Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Историјата на Македонија и македонскиот народ

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Miss.Ricci, 27 октомври 2011.

1. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Не треба да се стигматизира било кој автор, од секого може да се научи нешто без разлика дали е во наша полза или не.Па историјата на ВМРО е полна со братоубиствени дела,кој кого му нарачал ликвидација,нејсе книгите се за да се читаат.Инаку знам за кого збориш Вангел Башевски еден период пишуваше интересни колумни сега го нема.
    Познавам и многу други момци што имаат ваков став па дури и многу по хард кор.

2. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Македонци се тие само се со испрани мозоци со столетие, а тие што знаат само земаат огромни средства за да продолжат со перењето на мозоци и ако некој се крене одма да го бутнат на кој било начин. Или што би се рекло јавна тајна е ама не смеат да кажат ништо пошто ќе изгубат работни места, куќи, или ќе ги најде затвор или полошо од тоа.

Овој цел полуостров не се викал Балкански туку Македонски пошто на него живееле Македонци, откако не освојуваат Римјаните не поделуваат на Склавинии (од каде што подоцна излегува зборот славини, Словени.) Потоа доаѓаат разни други далечни народи (племиња како и да сакате кажете) кои сакаат од колачот на некогашното кралство/царство Македонија.

3. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Кои се тие момци и кои се тие нивни ставови? Името на организацијата?

4. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Момци коишто си имаат читано литература истражувано и си имаат изградено став за историските теми од 19век на овој простор.

5. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Прашав имаат ли име на организација и кои се тие нивни ставови?

6. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Каква организацоја,што бладаш безврска.Секој што има став различен од твојот треба у некаква си организација да членува.Свашта.

7. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331

Момци кои продолжиле да ја создаваат лажната историја на 19тиот век.

8. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Точно така.

9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    Океј е друже,ко ти што имаш право да се чувствуваш ко антички македонец,некој друг има право да мисли дека е словен дојден од зад Карпатите.Секој има право да се идентификува ко што сака без да биде осуден за тоа и да биде напраен помалку македонец од некој друг.

На Someonespecial, theowndemon, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Не ме разбра или? Тие твои момци што "читале" за историјата всушност пишуваат нова историја по директива на некои од надвор со цел на се поголемо слабеење на Македонија и обид да се затвори Македонското прашање, кое е отворено со векови.

@John Snow не се идентификувам јас како антички Македонец, туку како Македонец кој што чии Предци живееле на овие предели со илјадници години, и како Македонец чии претци се иселиле оттука и отишле зад Карпатите за да подоцна бидат наречени склавинии односно Славинии, славеникот Словени. Оттука се отидени таму. А не обратно, не сум крив јас што веруваш во една пропагандна машинерија и мислиш дека ако со тоа што ќе кажам дека сме исти од тогаш до сега дека те навредувам пошто различно размислуваш едноставно си во заблуда а вистината те боли.

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    Е за ова зборам,никаде не реков у што верувам јас а ти одма ме осуди.Тоа е тој муабет

На Someonespecial, Feminka22 и LollySky им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Да де, беше ти тука пред илјадници години па знаеш кој живеел тука (facepalm)

На Someonespecial, WildMk, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Самиот кажа во што веруваш јас не те осудувам тебе, туку пропагандната машинерија уште во времето на Југославија, демек не создале тие според нашите соседи, а тие само го потиснување нашиот вистински идентитет.

14. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    И ти беше присутна да ги гледаш како Словените со пливање и со сламки во устите го преминале Дунав?

Не треба да бидеш присутен некаде кога постои еден континуитет на живеење на Македонци во ова место од минатото до денеска.

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    Никаде не реков во што верувам јас,ти тоа сам си го заклучи.Јас само реков тие што веруваат во нешто што не е у согласност со твоево верување да не бидат осудувани како понемакедонци од "правите" македонци.

16. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    А ако прочита што напишав ќе видиш дека јас никого не осудувам никаде. Туку дека ние како Македонци сме лажени со децении па и векови се од ваму сте дојдени се од таму сте дојдени, де сте Грци, де бугари, се Албанци, де срби. Јас ја осудувам цела таа пропаганда машинерија, а што тоа луѓето како Македонци кои потпаднала под таа пропагандна машинерија поради разни причини не ги осудувам таман работа.

Ги осудувам оние кои свесни за вистината ја шират и туркаат лагата.

На Роберт 7 и Јаневски им се допаѓа ова.
  17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не бев, затоа и не тврдам дрско дека само мојата верзија е апсолутна вистина туку оставам простор и за други опции.

И дај, не банализирај со таа глупава теорија со Словените и сламките.

На WildMk и Heartagram им се допаѓа ова.
  18. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Гледам твоите предци имат нераскинлива милениумска врска со антиката,за да после им текне да појдат до Карпатите,да им покажат на тамошното мештани кои се уствари они.

На Feminka22, WildMk, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    А кажи ми ти бугарите пеат песни за Мкд,за која Мкд пак тие пеат?
    Мислам дека немаат дел што се вика Македонија.А песни на велико пејат и опишуваат востанија,цареви(кралеви),револуционери....Кои навистина се наши(македонски)
    Нели "ние сме грчки дел" што би рекла грција.
    Соседиве наши не можат да се помират дека ние сме најстар народ на балканот,може и во ЕУ и затоа историски не притискаат од сите страни и сакаат се наше да присвојт

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253