Живееш во туѓа држава и немаш никаква желба ниту намера да научиш барем два збора од јазикот на истата. Зарем мислиш дрка некој е должен да те влече до крајот на животот. А најлошо од сè е тоа што на крај пак 'тета' е таа која помага и е заслужна за сè а на тета очите не можеш да и ги видиш со месеци и кога и да ти дојде зорт пак мене ме бараш. Барај си ја тета, одмини ме мене слободно. Понеблагодарен народ од нашиот нема.
Треба да има посебен круг во пеколот за оние кои празнат рафтови во маркетите. А, бе, не сте само вие во државава. Производите се таму за сите. Е***и себичњаци. Арам да ви е сeкоја голтка и секое парче! Да, да. И оние со плитки џебови имаат право на вода и тоалетна хартија. Вие не сте ништо посебно. Не се ни дига одма. Прво се чека да излезат анализи и да се каже од каде е изворот на информацијата. Потоа се одлучува дали и што да се купи. Арно си имаше лимити порано. Пак треба да се воведат.
Одвратни сте, како може да сте такви безобразни бе, дечишта од 20 години, врска немате од животот, ќе се карате со возрасни особи, некултура и простотилук на ниво, се лошо е насобрано во вас, џабе сте млади, не знаете да почитувате никого, мизерни, сите сте исти 90% немате основна култура и почитување! Ј*бем ти генерација З! Никогаш да не најдете работа да бог да! И баш ми е гајле што пола ќе се пронајдете во постов, одвратни сте како генерација, одвратни!!!! Лечете комплекси по дома!
Коментар на место,да се надоврзам на коментаров од блиска особа во фамилија 20 годишен мрсулко ми вика јас имам парфем од 200 евра знам ти никогаш не би зела толку скап,абе грев грев со парите од мама и тато се филма знае јас што би си купила на мои 35 години со свои пари
За жал морам да се сложам, иако сум 3 та генерација од нив.. За среќа ич не се идентификувам со тие куртони. Праени од мочка, не сперма туку мочка. После 2003 та се страшни дегени над дегените, гнаси у права смисла, мислат Господ за м го фатиле.
Потполно се согласувам. Секоја чест на исклучоци, ама како се понашаат некои од помалите значи ужас. Тоа се луѓе кои се уште од тато и мама зависат, со прст не мрднале у живот за ништо, тато и мама ќе им купат од скапо поскапо, ќе им дадат се на тацна и после ќе се ку**ат на постари кои се трудат за парче леб да заработат. Кога не сте виделе мака у животот, лесно е да се к**чиш. Excuse my language. A btw, ,ова се истите луѓе кои немаат почит ни кон чистачки, келнери и сл. Ужасно е колку почит се нема.
Би кажала дека може и да е непочитта обострана. Ако ме почитуваш, ќе те почитувам, дали млад, дали стар. Пред некој ден бев со мајка ми да пазарувам, морав да поминам покрај каса за да продолжам да барам производи, на каса стоеше постара госпоѓа, н*тртена со задникот скроз се опуштила и разговара со касиерката: И реков: Извини, можам да поминам? Таа почна да ме пцуи, колни, вреѓа. Само и се изнасмеав во фаца на културата и си продолжив. И постарите не знаат за почит а ја бараат.
Истово ќе го искоментирав. Во секоја генерација има и културни и некултурни. Не знам зашто цело време само Ген 3 се критикува, а постарите генерации се хвалоспеваат и величат. И почитта се заслужува, не следува по автоматизам само зашто е некој постар.
Имам многу примери да кажам каде што постарите се навистина безобразни дури и повеќе од помладите. Почитта треба да ја заслужиш. Не може да ти се обраќам културно а ти ничим изазван да ме колниш
Апсолутно. Секојдневно се среќаваме со луѓе од различни генерации со различни карактери. Не дека од моја генерација нема такви. Има некои стварно ужасни и невоспитани, да не навлагам во детали сега ама има и некои што се сосема нормални. Не може да генерализираме цела генерација и да кажеме сите од таа генерација се исти. Муабетот ми е, нит се сите од постарите генерации добри, нит се сите млади лоши. Во секоја генерација има секакви.
Има, само што З најмногу се истакнуваат бидејќи се најизложени и најприсутни на интернет од мала возраст. Чест на исклучоци, ама голем дел се самобендисани и немаат допир со реалноста.
Абе јасно, во ред тоа. Не одрекувам, кажав и претходно дека има ужасни во моја генерација. Не си ја величам генерацијата ни најмалку. Ама не можеш да ми кажеш дека сите се исти. Јас искрено сум слушнала такви небулози од муабети од повозрасни особи што не ми се верувало дека некој тоа неиронично го мисли. Кога сме кај изложеност на интернет, па само фб да отвориш коса ќе ти се крене од коментарите на тие повозрасни особи. Ама пак, тоа не ја прави цела генерација иста. Тоа се поединци. Исклучоци секогаш постојат, тоа ми е поентата. Не напаѓам нит па величам некого.
Она што е заедничко за сите генерации е тоа дека им фали самокритичност. Сите се поспремни да најдат маани кај другите отколку кај себе.
Е баш така. Сите знаат да ти најдат грешка, ама кога треба кај себе нешто да сменат, е тогаш нисам одавде. Одамна престанав да очекувам самокритичност од луѓето.
Реално, младиве генерации и немаат баш од кого да учат како треба. Културата и воспитувањето се на многу ниско ниво. На улица, во маркет, во аптека било каде. Какво понашање гледам од постарите , да се крстиш со две раце. А младиве се оставени интернетот да ги "воспитува". Тоа е резултатот од сите нас како целина.
А младите немаат мозок сами да проценат што чини, а што не чини? Шо се они бебиња ? Како бе за многу ствари знаат и се искусни, а за културно и одмерено понашање не чуле? Како знаат да се настегаат у секси и провокативна облека, како знаат да се шлакаат и бетонираат у фаца, да ги боцкаат муцките? И зашо да учат од негативното? Немаат памет, не знаат да го користат рационално умот? Пак ќе речам, не збориме за бебиња и мали деца, туку за тинејџери па и за повозрасни од адолесценти.