Мораш да издржиш, мораш. Животот е пред тебе, штом си издржала толку, ќе издржиш уште некој месец и после мирна ќе си бидеш. На прав пат си, само продолжи.
Da, sakam da me saka nekoj kako sto jas znam da sakam. Nekoj da e realen so mene, direkten, da bidime bliski eden so drug, da nema gluma i pokvarenost. Da ne e so mene zaradi nisto drugo osven zaradi mene. Ako nejki nikoj taka, ke si sedam solo. Prevaranti i nekoi ligusi nejkam. Arno ima pogovorka Ako ne se izlazis na mladost, na starost tesko. Preku glava mi e od zivi pe*eri vo dusa, koi se pravat kako da rabotaat vo NASA! Kako kvantna fizika da imaat polozeno.
Радоста не ми е иста повеќе,без разлика шо сум возрасна магарица....иначе причината е шо родителите ми се разделени и ми се враќаат стари спомени зато радоста некако ко исчезната во воздухот ми е...
И моите се.. А тоа да носталгија коа ќе фати а нема назад тешкичко ни паѓа по некогаш, ама мора да наоѓаме убавина во сите нешта кои следат и во тие мали гестови што значат..
Абе да имаат квантна физика повеќе ќе излезеш на крај, да знаеш. *** Нејсе, дојдов за друго и заборавив што сакав да кажам.
Многу сакам да имам добро мислење за сите, да не се нервирам и да не обрнувам внимание ако некој постапи или каже нешто лошо или глупо. Ама не сум светец, а и како да имам добро мислење за секој и да не им се замарам на глупостите, како да не ме тангираат кога постојат секакви, меѓу кои и вакви: Пауза, вадам Starbucks кафе од Рамстор што го купив. Сите гледаат што пијам, па од каде, па какво е, па колку пари е. Викам 200. И една колешка: Кога немаш трошоци, маж, деца, ќе си трошиш на што ќе ти прдне. Одлична мудрост. Тоа е Македонштината. Тоа е големината на мозочето и душата на еден просечен Македонец. Градче од внатрешноста, тоа е. Еднаш ќе купиш нешто поскапо и одма ќе те зборат во негативна конотација. Едно кафе од 200 денари, големиот луксуз. Во ред е, и јас до вчера вадев кафе од 20 денари од кафемат, само ете сега не ми се излегува надвор на -6 степени и си носам купено. Во Скопје да бевме, ќе ме збореа ако купев евтино. Овде, ако купиш нешто поскапо, одма распашан си. Добро жено, ете немам маж и деца, тоа е, ќе трошам. Ти гледај си ги твоите дома и прај калкулации и штеди.
^ Ako vekje komentiraat bolje da iskritikuvale kolku e nezdravo Ja pa nisto licno veke ne sfakjam koj sto saka moze da misli i rece.
Ако ти е ова за мојот пост пишано, ништо, навистина не вредат да им се замарам. Во едно уво влегло, од друго излегло. И ова сега што го пишав ќе го заборавам за некој ден. Затоа и го пишав, нека стои мудроста. Инаку, навистина грдо кафе. Поубаво е тоа од 20 денари.
Секогаш таквите човече имаат начукано 40тина години и имаат срам од жени. И се соло. Оти појќе сакаат да гледаат отколку да ти пријдат. Ако го одбила некоја леле леле тешко мн. Работава е воведете пак војска за маживе, оти инаку ќе почниме самите да си правиме деца со сперма без маж.
Лелееееее аманнннн кој ќе ве трпи сеа со месеци како ќе трескате и галамите со механизација.. Ко мислиш земјотрес дрма од вибрациите у пичку матер да идете.
Може ли некоја рандом особа да влезе на еден ден во моето тело МОЗОК,срце …и јас во неговото,чисто да се истресира малку а јас малку да одморам
си купив пижами од една локална продавница за да поддржам локалци Горниот дел сменет за помал! Се чудам зошто како исечено изгледаше делот каде што го пишува бројот. Ете зошто било... Повторно ќе купувам од локалци! Ова нема да ме обесхрабри да поддржувам локалци. Ама сигурно нема да влезам во таа продавница, освен тогаш кога ќе влезам за да им го кажам ова. Не можам да ги вратам зошто без да забележам ги ставив да ги исперам. А мислам дека ни фискална не ми дадоа....
Ах фискална, тие едвај чекат да дрпнат нешто на црно.. барајте си сметки, во мојов град никој од локалните продавници не даваат. Му велам и аха да сега само што ке ви давав момент.. или нешто не им работел фискалниот ах
Доктори и сестри кои треба да спасуваат животи, не само што не помагаат, туку и заработувале на нечија болест. Труло општество, трула држава. Човек оди на доктор, им го препушта својот живот, верува во нив, а тие покварени суштества за пари. Се надевам дека има карма, и ако нема правда на земјава, ќе има правда таму горе, ќе горите во пеколот. Одма да им се одземи лиценцата и да ги стрпат во затвор 50 години