Празник денес нема куче да залае, ама на работа се мора. После пак. Вечер пак. Утре прва смена пак. Можно и во недела пак. Шо социјален живот?!?!?
Многу многу не редам кусури што би се рекло народски...ама сме се дружеле пред повеќе од 10 години,си заминала во странство и во меѓувреме сме имале така контакт преку социјални мрежи онака се нормално и се враќаш да живееш тука те среќавам и ми се понашаш како тука ние да сме најглупави ништо не знаеме,па си заработила нз колку таму кај што си била па сега демек тука ќе уживаш затоа се врати.. Извини госпожа ама ако така добро ти било таму зошто се враќаш после 10+ години да не гледаш тука "намачениве" ...
Да не се викам ко што се викам ако не ви вратам за све. Преминавте граници и тоа ќе ве чини скапо. Нема некој да ме гази, а да не му се врати исто или полошо.
Имам комшика. Кога и се обраќаш/поздравуваш - те игнорира. Кога ја игнорираш, те замуабетува - да не можеш да се откачиш. Одби сатано, мавни ми се. Глеј си патот, да си гледам патот.
Една дотична во рани 50ти секојдневно ми го поти к***т со мрчење и негативности за апсолутно СE што можете да замислите, смачено ми е веќе да ја слушам а поминувам осумчасовни смени со неа на работа... Психички ме исцрпува, ја црпи целата моја позитива и младост и ја проектира својата несреќа врз мене. Што сум ти јас виновна што ти си во менопауза со сопруг кој не те е*е 2% (а и не те е*е воопшто ) и што си неисполнета во својот мизерен живот и си способна да шириш само негатива каде и да се појавиш??? Спремна сум да скршам нешто жити мене...
Збори ми се за себичност токму ти збори ми, ја која и едно лепче да има со тебе ќе го подели, и е среќна коа те глеа ко цел свет да го има покрај себе. Збори слободно ругај ме, омаловажувај ме колку себична сум била и неразумна. Можам, можам да проголтам се' па и ова
Тогаш ќе добие некој друг епитет, за ваквите алчните секако ќе не чиниш. Растојание, игнор, дистанца по можност со наведена причина, толку. Ако се подзамисли другата страна супер за неа, ако не за другиот слобода.
Кој курац те сонував бре? Па уште и брат ти намќорот Ич не помислувам на тебе и ти реши на сон да ми дојдеш, не мораш повеќе. Мрш
Во театар кај мобилните телефони се научивме звукот да го намалиме, ама треба и да се намали светлото на екранот, на некои е наместен на најако како рефлектори се во темницата кај публиката. Посебна приказна е што сликаат со блицови.