Добар ден. Не знам каде да го поставам ова па затоа решив тука. Ем на мене ќе ми олесни ем ако може ќе ми кажете дали преовеличувам или сум во право. Мојата најдобра другарка воедно и старејковица за вториот роденден на ќерка ми ми кажа дека сака да оди во странство. Бидејќи моите беа во Германија тоа време а и јас сеуште го чекав мојот пасош да испадне и предложив да оди на моето место кај моите. Моите се согласија се испадна како што треба и таа дојде пред мене. Јас дојдов после 3 месеца заедно со мојата ќерка. Таа живееше 6 месеца со моите родители и тие не и потражиа пари за ништо, бидејќи нормално ја гледаа како своја ќерка. Моите беа вработени директно во фирма па така ја вработија и неа. Јас одма земав стан на мое име бидејќи мојот татко гарантираше за мене, и иако бев вработена ми го дадоа. Јас и предложив да оди она таму бидејќи многу луѓе на едно место не е убаво, а и плус кога ќе е сама ќе може и дечко и да дојде на гости. Во ред, се согласија и така направивме. Јас ја возев секаде каде што гледаше она станови но никој не и даде, сите ја одбиваа и итн. Во фабриката каде што работи и доделиа машина да управува иако не знае јазик, но бидејќи мојата сестра е Македонка и затоа она ја обучуваше фактички сите работи и се покажани на македонски јазик. Е се беше океј до нова година кога и мојот сопруг и сегашниот нејзин маж дојдоа заедно. Планиравме да вадиме и двете заедно на нашите мажи визи, нели да патуваме заедно со една кола, плус секако сами сме тука па да си помагаме. Е сега јас чекав еден документ и мислев дека без тој документ не можеме да поднесеме кога да дознаеме на 7 јануари дека они првин биле, прашале за документи, па после 2 недели термин имале и на крај на нас ни кажуваат после 3 недели дека они завршиле работа. Океј на почетокот ми докриве бидејќи очекував дека кога веќе знаеле за документи барем тоа да кажале да не чекаме залудно да не ни мине време. Е после тоа јас малку оладив бидејќи кога беше сама ми ѕвонеше цело време де да ја земам од работа, де да ја носам на работа, де да иде стан да гледа, да пазарува и слично. Никогаш не сум потражила пари бидејќи не ми се битни, џабе ми се пари ако немаме разбирање. Но веќе 10 месеци гледам дека цело време е со мажот и иако и за него сме ние заслужни, бидејќи пак преку нас се имаат запознаено. Со моите не прават никаков муабет дури ни добар ден, добро утро и двајцата иако тие ја чуваа, переа, и плус ја донесеа тука што се вика. Јас не знам дали преовеличувам или што е работата но не сакам луѓето што ти помогнале за сегашниот твој живот сега што го живееш да ги гледаш од високо, и да се правиш нешто што не си. Криво ми е бидејќи спиеше со мојата сестра кога дојде тука а сега не ја познава. Иако сум сигурна дека за се е виновен мажот и, бидејќи искрено тие не се ни знаеа пред да се земат. Испаѓаа 2 недели па таа дојде тука, тука седеше она 6 месеци и само на камера гледање и кога дојде он да ја посети одма ја запроси и така бидна се. Не знам дали ме разбирате што сакам да кажам, и не знам дали јас мислам некои работи што врска немаат. Едноставно криво ми е бидејќи заради мене е дојдена тука, заради мене има сега стан, заради мене има работа добра(кажувам заради мене бидејќи мојот татко ја вработи), и на крај заради еден маж таа се смени 300. Кога го запознавме мажот и не ни сакаше да ја спомне Германија и општо Европа бидејќи за него не било тоа. А сега кога веќе е тука и кога доаѓаат кај нас или ние кај нив цело време само за пари зборува. Ова волку коштало, за кола морало на страна пари да се збираат те ако се расипе нешто. По продавници цело време гледаат акција што е и како е. Иако кога беше она сама тука не е правила така. Туку секогаш е пазарувала убави работи и тренерки, фармерки од поскапите. А сега ми вика неќна од теди си купила тренерки за 2 евра. П.с доколку она одлучила да не комуницира за ништо со мене јас тоа можам да го преболам, бидејќи веќе овде имам круг на пријатели што се слушаме и дружиме секојдневно но они немаат никого. Освен една сестра на нејзината другарка која што пред 4 години ја нарекуваше свињо дебела(баш со тие зборови), а сега се дружат.
@Tinkerbell11 Нормално е да се чувствуваш вака, „другарка“ ти веќе не ти е другарка. Воопшто не преувеличуваш и целосно си во право. Успеала да падне под влијанието на маж ѝ и да стане крајно неблагодарна личност. Значи дека нема цврст карактер. Најмногу мразам кога ќе настинам пред викенд за кој сум планирала да направам многу работи
Значи колку сум изреволтирана од вакви гнаси.. Сторијата беше за некоја киднапирана девојка во Израел, сега во екот на нападите и доле нормално, маже македонско со бљувотина од коментари. Дали бе не е срамно, не е жално некој вака да пишува за друго човечко битие? До кога ќе се толерираат вакви коментари? Многу сум изнервирана, не само што сум женско, туку што постојат вакви психопати. Нуклеарка треба!
