Zdravo idni majki, jas sum na 4ta nedela uste ne sum pojdena na eho. Sakav da ve prasam nemam apetit voopsto mozam cel den da ne jadam nisto i pak ne mi se slosuvat ili bilo sto. Ne mi se gadiit od nisto nitu pak povrakam. Ako ne jadam mnogu po cel den ili najminimalno i to so sila ke mu stetit nesto ne bebusot?
Zdravo feminki Denes se merev na prv den od 6ti mesec i sum 10.5 kg popravena sto mislam deka e premniogu. Kako odese kilzata kaj vas kako da ne se napravam 100kg
5+1 сум денес според апликација. Иста сум и јас. За една недела, две кила ослабев. Не ми се гади, апетит нула. Со сила јадам овошје, зеленчук и јогурт.
Здраво ❤ 8+3 сум и би сакала да ве прашам што најчесто јадете, особено во првотп тромесечие? Откако дознав дека сум бремена јадев повеќе домашни супи со телешко, рендани салати, ананас, цедено овошје. Сепак, изминативе 2 седмици имам одбивност кон таа храна и повеќе сакам да јадам тестенини и не толку здрава храна. Совети?
Мила, веќе ти не одлучуваш што ќе јадеш што не, бебињата што сакаат т.с што душата ќе ти посака јади си. Мене омилената храна ми стана нај одвратна, така да нема правила, уживај во бременоста и јади си што ти се јаде.
Јас цел живот настојував да се хранам здраво и да внесувам витамини и полнозрнеста храна итн. Откако останав бремена, во глава ми се врти само паста, пица, виршли, сендвичи и паштети. За жал секогаш кога и покрај желбите на моето тело посегнував по здрава храна - бев ненајадена, нервозна, без разлика што тоа беше ориз, месо итн. Едноставно си реков фак ит и јадев тоа што ми се јадеше, очигледно не можев против себе. Мој совет, јади што сакаш, ама не ги изоставувај зеленчукот и овошјето. Не мора да се давиш во киноа или да јадеш стриктно тонус, само каснувај по 2-3 парчиња овошје и зеленчук дневно. И нормално, не претерувај со нездравото, не за друго - ќе имаш констипација.
Јас и пред да останам бремена со ивф имав доста вишок сега ми е страв како поминува времето дека нема да можам да одам него ќе се тркалам Решив да посетам нутриционист кај што исхраната ми е повеќе сведена на протеини, јаг.хидрати зеленчук и овошје. И јас и поставувам прашања од типот дали смее да се јадат цитрусни овошја и сл.и почна да се смее зошто ниту една здрава намирница не може да му наштети на плодот. Така да еве и совет од мојот нутриционист да си јадете се што можете како и претходно (за тие што немаат проблем со килажата). За останатите воздржувате се од повеќе од 1800 калории на ден
Da prijavam denes preterav, jadev ko za cela nedela Dorucek nez sto mi tekna, 2 kriski prepecen leb namaz i 2 parcinja kaskaval. Uzina portokal Rucek pire i 3 kjoftinja I sega cajni kolacinja za da go osetam malovo da pretne deka cel den me ignorira. A stavam blago vo usta i op se javuva. Od utre stara sema nema opustanje
Здраво! Дали знар некој зашто треба да се јаде помалку кисело во бременост? Ме опомна докторот ама незнам зашто.
Dali e stetno da se jadit chili vo tekot na prvite nedeli ma bremenost? Lele mi se jaditt chips ama luuut ekstremno da e ama mi e strav
Спас за прееголем апетит? Значи само јадам и се сум гладна Премногу качив на килажа а уште 2 месеци треба да терам. Јадам ете повеќе салати и овошје ама само ме разјадуваат уште толку, после нив желуднукот како уште попразен да ми е.