Многу јак се правиш, ама не си. Знам дека си ја натажил братучетка ми со тие грди зборови. Здравјето ѝ го ништиш, идиоту! Ако ти се повтори, ќе зажалиш што си се родил.
Што е со банкиве беее, 20000 денари рата за кредит… wtf… у кој свет сме, алооо. Кој може да си дозволи бре толкава рата…??? После се наполнија од брзине кредити луѓево. Епа еве зашо.
Neznam kaj da napisam,neznam dali uste da mislam na tebe,denes koga te vidov,se mi se vrati,nekogas ne mislam na tebe ama si vo moeto srce,go vidov kopnezot za mene vo tvoite oci,a Ni jas mozam da dojdam,Ni ti,izgleda samo ke Ni ostani zelbata da se vidime,I sekavanjata koga nekogas bevme zaedno,Te sakam se dodeka ne umram.
Спојлер: @#*@#*&^^#; Ми напукна екранот на телефонот, од едно место пушти линии како пипци, сосема функционален телефон, еј, сега треба да го менувам пред да се расипе, како се нервирам да му е*ам мајката, го вадев од полнач и како стаса се лизна од ѕидот, се изгреба. Не можам да го гледам, да ти се мочам во баксузот.
Најзаебано нешто значи, истото ми се деси со телефон кој супер ми беше. Зависи што телефон ти е, дали ќе се исплати да се поправа, најскапи се дисплеите за поправка у пм. Уште не можам да го прежалам. И маска и стакло и све ништо не го спаси, тресна и толку беше, ни линии ни гребаници, само сив стана, за после да не се уклучува ич, црн да е, а си работи, реагира тачот, стигaа нотификации.
Мојов работи уште најнормално, ама не можам да го гледам таков. При следен пад ќе се дораспука. Да отидев по него неколку секунди порано или подоцна, ова немаше да се случи. Ако треснеше на земја не ќе му беше ништо, како успеа во ѕидот да заврши. Треба сега побрзо да префрлам се што чувам на него.
Не мора ни да ти падне уште еднаш за да се појават и рашират тие шарите гадни пикселите низ цел екран, доволно е само да го натиснеш појако и отиде скроз, иам искуство со кршење на поише телефони за жал и све на екран паѓаат. После не моеш ни да го изгасиш, ќе си трепка дур не се истроши целата батерија, затоа префрлај на време, дур уште работи. Е мене па баш на земја ми тресна јако и стварно чудно ми беше, не се глеа ни напукнато, ни грепка само почна да дава знаци дека се расипал.
Банкава тотално ме изнервира и тоа по не знам кој пат. Да сум си платела сума за откажување на картичката, така било одредено што сум затворала сметка кај нив и тоа за картичка што не ја користам предолго време, ниту на сметката имав заостанати трошоци. Добро, битно конечно откажана сметка и секое поврзување со банкава, никогаш веќе работа со вас да си немам. Од обична картичка извадена за онлајн купување, 3 години триста нервози со оваа банка. Прво грешно изработена картичка, поправки, чекања, одење сто пати во банка. До писмени опомени дома за тоа што само минус 10 - д е с е т денари на сметка сум била, зошто додека бев во странство ми земале провизија месечна и неколку дена немав како да ставам пари, бидејќи не бев дома. Да се паничат и моите и јас што ми стигнало опомена во сандаче додека сум на одмор, мислиш должам милиони некои, а не само 10 денари во минус. После тоа ставив сума и прекинав да ја користам картичката зошто многу ме изнервираа, па сега 300 прашања зошто сакате да ја откажете картичката. Требаше тогаш да ја откажам одма, не знам зошто чекав толку време. Уште зошто сакам да ја откажам ме прашуваат? Конечно најдов време и со овие будали да завршам работа, еден проблем помалце во животот.
Баш грдо, местото со се линиите личи на пајак. Кај тебе изгледа подлабоко се оштетило стаклото, затоа брзо ти се расипале. Јас да одам да барам телефон дури има попусти неделава, хм.
