Дали е потребно да се пие млеко во бременост? јас воопшто не пијам, а ми кажаа пожелни било. Би можела само во смути некое…
Прв пат слушам да не смее. Јас бремена во лето со второто, се изнајадов грозје и праски.. омилени ми беа
Ова ме потсети на другарка која лежеше на патолошка пред пораѓај. Август беше и нонстоп ни бараше грозје да и носиме ( не е од Ск). По две кила ги јадеше во еден здив мислам дека.
Праски, грозје, цреши и лубеница со душа чекам Мн сакам овошје во оваа бременост. Мандарини колку изедов од кога сум трудна... киви, јаболки
На здравје нека ти е се. Изгледа само јас сум некоја чудна трудница, 9та недела сум и јадам се исто како претходно. Гледам поздраво да се хранам, повеќе овошје и зеленчук. За некоја храна сеуште не ме фатило стрв, а не ми се ни згадила некоја.
Хаха леле јас пред некој ден прочитав и се шокирав за грозјето. Јас исто оваа бременост незнам колку многу изедов Знаев дека нели ако се има проблем со шеќерот треба да се внимава, ама онака дека е забрането не. Иако тражев на нет и највеќе пишуваше дека предизвикува дијареа кај некои трудници па да не дојде до дехидрирање, друго страшно не прочитав.
Алал да ти е… ја ништо не јадам… од помисла на храна црева ми се превртуваат. Веќе и тоа што само можев да го јадам одбивно ми станува. Неам ни желба да јадам од што ми се гади константно.
Алал да ти е Јас со првото колку се изнајадов овошје мерак ммм.. ама овој пат катастрофа, едвај една банана,јагоди и ништо друго затоа неможам да оддолеам на сладолед
До кај 12, 13та бев крш. Од тогаш ни киселини, ни гадење.. нормално бар за тоа функционирам. Други маки си имам, ама со јадењево сум добра. Може затоа малку и шеќерот до високи граници
да, сма вагата ми иде да ја треснам. Се плашам дека ќе качам кг. Пробај да најдеш нешто што би ти се свиѓало за да не ти заслабе крвта. Ова лошењево и желба за одредена храна само во прв семестар ли се случува? Знам мои другарки ги фаќаше стрв за пица, сладолед, им се гадеше од некои работи, мене ништо.
Се пробав… и тоа што ми пријаше колку толку сеа и тоа веќе ми е одбивно.. го прејадов изгледа. Нормално е и твоето едноставно таква ти е бременоста, другарка ми цела бременост еден симптом немаше, па и пораѓајот песна и беше.. викам што среќница ќе беше. Не му ја мисли нормално е и твоето, баш и убаво што немаш никаква мака.
Денес сите јадеа леб, месо, руска салата, а јас полно пластично со домашни цреши. Дали се добри за во прв семестар? Да ми наберат утре пак пријателиве.
Добро коа прекинува гадењево и повраќањево… како влегов во 11та никад полошо не ми било, секој ден повраќам… еве и денес 4 пати повратив од сабајле, ништо неможам да јадам, апчињата ги повратив, главата ме убива, мислам ќе ми експлодира. Немам ни што да повратам, киселина повраќам… доволно се потресов вчера со кафениот исцедок, фала му на бога се беше во ред со бебе. Не знам веќе ова на психа мава…