Колку само сте мизерни со тие муабети. Толку филмови правење, наместо дворот свој да си го гледате. Луѓе се тие што искрено се израдуваа и честитаа, а вие со прости муабети сте само ситни човечиња.
Зошто готват на тераса у зграда , не можеш да отвориш врата прозор корне на тешки запршки. Треба закон да има за ова, ова е малтретирање на другите станари. Од 8 сабајле се пржи кромид и се повеќе и повеќе мириса. Што јадење беше 4 саати да се пржи Секој ден исто СЕКОЈ ДЕН значи. Е па пукнав од нервоза а не смеам да се нервирам ни најмалку аспиратор измисле 21век
Сега баш слушнав на вести 22 годишна девојка прегазена на пешачки премин... До кога.. Возат како луди без размислување дали може некому да се наштети.. А се случува најлошото, човечки животи згаснуваат.. Каде се брза, како размислуваат.. Нее е фер !! Многу сум бесна, нервозна, лута, и стварно ми се кине срцето од помислата како им е на родителите сега..
Не можам да те слушам. Одамна го изгуби правото да ми диктираш што да правам. Јас си ја знам сопствената вредност и не ми е гајле што мислат другите за мене. Го надминав тоа.
Сезнајковци на секој чекор, како кокичиња во пролет. Сезнајковци=фанатици, ама која сум јас да кажувам
Ужас од народ сме, УЖАС! Додека чекав за крвна слика на онкологија една "госпоѓа" од околу 60 години сакаше да си влезе преку ред и си влезе, сите изреагираа, јас и' кажав "вие сте после мене", ми се сврте маж и', ми вели "ај доста заќути, ние дојдовме после тебе и за инат ќе влеземе пред тебе, ти нема да влезеш". На тоа му кажав "ако сте среќни со тоа повелете влезете, толку сум чекала па за ова, не дојдов кафе да пијам тука, сите сме за мака дојдени". Ми се сврте и ми кажа "не јади го*мна", му велам "па толку ти е културата, татко можеш да ми бидеш".
Ме потсети...бремена, на ендокринологија...доктори и сестри беа многу фер, пуштаат трудници, се најдоа паметни, жена дошла со син и и мажот, и како тоа јас да сум влегувала, се расправа, а јас трудна, мртва гладна и со ненормални киселини, ќе ми се слошеше, чекав крв да ми земат. Па ме гледаа во стомак дали вистина сум трудна. Ептен културен, насмеан народ сме, нема збор.
Па и на онкологија прво влегуваат инвалидите, за тоа никој не се буни, ама овие ме изнервираа, да прашаа барем. Па една друга жена ми вели "ај млада си ќе почекаш". И' велам "па баш дека сум млада еве до кај стигнав и сите сме дојдени за мака, не сме дојдени за убаво". Затоа окапав цел ден.
Епа некои како мене и тебе ќе имаат култура, ама нема за кого...е вакви ќе се погодат и ќе ти расипе ден и цел ден ќе чекаш. Млада стара, сите имаме свои проблеми за жал. Треба да се има човечко чувство и да не се биде себичен ама тешко тоа. Јас бев со затнато уво, од мака отидов на орл, не ми се ни спомнува демек болница, и малава имаше 5 6 месеци, ја доев, едвај отидов. И на термин закажана, се појави дедичко со кошула и намирисан, без мака, да си тера ваљда муабет со докторот, и кога си бев јас на термин(а он закажан после 40мин по мојот термин) зема да ме влече и тегне пред 10 луѓе, пред врата на докторот. Завршив и излегов надвор да плачам како мало дете. Влечена зошто си бев дојдена на време, на мој термин....
Ete mi ja spushtivte energijata, stanav i jas kako vas potishten, “nesrekjen”, nikakov.. srekjni ste sega? Da vi se pluknam vo zhivotite shto gi zhiveete. Ama nema na mene da lechite frustracii i da mi go “ubivate” duhot. Ne odam povekje na taa rabota a za vas, zhal mi e ama nema spas. Chao
Ми се скурчи од слушање совети што се неприменливи за мене. Прај ова, она, оди на тоа... Аха, еве трчам одма! Кога ќе кажам дека немам ниту нерви, ниту финансии за екстра активности, тоа значи дека немам и крај! Лесно е да кажеш кога ти имаш, ама на други немој кога немаш намера ти да им платиш.
Покој на душа жено...не беше за таму.Велеше ќе ја казни Бог што две децении домот ти го растураше...се разболе таа и умре. Ама и твојата душа се отру од јадови... ...не требаше да се радуваш на нејзиното заминување од овој свет. Требаше да престанеш да ја спомнуваш. Мислеше дека кога конечно ја нема ќе можете да бидете среќни заедно. Ама не .... И дојде ден и ти замина од истата болест...и ти замина... Зошто Господи тој копукот не замина? Зошто Господи му дозволи две жени да погреба?
Ај ќе разберам да сакате да затворите порано 5, 10 минути ама работно време ви стои до 8, вие затворени во 7:15.
Толку ли е тешко да си културен на денешницава ? Како некои луѓе мислат дека само за време на ковид требаше да се држи растојание кога се чека ред ? Како им доаѓа да се залепат до некој што не го познаваат,демек побрзо ќе завршат работа тоа ли е филмот ? Како им доаѓа да урлаат (буквално се дереше) по жената на шалтер затоа што ГИ ЗАМОЛИ да излезат надвор и влегуваат еден по еден,затоа што нема ВОЗДУХ ? Притоа и бремена да се тресам оти на некој не му бил денот ? Па уште некултурна бе ми рече а култура е да скокнеш 4 ца само за да ми се издереш дека сум рекла почекајте надвор
Ми доаѓа младинциве десно од мене да ги полеам со кафето, толку иритантно смрдат... Разбирам потење, хормони, сиромаштија и се'. Не разбирам да шеташ наоколу како хемиско оружје. Седнав да отепам време пред работа, кафето ќе ми излезе низ нос
Немам мириснато примерок, ама ти верувам. Морав да станам од кафепиење зашто на метар и пол ми се гадеше. А сите со тоа ајфоните, па баш до мене штекер и морав сите "ароми' да ги вдишам.. Ова со body odor е исто како и глупав да си, тебе баш те брига, а околината страда. Фуј