Затоа што таа е работила у бордел како пејачка мислам дека беше, и кога е престанала и се заканувале и ги убиле сестра и како казна...
Што и е на Суреа, што си прави филмови глупи како ја убива старава па ќерка и ќе ја види... па ќе ја обвинува дека ја убила баба и а детено уште бебе кое нема ни да се сеќава дека воопшто имала баба...
Кога Есма стана свесна дека Гарип навистина почина и веќе никогаш нема да биде до нејзе ја молеше Суреа да ја убие... и сега тоа и се причинува, како и дава апчиња.. како Есма умира и во тој момент Јаз го гледа сето тоа. Затоа и така почна третата сезона. Како Јаз е на психолог и го раскажува тоа дека Суреа ја убила Есма и е убиец. Тоа само е замислено од Суреа.
Една од поубавите серии што ја имам гледано. Најмногу почнав да ја гледам поради тоа што е работена по вистинска приказна. И сега криво ми е што ќе заврши.
Да после КараСевда оваа ми е навистина многу убава серија, ама не е се според вистинската приказна. Менувано е нешто. За неколку епизоди мислам дека завршува.
Крајот мислам дека е сменет. Според вистинската приказна било дека Суреја ја убива Есма, онака како што си замислува сега, ама на барање на фановите е направен среќен крај, што мислам дека е поубаво.
Па мислам не дадоа нешто конкретно зошто не е со Анастасија, само на крај дека се посветил на пишување книги. Тоа е неговата љубов. Ако сум испуштила некој детал нека дополни некој.