Не знаев дали овде или во СДК. Ама колку гнев имам во себе.. само за овде е. Добро како постојат болесници?? Како. Значи со години пратам црни хроники, сум читала дијагнози, пробувам да им го сфатам мозокот, зошто го напраиле тоа. Овојпат сум запрепастена. Ама најсериозно. Мајката ваша бе. Како може да се силите на ДЕЦА? Децата се најневини на светов. Секој возрасен може да згреши намерно, или не. Ама дете не греши, или е ненамерно. А ти бе ѓубре едно скапано, племети твое наркоманско. Ако немаш пари, НЕМА ДА СЕ ДРОГИРАШ, ако си заглавил на дрога ќе идеш ќе се лечиш, ако си затлавил на коцка, рацете ќе си ги исечеш, АМА НЕМА ДА ДОЗВОЛИШ ДЕТЕТО ДА ТИ СТРАДА. За секој родител детето е нешто најпосебно на свет, љубовта кон дете е различна од таа и за родител и за партнер, детето е дел од родителот. Како може да дадеш дел од себе? Како може некој што во тебе гледа заштита, татковска фигура, И ТИ Е НАЈБЛАГОДАРЕН ЗА СЀ, ДА ГО ДАДЕШ ДА ГО УБИЈАТ. КАКО МОЖЕШЕ, НЕ МИ Е ЈАСНО ДВА ДЕНА ВЕЌЕ КАКО? Иам толку гнев во себе како да ми е блиска, би го распарала со голи раце бе, и ќе го лежам со ќејф. Душата ќе му ја вадам дур да му се ресетира мозокот од тоа дрогата и да сфати шо напраил. За кое онакво се коцкате и дрогирате глупи говеда едни. СЕКОЕ ЗАДОВОЛСТВО ИМА СВОЈА ЦЕНА, СФАЌАТЕ ЛИ? НЕ МОЖЕ ДА УЖИВАШ ВО АЛКОХОЛ, ВО КОЦКА, ДРОГА, КУРВИ И ДА МИСЛИШ ДЕКА Е ТОА ТАКА. УБАВО Е, АМА ЌЕ ПЛАТИШ, И НА ТОА НЕ МИСЛАМ СО ПАРИ ДА СЕ ЗАТВОРАТ СИТЕ КАЗИНА И КОЦКАРНИЦИ И ДА СЕ ПРЕСЕЧЕ ДОТОКОТ НА ДРОГА ВО ДРЖАВАВА. СПАСОВСКИ НЕКА НАПРАИ НЕШТО. Вања и Панче не се жртви само на Палче, туку: 1. И на овој мочан корумпиран систем. Пошо Палчо имал неколку кривични дела веќе, и секако не лежел 2. Имала родител наркоманчуга, за кој сите знаеле и пак никој ништо не превземал. 3. Панче никој не го бараше ни 5% како Вања. А да се заангажираа порано и поише може ќе сфатеа нешто. 4.Жртви се и ради тие шо му помогнале на гомнарон да избега. 5.Жртви се на општество каде наркомани, престапници и насилници НЕ СЕ КАЗНУВААТ ПЛЕМЕТО ВАШЕ НА СИТЕ ПО СПИСОК РЕТАРДИРАНА ДРЖАВА Е ОВА
Ех како сакам да се испукам, ама станувам безобразен, затоа ќе се воздржам тука, а ќе одам на врвот на ридот кај нас, таму нема кој да ми замери. Одамна не сум бил. Сака некој да ме дружи?
Ne znae covek sto e ispravno sto ne vise.. dali da se bega od tuka i vise nikad da ne se vratam.. od druga strana familija najbliski roden kraj ne e lesno da se oddelis, milion prasanja malku odgovori.. Sistemov vo drzavava se raspagja, lideri od interes, bez tronka covecnost i ljubov, empatija, se custvuvam kako stranec vo svoja zemja.. kolku i da ne sakas da se zamaras nesto od vnatre te tera, nepravdi, kriminal, korupcija, kvantitet nad kvalitet, gnasni “ulicari” bez gram obrazovanie i kultura a polni so pari, zabegano opsestvo.. a najvise boli faktot sto ne si faktor kako edinka koja moze da vlijae na ovoj globalen haos, ocigledno na mnozinstvoto taka im odgovara. Se nadevam eden den kje sopre…
Сите се смеат,и јас ама однадвор. Сите си се раат со глата,и јас ама однадвор. Сите се среќни со семејствата,се спремаат,и јас ама во фантазијата. Сите со дечковци,уствари рипаат во тавче и раѓаат по 3-4 деца како машина,и јас ама во фантазијата. Сите излегуваат и немаат гајле од гужва,и јас ама однадвор. Јас немам целосно семејство. Јас не знам како изгледа да си раат во глата. Јас заборавив што е то среќа. Јас не можам да ја избришам лузната и зато нема да имам нит дечко нит деца,а брак е за мене луксуз. Јас имам оклофобија.Добивам панични напади кога сум во гужва,ама никој не забележва.Е во то сум махер а? Да,звучам депресивно оти имам Ф41( прашај чичко гугл ќе вииш во детали). Да,последен пат пуштив солзи радосници кога имав 6 години. Оттогаш ми се увежбани,автоматски без да сеќавам какво ли беше тоа чувство. Има 20тина години кајшто на секоја среќна пригода,среќни луѓе итн итн јас чувствувам болка во себе,зошто ли јас не знам како е тоа чувство. Среќна сум за другите,а за мене не знам како е то. Заборавив.Заборавив оти плачам кога никој не ме глеа,а се смеам кога сум меѓу луѓе. Утеха барам во верата,во уметноста,во книгите,во се' шо ме релаксира(ше)...барем така ме советува психотерапевтот.Кутар човек,на последната сесија цела црвена во сурато бев од плачење,наочари ставав да не се глеа дека плачев.Прв пат ме виде чоеко во такво расплакано издание. Му отидоа салфетките од шо пробвав да ги бришам солзите. Секоја солза како изроната карпа паѓа надолу низ моето лице. Можеби имам уште многу да "се испукам",кажам,ама са толку ми текнува во моментов. Ќе добијам ли мир? Една прегратка шо навистина ќе ме смири? Среќа ли,шо беше то?
