Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истанбул (Турција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од SOVRSENSTVO, 16 ноември 2011.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.578
    Допаѓања:
    12.938
    Ние крстаревме со брод од сабајле од 9 саат, саат ипол бевме во брод и се возевме од европскиот до азискиот дел и назад..
    Вака беше по денови:
    Првиот ден во 10:00 часот сабајле бевме во Истанбул, тргнавме предходниот ден во 16:00 часот, го оставивме багажот во хол, и отидовме пешки да се шетаме низ Капали чаршија со водач, после водачот не остави, ни објасни што и каде е, и не остави сами да се шетаме ако сакаме да одиме во Топкапи палатата или Аја Софија..
    Влезница за Топкапи палатата беше 2700 денари, а во Аја софија ми кажаа дека било 25 евра, ние само во Топкапи бевме.. Тој ден, од 15:00 часот имавме факултатива Сафир и Ортаќој.. Оваа факултатива кошташе 25 евра, во Сафир кулата се качивме на 60 и некој кат, од горе има преубав поглед на цел Истанбул, имаше и некоја 3Д проекција за Истанбул, кој сака кино и да се слика од високо, ова му е супер, мене ми беше онака..
    Вториот ден од сабајле имавме слободно време па се шетавме на пристаниште и во еден парк, а после имавме факултатива Галата порт пристаништето, според мене најубавото пристаниште во светот, му нема рамно, бевме во Балат населбата која мене не ми се допадна, душата ми искочи по тие скалите нагоре, бевме вториот ден и во Железната црква во Истанбул, таа беше преубава, оваа факултатива, Балат, Галата порт, Железна црква кошташе 35 евра.. Третиот ден бевме на крстарење по Босфор кое за мене беше најубаво, пред да тргнеме околу бродот се појавија делфини и скокаа, бевме во таа платата на Султанот што му била за одмор и што не се плаќа влезница таму, бевме да ја видиме и моминската кула, оваа факултатива кошташе 70 евра заедно со посета на Сафир кулата, Таксим плоштадот, и јадење на Сан Себастијан Чиз кекј. Последниот ден бевме во Оутлет 212, ВатерГарден, Продавницата за благо, и овие факултативи беа од агенцијата.. Ние бевме со Ескејп, и мислам дека цената во однос на она што го добиваш е со супер сооднос.
    130 евра превоз, хотел со доручек и водач , и 125 евра сите факултативи..

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tomasa

Tomasa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    656
    Како си задоволна од агенцијата?? Дали имаш време се да видиш од понуденото?
    Сакам сега за 2ри август да одам, ми се гледа интересна понудата за Истанбул..

3. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.369
    Допаѓања:
    26.311
    2 август?
    Стамбол на шетање се оди април и октомври. Знајш која горештина е во август?! Мозок ке ти се свари не ке можиш убаво да се изнашеташ

На t.a.m. и Alex.T им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.578
    Допаѓања:
    12.938
    Имаш време се да видиш, ама се е на трчање.. Буквално се прибираш во 10 саат навечер отепан од шетање.. Иначе убаво ти кажа членката погоре, Истанбул е многу жешко, ние во Мај бевме и беше топло, а не пак во Август да одиш.. Мој совет ти е на есен да одиш во Истанбул, или на пролет, сега оди си на некоја друга дестинација.. Иначе од агенцијата сум задоволна, водичот Маја ни беше нас, и супер ни се погоди.

5. Tomasa

Tomasa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    656
    Знам дека е топло многу. Но што гледав и по други агенции тој период имаат понуди само за Истанбул, немаш друга опција.. А тогаш ми е одморот..

6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.578
    Допаѓања:
    12.938
    За 90 евра имаш на Крф со се превоз 8 дена.

7. Tomasa

Tomasa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    656
    Каде? Со истата агенција?

8. Gossipgirl31

Gossipgirl31 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Некој скоро да бил во Истанбул да ми каже за цените на палатите, крстарењата и како се вика апликацијата за такси?

9. Afrodita*

Afrodita* Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    65
    Дечки има автобус од Скопје за сам своја режија за Истанбул знае некој? Дали повеќе се исплати и слично :)

10. bellak

bellak Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    34
    Alpar I Vardar express мислам беа за Истанбул

На Afrodita* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    zdravo,

idniot mesec vo noemvri sakam da odam so maz mi i decata vo Istambul.Prv pat ne sum
    bil tamu, inaku ne mozam so avtobus tuku so avion, zaradi decata. pa ako znae nekoj nekoja dobra ponuda,so koja agencija? isto taka da mi preporacate vo koj del
    od gradot e podobro da rezerviram hotel,? sto vredi da se poseti tamu obavezno, inaku znam deka celiot istambul e prekrasen ama ne mozam da pesacim tollku i samata i decata.

12. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    280
    Види на фејсбук, мислам беа Sunexpres нешто, има понуди за 4-5 дена со авион во хотел , има повеќе хотели и дати.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Sunexpres e aviokompanija so niv so avion bevme dva pati vo antalija.Jas preku agencija sum zainteresirana ama sve sto gledam se so avtobus ponudite.

14. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    280
    @slimy види на аурора турс излезе реклама за Истанбул околу 400 евра со авион.

15. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    903
    Фибула има понуди со авион.

16. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    238
    Има некој летано со Pegasus до Истанбул?
    Од Охрид која компанија ќе лета до Истанбул в година?

17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Туркиш.

На Aschenputtel и Alex.T им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.001
    Последно со пегасус сега во септември.. Повели прашај што ти треба

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BojanaLegija

BojanaLegija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Со Пегасус од Скопје се лета до SAW аеродромот - Sabiha Gokce. Сакам да те прашам како е за транфер од аеродромот ддо центарот на Истанбул, каде што би биле сместени (околу Св. Софија) - мислам дека таа област им се вика Sultanahmet.

20. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    238
    Дали е дочек на Нова Година во Истанбул добра идеја? :)
    Дали нешто ќе работи на 1ви Јануари?