Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исхрана во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 4 ноември 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    126.532
    Јас сум од онаа група која не јаде благо.Пред да дознаам дека сум бремена изедов 300 гр.милка во еден ден,обично стои со месеци и потоа го фрлам.По тоа знаев дека има нешто.Таа желба за благо исчезна по една недела после тестот и сега воопшто не каснувам,можеби еднаш неделно,а овошје си сакам и јадам.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.627
    Допаѓања:
    39.748
    Мене шеќерот ми е на долната граница.
    Да ве прашам мешиња, имам читано дека жените кои носат женски бебиња повеќе сакаат да јадат благо, а оние кои носат машки солено. Ајде кажите свое искуство.

На kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    126.532
    @forumce И јас така сум слушнала,најпрвин се израдував реков дама ќе е сега сум воздржана:D

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас девојче носам и немам изразена желба за благо. Овошје јадам многу.

На pile30, mariz, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    Нема врска. Двете ми се машки, со првото немав посебно изразена желба за некое јадење, со второво умирав за благо и тесто (месено, сукано, паста). Не е до полот, не знам што би можело да влијае, ама можеби нивото на хормоните игра улога. Со второто се породив во септември, цела пролет и лето салати јадев, се пазев да не накачам многу кг. А ми се јадеше благо ненормално. И 9 месеци после породување ми се јаде премногу, ама премногу, никогаш не сум имала толкава желба, барем не паметам. За среќа, се контролирам.

На Troi, kukla21 и forumce им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    40.348
    И јас ќе ја побијам тезата.
    Носам машко, а имам желба за благо. Не нешто изразено исто како и пред бременост, ама си каснувам,

Инаку за рибата јас читав. Никаде не пишува дека е забрането. Треба само да се внимава каков тип на риба се јаде. За да сум на сигурно јадам наша - пастрмка која спаѓа во безбедни. Дури ни туната колку што јас читав не е забранета, само да не се претерува. Еднаш неделно не е страшно (иако по сајтовите пишува два до три пати), зависно дали е свежа или конзерва.

Мене во бременост, единствена разлика во желбите во исхрана ми е само поголема желба за овошје и зеленчук која претходно ја немав. Јадев ради реда, зошто нели здраво е и треба да се конзумира, а сега оргнаизмот ми бара сам.

На pile30, kukla21, ma4e1311 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    Пoследнaвa неделa мнoooгу ми се јaде .. Апетит oгрoмен имaм a сум 19+1 aкo терa oвa дo 40тa неделa вaкa ќе биде веселo (facepalm)

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.627
    Допаѓања:
    39.748
    Јас риба само речна јадам, мрена ли како се вика не знам. Ослич, лосос не сакам ни да мириснам, а од конзерва ептен ретко.

На kukla21, Troi и Ano им се допаѓа ова.
  10. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    764
    Риба смееш лосос, пастрмка и сардина. Конкретно јас ја исфрлив рибата од употреба целосно за секој случај.
    Ако ептен многу ми се пријаде, секако ќе си дозволам едно парче, но вака не.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас риба јадев доста претходно, сега не ми сака душава. И мирисот ми смета. А убаво е да се касне бар еднаш неделно. Ај се надевам фаза е :)

На mal.ecka, Libra88 и Troi им се допаѓа ова.
  12. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    764
    Исто и јас. Риба јадев многу, а овошје едвај. Сега обратно, цело време овошје, среќа па лето се погоди, имаме избор

На Libra88 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Се што е умерено е дозволено во бременост. Јас се си јадам што ќе ми се пријаде ама секако дека не претерувам. Туна само два пати ми се пријаде и си јадев со салата. За мајонез прв пат слушам,
    Надвор од дома не е препорачливо бидејќи незнаеме како е чуван и колку е стар и плус сега е жешко времево. Марулка во ресторани не јадам бидејќи незнам дали им е измијана. Швепс ми се припи и си купив вчера од 2 чаши ништо нема да биди.
    Исто и Ананас јас не јадам ама читав дека треба да изедеш 6-7 ананаси дневно па да има ефект тоа што го содржи ананасот за омекнување на грлото.
    И јас носам машко и благо јадам малку повеќе од пред да забременам ама исто и кисело и солено, мислам дека нема врска тоа кај секоја е различно.

На pile30, Melinda85, Mia.milicka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    Здраво девојки ме интересира дали смееме да пиеме боза во тек на бременоста? Читав на интернет ама се бугарски сајтови и викаат дека може , за коските била добра и има железо, некои витамини итн...

15. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    764
    Па јас мислам дека смее, зошто да не?

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Цедевита пиете?

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    40.348
    Јас избегавам и поретко пијам заради шеќери. Генерално сокови воопшто не пијам. Или вода, кисела вода, понекогаш пивце и ретко цедевита. Кока кола само ако ептем ми е зашеметена главата.
    А инаку летно време вода и цедевита секогаш ми биле основен пијалок.

На pile30 и eli25 им се допаѓа ова.
  18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Јас повеќе би пиела цедевита ( нема тука затоа не пијам) него ли сокови индустриски.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    И јас немам посебна желба за благо. Со синчето стварно огромна желба за кисело имав... по цел овал салата мешана со 5 кила оцет јадев хахаха
    А сега исто како тебе многу сакам овошје, ако ми се пријаде паметот ми оди во сочно овошје (среќа не ми оди во хамбургери) :D

На karibian, kukla21, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sofia777

Sofia777 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    24
    Здраво на сите,
    Би сакала да ве прашам со врска со исхранава, иначе утре влегувам во 17та недела, поминаа мачнините се вратив во нормала, првите 3 месеци изгубив 3 кг, до сега вратив 1,5 во врска со исхранава навечер не можам ништо да јадам освен салати и овошје, не ми се јади мислам јас таква сум од секогаш не само сега, прашањето ми е дали е доволно само салати и овошје за вечера или не е?

п.с. Со бременоста и бебето фала му на Бога се е во најдобар ред убаво напредува како што треба.

Поз до сите kisses