Исхрана во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 4 ноември 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Јас сум од онаа група која не јаде благо.Пред да дознаам дека сум бремена изедов 300 гр.милка во еден ден,обично стои со месеци и потоа го фрлам.По тоа знаев дека има нешто.Таа желба за благо исчезна по една недела после тестот и сега воопшто не каснувам,можеби еднаш неделно,а овошје си сакам и јадам.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.072
    Мене шеќерот ми е на долната граница.
    Да ве прашам мешиња, имам читано дека жените кои носат женски бебиња повеќе сакаат да јадат благо, а оние кои носат машки солено. Ајде кажите свое искуство.

На kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.241
    Допаѓања:
    118.836
    На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @forumce И јас така сум слушнала,најпрвин се израдував реков дама ќе е сега сум воздржана:D

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас девојче носам и немам изразена желба за благо. Овошје јадам многу.

На pile30, mariz, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.151
    Нема врска. Двете ми се машки, со првото немав посебно изразена желба за некое јадење, со второво умирав за благо и тесто (месено, сукано, паста). Не е до полот, не знам што би можело да влијае, ама можеби нивото на хормоните игра улога. Со второто се породив во септември, цела пролет и лето салати јадев, се пазев да не накачам многу кг. А ми се јадеше благо ненормално. И 9 месеци после породување ми се јаде премногу, ама премногу, никогаш не сум имала толкава желба, барем не паметам. За среќа, се контролирам.

На Troi, kukla21 и forumce им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    И јас ќе ја побијам тезата.
    Носам машко, а имам желба за благо. Не нешто изразено исто како и пред бременост, ама си каснувам,

Инаку за рибата јас читав. Никаде не пишува дека е забрането. Треба само да се внимава каков тип на риба се јаде. За да сум на сигурно јадам наша - пастрмка која спаѓа во безбедни. Дури ни туната колку што јас читав не е забранета, само да не се претерува. Еднаш неделно не е страшно (иако по сајтовите пишува два до три пати), зависно дали е свежа или конзерва.

Мене во бременост, единствена разлика во желбите во исхрана ми е само поголема желба за овошје и зеленчук која претходно ја немав. Јадев ради реда, зошто нели здраво е и треба да се конзумира, а сега оргнаизмот ми бара сам.

На pile30, kukla21, ma4e1311 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.241
    Допаѓања:
    118.836
    Пoследнaвa неделa мнoooгу ми се јaде .. Апетит oгрoмен имaм a сум 19+1 aкo терa oвa дo 40тa неделa вaкa ќе биде веселo (facepalm)

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.072
    Јас риба само речна јадам, мрена ли како се вика не знам. Ослич, лосос не сакам ни да мириснам, а од конзерва ептен ретко.

На kukla21, Troi и Ano им се допаѓа ова.
  10. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Риба смееш лосос, пастрмка и сардина. Конкретно јас ја исфрлив рибата од употреба целосно за секој случај.
    Ако ептен многу ми се пријаде, секако ќе си дозволам едно парче, но вака не.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас риба јадев доста претходно, сега не ми сака душава. И мирисот ми смета. А убаво е да се касне бар еднаш неделно. Ај се надевам фаза е :)

На mal.ecka, Libra88 и Troi им се допаѓа ова.
  12. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Исто и јас. Риба јадев многу, а овошје едвај. Сега обратно, цело време овошје, среќа па лето се погоди, имаме избор

На Libra88 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Се што е умерено е дозволено во бременост. Јас се си јадам што ќе ми се пријаде ама секако дека не претерувам. Туна само два пати ми се пријаде и си јадев со салата. За мајонез прв пат слушам,
    Надвор од дома не е препорачливо бидејќи незнаеме како е чуван и колку е стар и плус сега е жешко времево. Марулка во ресторани не јадам бидејќи незнам дали им е измијана. Швепс ми се припи и си купив вчера од 2 чаши ништо нема да биди.
    Исто и Ананас јас не јадам ама читав дека треба да изедеш 6-7 ананаси дневно па да има ефект тоа што го содржи ананасот за омекнување на грлото.
    И јас носам машко и благо јадам малку повеќе од пред да забременам ама исто и кисело и солено, мислам дека нема врска тоа кај секоја е различно.

На pile30, Melinda85, Mia.milicka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Здраво девојки ме интересира дали смееме да пиеме боза во тек на бременоста? Читав на интернет ама се бугарски сајтови и викаат дека може , за коските била добра и има железо, некои витамини итн...

15. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Па јас мислам дека смее, зошто да не?

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Цедевита пиете?

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Јас избегавам и поретко пијам заради шеќери. Генерално сокови воопшто не пијам. Или вода, кисела вода, понекогаш пивце и ретко цедевита. Кока кола само ако ептем ми е зашеметена главата.
    А инаку летно време вода и цедевита секогаш ми биле основен пијалок.

На pile30 и eli25 им се допаѓа ова.
  18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Јас повеќе би пиела цедевита ( нема тука затоа не пијам) него ли сокови индустриски.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.004
    И јас немам посебна желба за благо. Со синчето стварно огромна желба за кисело имав... по цел овал салата мешана со 5 кила оцет јадев хахаха
    А сега исто како тебе многу сакам овошје, ако ми се пријаде паметот ми оди во сочно овошје (среќа не ми оди во хамбургери) :D

На karibian, kukla21, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sofia777

Sofia777 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    24
    Здраво на сите,
    Би сакала да ве прашам со врска со исхранава, иначе утре влегувам во 17та недела, поминаа мачнините се вратив во нормала, првите 3 месеци изгубив 3 кг, до сега вратив 1,5 во врска со исхранава навечер не можам ништо да јадам освен салати и овошје, не ми се јади мислам јас таква сум од секогаш не само сега, прашањето ми е дали е доволно само салати и овошје за вечера или не е?

п.с. Со бременоста и бебето фала му на Бога се е во најдобар ред убаво напредува како што треба.

Поз до сите kisses