Не ми се верува како некој си дозволува погрешно да ме проценува, а не се ни труди доволно за да ме запознае. Во вакви моменти си се пцујам самата себеси оти некому сум дала шанси за муабет. Пазете нечија логика. Да му веруваш на некој на кој ни име и презиме, ни лик не му знаеш. А, да не му веруваш на некој кој подолго време ти збори, кој ти го има кажано својот идентитет целосно. Да го почитуваш оној кој не го ни познаваш, а да го газиш речиси секое мислење на оној кој го имаш видено иако таа личност не ти има рипано на сите твои мислења. Каков човек си? Ќе речам наивен иако на памет ми паѓаат и остри зборови. Џабе сум имала почит. Толку многу луѓе ме имаат непријатно изненадено што се каам што не се погодив со сурова природа. Ама, онаа Стајли што трпи одамна ја нема. Нема да се извинам што дишам и постојам. Нема да се извинам што сум млада жена со свои мислења. Секој што ќе помисли да ме посочи за нешто, прво нека се погледне себеси во огледало. Да се погледне бидејќи има проблем со себе, не со мене.
Добро кој кур со пасошиве баш си реков раат ќе бидам 10 години и ооп пасош пак треба да вадам и тоа со мои парии!!! Аллоооооооооо го сменивте името, не' пеплосавте секој да си поиграва кур со нас па уште и 40 евра за пасош пак да давам ајт гитла боље ќе мењам државјанство
Леле, ај стави линк те молам. И мојот пасош е со Република Македонија, ама уште има рок. Ги замразив значи, со овие дебилни закони. Требаше нас што имаме такви документи да ни траат се до рок на истекување. Се изнервирав.
Многу сум изморена, тон обврски, не ми стигнува времево за ништо. Ќе дојде ли веќе време за неколку дена одмор конечно?
Значи еднаш да имав нормален,погоден ден,мир бе МИР!!! Да напрам мајтап,одма телефоните не чинам демек... Да сум сериозна,повлечена...шо ти е,те нема нигде... Да сакам еднаш онака лежерно,на нишо да не мислам,со лесно,убо да ми почни и врви дено,пак ќе се појави некој или нешто шо ќе ми го уништи то... ПА АМАН ВЕЌЕ ДО КОГА?НЕ СУМ МАПЕТ ШОУ,НА КУКЛА ВИ ЛИЧАМ,НЕ СУМ ОД КАМЕН,И ЈАС ИМАМ КРВ И МЕСО!ЗНАЧИ ВАКА ГИ ТРЕТИРАТЕ ЛУЃЕТО СО ДЕПРЕСИЈА А?ВАКА СЕ ПОМАГА ВАКА ГИ СФАЌАТЕ?СФАЌАМ НЕМА СОВРШЕН,НА СЕКОЈ МУ Е ТЕШКО,АМА ОТИ ЈАС ТАРГЕТ ЗА НАПАД БЕ??!?!?! МИР БАРАМ,НЕ БАРАМ ЗЛАТО,НЕ БАРАМ ИМОТ,НЕ БАРАМ ОРДЕНИ ЗА ЗАСЛУГИ,НЕ БАРАМ ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАСТАНИ,НИШО НЕ БАРАМ АМАН,ОДАМНА НЕ СЕ ВЕСЕЛАМ,СФАТЕТЕ НЕ САКАМ НИШО МАТЕРИЈАЛНО АМАН!!! МИИИИИР...ЕТЕ ПОГЛАСНО ЌЕ КАЖАМ,МИР САКАМ. Ќе ме разбери некој,некогаш или слабо? Ало?Знае некој?Студио?