Kolku “fino” zvucheshe za malce i kje ti poveruvav.. Ti doma gi lazhesh be brat a kamo li mene, ne znam samo kako ne ti e neprijatno i sram samo koga ti trebam za plachenje ili za usluga togash se menjavash drug chovek si. Taman pomisliv se smeni konechno, batali toa drogata, alkoholot, drushtvoto.. Sekoja godina e isto, od problem vo problem vlagash, ne mozam da te gledam, posho te sakam kako brat, zaedno porasnavme, zaedno uchevme, solzi mi idat koga te gledam. Gi unishti i tvoite pokraj sebe. Tolku mlad, zoshto? Site sme so nekakvi problemi, ne si samo ti. Zalam ama ne mozam da ti veruvam, mnogu pati me razochara, mnogu pati me izlazha, mnogu pati me namesti, premnogu pati ti prostiv, premnogu pati probav da ti pomognam, nikoash ne ti zavrtev grb, iako odamna ja pomina linijata kaj mene, dosta e. Eden zhivot imam i jas, imam lugje koi se raduvaat i plachat so mene, niv im “dolzham”. Shto vi e be lugje, si go unishtuvate sami zhivotot, gospod vi go dal da mu se raduvate, ako mozhete da usrekjite nekoj okolu vas, najbliskite barem, ako ne mozhete toa barem ne gi rastazhuvajte i unishtuvajte. Zhalosno.
Ова треба на Фејсбук да го пишам јавно оти таму има ваква багра ама немам навика да споделувам мисли и статуси таму. Значи, зошто фрлање од балкон нешто, што и да е? Некои ѓубре си фрлаат долу пред зграда, некои пикавци. Ќе го испушат отровот и фрлаат без да погледнат надолу. Е така поминувам покрај зграда, со чадор и паѓа догорена цигара уште жарејќи, на само неколку сантиметри пред мене. Добро бе, несовесници невоспитани, немате ум дека може да изгорите некого? Да не врнеше и да не носев чадор, врз глава ако ми паднеше? Маче ако имаше, куче? Грешени луѓе.
Кој им е проблемот на шофериве наши, те гледаат чекаш на пешачки киснеш ко глушец, ветар те дува ќе те однесе и не те пуштаат бе!!! Битно тие побрзо дома да си одат, во кола на топличко мхмхх не може една секунда да почека да пројде некој што кисне надвор
Sve im dadovte, na glava ni se kachija. Ako ni e, sami si ja unishtivme drzhavata, oni kon svoite ideali, nashive protiv svoite. Podobro da ne nema i toa e, jas kje sum ja opravel.. Gledaj nepravdi i molchi, isseluvaj se. Da e tolku sjajno nie bi begale od tuka? Budali sme taka? Zasho kupuvaat mesta, kukji, stanovi? Nema nishto tuka nema nishto tuka i samo kupuvaj.. nosi od najblizok sever prijateli, rodnini.. Pak prifakjajte gi i “sakajte gi” posle sve sho napravija, ostanete razedineti i vo bliska idnina nema da postoime i taka.. neam zhivci vishe. Tazhno i zhalosno.
Зошто секогаш јас морам неизмерно да сакам и да правам компромиси од моја страна за да задржам одреден однос и комуникација во мојот живот а другата страна никогаш не се поместува ни милиметар од неговото/нејзиното. До преку глава ми е од удоволување на други луѓе и исполнување на туѓи желби и очекувања додека за моите на никој не му е гајле. Досадно ми да ми солат памет. Место да солат памет и да ме прават мене будала можат да ме разберат и да сочувствуваат со мене.
Не се доизнакладовте албанци министри де на здравства образование и се шо постој ѓубриња гнасни продадении ТИК ТАК
Rule about me. Злато сум. Ама немојте бе по нерви да ми газите, пошо све по список иначе. Жими Господ. Коа ќе ми се стемни, не знам ни шо праам, ни шо зборам. Ќе ви ебам мрднатите, од мене не сте помрднати сигурно
Ја сум видела катиљ особи. Ама до волку не сум. Ама и они мене не ме виделе уште. На мојот мозок шо може да му текне, на нив нема уше 30 години да им текне. Ќе ве опаметам јас вас. Има да ви го дотерам паметот иначе мамичето ќе ви го изнаебам, жими сѐ најмило. Многу сум ѓубре коа ми реметите мир и тоа шо ми е мило.
Македонијо гнасна јадна кој се све испикале полицајци најголемите уличари.. СРАМ И АРАМ да ни е на сите додека најобразовани и најинтелегентни луге дремат дома КОПИЛИЊА АИР ДА НЕ ВИДИТЕ