Најинтересни ми се оние ликови кои за себе ќе кажат"јас сум директен/на и без влакна на јазикот".Ама,они самите не знаат да примат конструктивна критика и некој друг да е директен со нив а се множат/изникнуваат ко печурки после дожд.
Си седиш дома опуштено повторувам ДОМА внатре и си муабетиш онака лабаво на разни теми коментираш со домашните и коа ти се избацуваат комшии, да сме прекинеле, да не сме бучни, одмарале, не можеле више да ги трпат нашиве муабети... Ма иди у пичку матер глупачо скапана, која си ти да кажуваш кој што дома да праи ццц, иди лечи се ако ти смета све околу тебе. Патем не ни бевме бучни до толку, нормален разговор, а тие се последните кои треба да кажуваат зашо баш они се неподносливи, а сите ги трпиме. Еј, дома бе да не моеш на раат да седиш и да ти кажува некој што да праиш.. Што е со луѓево бе, сите на лечење би ги пратила, сите до еден. Непрегледани пациенти кои мора да ги трпиме ни криви ни дужни.
Мислеше дека ќе ме повредиш кога ми шлепна во лице дека не сум родила деца?! Не, среќо, не сум ни во брак ко прво, ко второ не ми е животно достигнување да имам дете во овој ебен свет. Се множите на секој чекор, ама ги жалам вашите деца, на свет се понесреќни и полоши генерации носите, ама мајки сте биле, брее чудото големо Да ја знаевте вистинската тежина на тој збор со кој обожавате да се расфрлате, светот ќе беше многу поубаво место за живеење
Тоа ти се ѓубриња кои само за приплод им служат на мажите и раѓањето деца им е најголемото достигнување. Штом се дрзнува да ти пререкува и да ја боли путка за нешто што не смее да помисли тури им курот, не се вредни за дискусија. Фрустрациите на овој начин ги лечат, не им замерувај, за греота се.
Моментално сакам да ме нема, да се избришам од планетата земја... Се мразам, се што допирам се руши... До кога?!?!?
Како не разбирате дека јас сум јас а не вие тие оние?! Јас не сакам и не можам да размислувам и живеам како вас! Ако ќе бидам лудата у фамулија црната овца и не знам што уште не. Море вештерка ќе бидам ако треба. Подобро луда и среќна отколку заробена и несреќна и точка.
Јас можам да бидам потпора за секој кој е спремен да се постави на ист начин. Ама, нема да ќутам при неправеден третман. Мислат дека не приметувам, ама јасно ми е. Не сум ни играчка, ни друг предмет. Не можат да ме фрлаат. Секој ќе си го добие заслуженото.
Како ме нервираат овие сладоледџииве шеми што прават со корнети, абе кај што ги гледам ми иде со тој стапот по глаа
И после ќе се чудите зошто бегам од вас и не ве сакам Да го добијам она што ми треба и ќе ве отпишам скроз, така заслужувате.
Видов слика од вас две со други луѓе. Ми пречат вашите насмвки. Гледам дека уште успешно лажете луѓе. Тие не се свесни дека сте покварени од мали. Да, да. Одлично памтам како ме оговаравте и како молчевте кога другите ми правеа булинг. Молчевте, а пред други се правевте слатки и невини ко светици. Судевте по изглед наместо да ме запознаете. Не ги заслужувате тие луѓе до вас. Се надевам дека Господ ќе им ги отвори очите и дека ќе се тргнат од вас.
Тоа што не реагирам не значи дека не приметувам што се случува. Одлично знам. Само чекам прав момент.
Да те повреди некој што го сметаш за непријател боли но очекуваш па спремен си да добиеш удар па и да возвратиш без пардон. Но,кога добиваш нож во грб од некој/а која ти е драга мила и пријателка и не очекуваш таков удар таква болка толкаво понижување боли до срж и она што е најлошото во сето ова е што не знаеш како да се поставиш и постапиш зошто и покрај се ја почитуваш и мила ти е не сакаш да ја повредиш. Си патам од своите од најблиските од некои кои ми се најмили.
Во државава се корумпирано, срање кој повеќе да земе да излаже...Да не веруваш дури и на хуманитарни организации, или тие не гледаат не проверуваат на кого даваат помош или луѓево толку добро лажат. Не знам како не им е срам на поедини луѓе да лажат за својот социјален статус кој е далеку од лош за да користат помош кој ја даваат други луѓе за тие на кој им е најпотребна.
Зборуваш за мене и мојата плус професија што ја поседувам бидејќи се обидуваш да ми ја усереш но затоа ти се тресат нозете кога и да помонам уз тебе хаха А и бегаш као попарена од мене бидејќи ти е срам од мене а и треба да ти е! Јас ова го знам одамна и не само за професијата криво ти е што јас сум пример за тоа ти што се мучиш да го постигнеш но неможеш. Никој не ти е крив тоа што не си доминантна. Јас правам бум у живо а не со фотошоп на инста као тебе а у живо мува друго, што сакаш зборувај околу мојата професија не ме занима јас сум доволно моќна за да ме бутнеш, јас не сум од вчера работам 6 години веќе и имам труд многу вложено а ти си никој и ништо! Мивка! Можеш само да завидуваш и да ме гледаш као што тоа го правиш често и најјако ми е кога се разочаруваш од мака и правиш скислена фаца. Место да завидуваш потруди се да станеш човек! И кажиим таму во теретаната каде што идеш да ти покажат чучњеви пошо гледам скоро две год немаш никакви резултати. Катастрофа си глушец окапан. На многу работи си ми љубоморна јас тоа го гледам зашо и неможеш да истрпиш од љубомора вриеш и тоа го искажуваш ми правиш фаци во лице на работно место, ме предизвикуваш да те нападнам, но не сум будала да наседнам да знаеш евентуално ако те тепам тоа ќе биде надвор од работа! Ама знам дека не вредиш ни да те истепа човек ни да се замара со тебе но не ме закачај Работи на себе, не губи време да завидуваш на други глупачо! И да сите ми велат дека си небитна