигледно, не не дека ти го знаеше тоа, амааа не.... Не ми се верува дека успеа да ме расплачеш пак и тоа баш сега неколку дена пред патувањето. И тоа за банални работи како и секогаш. Епа браво.Никогаш не си ме прегрнал онака вистински со топлина како родител. Тебе секогаш поважен ти бил статусот и тоа шо ќе видат и речат другите. Дури и најлицемерните другарки ми честитаат за тоа шо сум постигнала, лицемерно или вистински не е важно. А ти? Аако некогаш имам дете не би сакала да има ваков татко. Подобро никаков отколку некој како тебе. Се гушам у солзи. И ова го пишувам плачејќи и надевајќи се дека еден ден ќе ти текне да ме сакаш, вистински.....
И јас ако почнам да пишувам малце ќе ми е една тема Ама не очекував волку нервозни луѓе дека имало а сите изгледаат мило и фино
Еве да си ја кажам мојата најголема мака Од кога на луѓето им пречи искреноста? Кога лажеш си шизофреничар, а кога си искрен кажуваш неповрзани работи, аман веќе Јбг сами се издаваат дека јас сум во право, а на крај јас сум ненормалната во целата приказна… Јас сум таа што не знае да чува тајни, а другите сите се светци Една работа кажи и ја на психијатарот ќе ја слушнат цела југославија Никако не се навикнав.. Од сега ќе бидеме и ние ,,фини’’.. Јас кога и вратив на една другарка и издадов нејзина тајна ко што она издаде моја јас сум била таа што ќе сум си ја чукала главата од ѕид, жити се?! Не ти одговара тебе? Мислеше јас не можам тоа да го направам? Ех, бее .. Што се можам да направам ама ајде.. Се навикнале на мене да се однесувам на одреден начин и кога ќе им кажам се у фаца ,.леле абе не вака ја така’’ … Ужас. А најинтересно ми било кога некој очекува од мене да изреагирам на одреден начин и ја ќе им го сјебам кеифот… ух тогаш што ми е мило… Тоа беше со последниот мој дечко. Мислеше ќе се потресувам, а јас си кулирав. Не знае со мене никад. Можам и сто години да те сакам па да не реагирам никако ни на твоја болка нанесена кон мене, па чуди се ти. Сигурно очекувал да се акам од земја за него ама си заслужи што ти пишав да цркнеш. Никад тоа у живот не сум го кажала ни на душман. Ама ме измори од секоја дупка ти да ми се појавуваш. Сфати на крај дека со сила убавина не бидува.
После спонтан, крварам недела дена со исушен сакус уште во мене и ти паметната маалска продавачка што мисли дека во се се разбира ми викаш, пази од ова сепса се добива.... Проклета да си, ти сепса да добиеш од ѓубрето што го ашкаш цел ден.
Од мртвиот фетус што бил во мене веќе две недели.... Денот ми го упропасти и така празников ми отиде у к... Уште вакви совети ми требаа!
bas mi fali gun i da se ispukam,trpev,trpev i vise mi e se preku glava,tolku sum razocarana od toj do mene,a posle od se drugo,ma da najtragicno e sto toj sto e do mene me razocaruva,drugite ne se bitni,no kako mine vreme,vajda i toj ke stane nebiten
Би било добро бар еднаш да размислиш за твоите грешки пред да ги мериш туѓите. Карактерот не ти чини.
Аууу мислам дека вие две се единствените особи кои ми предизвикувате огромен бес и омраза. Не сум добра личност, да не се правам Мајка Тереза , ама никого во живот не ми предизвикувал вакви чувства. Веќе и со самата појава го постигнувате тоа. А тек па кога ќе отворите уста и ќе почнете со вашите манипулации. Ужас ! Мислам ок е , никој не е совршен ,ама според вас, (поготово помладава личност) сите се лоши, сите имаат повеќе од тебе, сите ти завидуваат, никој не смее да каже нешто дека му смета. А тоа драми , па лигавења, па на крај грижата на совест што им ја правиш.... Мислам браво !!! Алал да ти е. Глумиците во Холивуд можат вода да ти носат. А пак они, аууу паѓање во несвест. Иако не те сакаат толку бидејќи деградираш нивни човек, ама па толку припаѓање околу тебе, па и тоа е чудно. Како бе јас не се научив да бидам таква ?! Како бе јас не научив како да се однесувам така ?! Ем сите ќе ми се плашеа ем немаше да смеат да ме погледнат попреку . И најбитното, ќе си живеев живот без нервози...
Само мене ми ги мерите зборовите на кантар!! Не смеам ни да се пошегувам, битно на вас дозволен ви е секаков вид на црн хумор али ја еднаш ако се нашалам веднаш ми препишувате на совест, цццц какви лицемери!
ponekogas mn se vozdrzuvam od muabeti od tipot na inaat i kontra vodenje i provokacija i se so ednas dojde do slucaj doma da mi prekurci doma od karanje so moite i da skrsam masa....nervite na 0
Како тоа одредено однесување многу ви смета и драматизирате со денови , сѐ додека истото не го направите и вие и тогаш е океј и мора да прифатам нешто за кое што сте ме терале да се објаснувам претходно...