од особи шо плукаат и бљуваат безвезе, со злоба и тресат глупости, нервите ми се при крај мамичето ваше
Се надевам дека има посебен круг во пеколот за луѓе што откажуваат планови 5 до 12 и не го ценат туѓото време. И тоа не еднаш, не два пати, повеќе пати. Следен пат нема да има, зошто не сум ни јас будала да толерирам веќе. Си го ценам своето време, не можам да трпам вакви луѓе.
Баш гнаса. Уште го знам типов и лично. Си има комплекси и на сите статии поврзани за некоја девојка вака пишува. Искомлексирано мало човече.. сите девојки го откачуваат.
Дај Боже втората снаа што ќе ти дојде (ако воопшто некоја дојде) да ве построи сите под ред!!! Да цркнете од нервози како што мене ме полните без срам! Нема полошо од мајка и син ала Цар Едип. Толку прости, бедни души, што повеќе се секираат комшијата што зборел од тоа децата да им се среќни. Сто шанси ви дадов на сите. Нека сум лоша, најлоша ама не сте воопшто битни, ни пак сте подобри од мене и моите како што претставувате. Прости сте и појма немате од животот!!! Мене ќе ме лажете и позади грб ќе ми правите работи. Син патолошки лажго и пијаница не е од мене, да сте биле нормални и тој ќе бил. Прости, најпрости! Излезете малце низ град видете како живеат луѓето. На месечината се качија они уште живеат во камено доба. Прво мешање во врска, па во брак и сега во детето? Мрш таму! Неспособни за ништо освен за плачење и кукање!!! Нема разбирање со вас! Затоа едниот син е сам, а во скоро и другиот ќе ви остане. Оти не сте само вие криви, туку и он што не знае збор да каже, плачипи*ка!!! Оди си кај мајка ти, да не ти беше мајка ќе мислев љубовница ти е… Ненормална работа!!! Веќе ми скур*и од вас!
Вака одма реагирате А жени кога тепаат, никому ништо а? Мајката ваша у *****, племето ваше ретардирано
Ае бе доста се правите паметни со сила, поим немате од светов. Македонче знае само да морализира на луѓето за да се "издигне", да се осети како подобра личност. "Не гледајте ме што правам, слушајте ме што зборам" работава. М-хм. Нема да може.
Treba ustata so sapun da ja izmieš pred da kažeš zbor za mene, droljiče ofucano. Znam deka se zapoznavaše na slepo preku internet, cel tvoj klas znaeše kolku si zagorena po dečko. Ke mu rečam na dedo mi da ti najde star ergen od dijasporata vo Ausralija da mi se skineš od kurac jer ga nemam
Мислев другарка е, начукала 40 у гз, а се понаша ко петгодишно дете кога љубомори на друг... Патолошки лажов, у очи ме гледа и ме лаже, а ја па будала се правам, падната од марс сум.... као не и давам до знаење дека знам дека ме лаже... АМА еве ми скурчи веќе со тоа лажењето и манипулацијата и како бе сите ја знаат и сите ми отвараа очи, а ја остај греота е... абе која греота. НЕ, за таквите ни милост ни грев.
Ебаве јаките мажи. Земете да плетете, барем некоја корист од вас. Еве и вуница ќе купам и ќе ви пратам на сите по едно клопче ако треба. Случајни луѓе на случајни места.
Мразам луѓе кои се дружат со тебе само од корист, а како магнет сум за такави. Знам и сама дека сум наивна и секогаш сакам да помогнам, неможам да кажам "не", ама зошто сите штом ќе ми ја видите таа слаба точка ја користите против мене. Ама од утре тој филм нема да го гледате, помош да си барате од тие што кога се со вас мене ме избегнувате. А јас не сум глупава така да си знаете, ова во лице би ви го плукнала, ама не вреди да се спуштам толку ниско за такви луѓе.
A bre gjubre skapano do koga ke me trues so tvojata posesivnost ljubomora i zelba za kontrola ...plus sto si gubre i sto smrdis naokolu..gnaso edna zivotot mi go unisti mislejki deka so tebe ke ziveam zivot ti mi go unisti ..da crknes sto pobgu da te snema do tolku te mrazam GUBRE.
Ja sum slaknata sto se grizam za zdravjeto na brat mi? Ja sum hipohondrik i go plasam nego i vas vi pravam stres taka?Kakvi roditeli ste be vie? Deteto tri dena ne e dobro, se gleda po nego vie vikate niso ne e. So treba da se desi da go odnesete na lekar? Ah jas da sum tamu da mozam da go zemam so mene...
Како е можно да сум најкомплицираната личност на свет кога треба у шопинг да идам??!!! Цел ист гејт го прошалтав ништо не ми се свиѓаааа едно големо НИШТО!! КАКОООО, КАКООООО?!?!?!?
Како можете, бе? Мислите дека сте паметни, ама не сте. Јасно е што ви е планот. Себичноста ве тера да приграбувате нешто што не ви припаѓа. Нема да стигнете далеку. Ќе пропаднете. Знам!