Историја

Дискусија во 'Образование' започната од SlAtKi4ka.SlAtKi4ka, 17 октомври 2012.

1. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Многу ја сакав историјата 5-6 одделение,сега не ја сакам баш многу :)

2. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Во основно воопшто не ја сакав :envy: Но,наставничката ни беше многу добра ..верувале или не .. ни даваше да препишуваме на тестови :o И затоа ми беше лесно и не се замарав многу со лекции .. :D

3. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Ех таа историја .
    Во 5 многу заблудана бев само историја учев,и 6 и си ја сакав многу наставничката ама и таа мене имењачка ми беше плус :lol: .Учев дури тоа што не требаше разни енциклпедии историски книги читанки земав и читав,но кога ми дојде во 7 нова џабе ми беше знаењето од 5 ка на 2 ка -.- гуска затоа ја избркаа од работа па во 8 ми беше наставник со страв учев лош беше и кај него си имав убава отценка.Ценам кај наставник/професор знаењето ова што ми е сега во средно ни пишуваме план тоа што е напишано на табла го препишуваме ќе прераскажи во кратки црти и толку,тоа така не иди мислам јас за тест ни дава прашањатаа да ги учиме после некој ќе знаел историја.Имав прилика да го учам цел учебник заради екстерново и имав солидна оценка !
    П.С Историјата е наука за мртвите што ги мачи живите :P

4. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Лелее во основно наставничката ни беше многу добра, тестови никогаш не правевме, испрашување со отворена книга.. абе шо да ви кажувам. Супер беше :D
    Ама затоа сега во средно ми е многу тешко бидејќи немам добра основа, но се снаоѓам некако :)

5. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Многу лесно ми оди предметот и цел живот сум имала петки по Историја. Воглавно не го сакам предметот, бидејќи лично и персонално не ме интересираат вакви предмети :D

6. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    да не знае некој каков е матријалот по историја во втора година средно, гимназија. ?

7. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Исто и јас :D Најомилен предмет ми е,со уживање ги учам лекциите,дури и наредните лекции ги учам :D и секогаш кога ќе праша наставникот се знам,интересно ми е многу,ме привлекува не за друго :D годинава само 3 пати ме испраша наставникот бидејќи знае дека си учам редовно :!: 8) секогаш кога ќе правиме во група некои хамери,драми,презентации.. јас сама ги правам,затоа што ми е интересно,потоа им давам делови на останатите од групата да научат и готово,секогаш поминуваме успешно 8) а и лесен ми е за учење,за моја среќа брзо ги памтам годините :D само 2 пати да ја прочитам лекцијата ќе ја знам+ тоа од час што сум слушала :)

На historian му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.610
    Допаѓања:
    14.959
    И јас го обожавам :) во основно, исто како дог ловер си поминував ]:) бидејќи наставникот многу убаво ни предаваше од час ја запамтував лекцијата :) тест ќе ми дадеше да правам, но не ми го прегледуваше и не ми ставаше оценка чисто онака за да не седам така на часот па да им кажувам на другите :yawn: И сега во средно е супер, се си мислам дека е до наставникот/професорот -знае како да ти го пренесе знаењето :wasntme: а и поради историјата се зачленив на форумов, барав за Александар Македонски :D

На historian и Dog-lover им се допаѓа ова.
  9. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    WTF???
    Што сум пишала тука? :tmi:
    Не,не го сакам предметов.Точно, сакам да дознаам за историјата на мојата земја,сакам да читам за настани и нешта од минатото,но поимот историја е широк поим,а тоа што го учиме во училиште некако не ме привлекува.Всушност предметов не го сакам зошто треба се на памет да се научи ,а има многу години и ликови,а тоа ме нервира. :D

10. tejdi-lejdi

tejdi-lejdi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    26
    исто и ја го обожавам :D

11. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    253
    Го сакам предметов, интересно е! Ама кога ќе дојде ред да се учи- :x Е тогаш е се на куп. Да ми раскажува некој ехехеее,се’ ќе знам . Има многу датуми :lol: и тоа е проблемот. :lol:

12. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Ке може некој да ми каже за настанокот на човекот т.е. професорката ни кажа два птимери...религиозно-Бог го создал човекот...ама не запишав за вториот пример...ако некој знае нека пише ве молам! :D

13. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Другото веројатно е научно- човекот настанал од мајмун, поточно со еволуција на еден вид човеколики мајмуни. Тој процес бил секако многу долг.

На EMILI1999 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    37.974
    Ич не ја сакав историјата. Заедно со физиката ми беше најнеомилен предмет. Коса ми се креваше кога требаше да учам.

15. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Леле јас обожувам :rofl: Историјата :rofl: , а и наставникот ни е предобар пренајубо ни предава .Заедно со математика ми се најубај предмети . :)

16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    3.381
    Никогаш не сум сакала Историја. Маки мачев со неа :(

17. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Предметов ми е омилен и е многу интересен. :inlove: Ама за учење, не баш...

18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Во основно многу се интересирав за историја, после тоа баталив :lol: :lol:

19. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Вака сега во школо учиме за случувањата во светот помеѓу двете светски војни.И сега имам тука една ваква реченица: се водела активна политика за денационализација и асимилација на македонскиот народ.Имам домашна да ги објаснам зборовите денационализација и асимилација,во книгата не се објаснети така да ми треба ваша помош :?: .Ве молам итно ми е за утре :)

20. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Асимилација - искоренување на карактеристиките на еден народ, и наметнување на карактеристики на друг. Пример: Биле отварани училишта на грчки јазик, македонскиот јазик бил забранет да го употребуваат македонците кои живееле во Грција. Се ова е со цел да им го наметнат грчкиот јазик.
    Денационализација - одземање на имот

Наставничката мене вака ми ги објасни, се надевам ќе разбереш. :)

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.