Јас искрено не нејадам а како јадев со кила луто. Незнам зошто може би да не ми е тешко, а онака може само со јазиче да пробам ако ептен нешто ми иде со јадење. Ги сакав многу везените лути во тегла па затоа зимоска ставивме и благи за мене и лути за останатите Но мислам дека не е проблем да се јаде
Леле луѓе почнав да добивам напади за јадење, одеднаш ми се прави како дупка на желудникот и почнувам да се тресам цела. Ова повеќе ми е симптоми на шеќер не знам му се случува вака на некој?
а која недела си бремена ? обично ако ти престанат мачнините и полека се вракаш во нормала се зголемува и апетитот ,па ако не јадеш на време чувствуваш дека цела се тресеш,мене ми се случуваше да рипнам од постела и да се фрлам право пред фрижидер
Лелеееееее pepita82 јас 4 дена сум дома и само јадам и супер ми е Ама и приметив во фаца ептен бумбар сум а и рацеве(прстиве) некако збумбарени Не дека цела не сум ама баш овие така во очи ме бодат Станав стрвна ептен ми се јаде,а едно овошје нигде го нема дури ми се плаче што го нема Едвај чекам да се породам вака го гледам стомакот огромен и ми е страв да јадам да не експлодира
Труднички муабети Здраво на сите. Јас сум нова во оваа група. Сакам да прашам - има ли некој посебен режим на исхрана во првите три месеци? Треба ли да се зголеми внесот на калциум? Јас избегнувам брза храна сувомеснати производи газирани сокови и мрсно и се трудам секојдневно да јадам овошје и храната да биде разновидна, пијам доста вода и се чувствувам постојано жедна - ова последното нормално ли е? Инаку ми дадоа фолна киселина да пијам. Поздрав
Мене мојот гинеколог ми рече првите 3 месеци само фолна и ништо дополнително. Во врска со храната јади тоа што ти се јади, тоа што ти прија. Мислам дека само треба да се избегнува туна бидејќи има висок процент на жива. Друго се што е во умерени граници е нормално Поздравче и лесна бременост
Zdravo na site Bremena sum vekje 16 ta nedela , sakam da prasham sto bi trebalo da izbegnuvam od ishranata, i dali edno turko kafe na den moze da mu nasteti na bebeto?
Ма каква штета, јас додека бев трудна пиев капучино,еспресо,нес најсилните кафиња ги пиев, турско ич не пиев ми се гадеше од него па ете жива здрава бебчето здраво право ми се роди, така и ти, се што си сакаш си јади и пиј само со граница нели
Како прво добро дојде и со лесно да си ја износис бременоста и узивај си максимално.....како друго јади си се сто ке ти се прејаде , пиј си се сто ти се пие..... Секој доктор ке ти казе дека се сто се јаде и пие во нормала не е стетно но за бебцето ни за тебе.... Поозззз....
Јас дефинитивно на мојата докторка, на следната контрола морам да и го посочам мојот проблем со ензимите (не внесувањето на зеленчук).
Јас најмногу јадам сирење ммм ,краставици, ретко домат бидејќи не го поднесувам, портокал јадам на сила, кашкавал еееееептен , од друго горе долу ми се гади , ааа да ... и ќебабчиња растурам
Јас приметив овој период дека многу јадам црвено овошје. Значи јагоди и цреши кога ќе видам не можам да не си купам. И требаше вчера да искочиме, а јас нафрлена врз црешите цела огромна здела полна и јадам како споулавена, мм мораше да ми ги земе за да станам да излеземе.
мореее се јадам и се ми е слатко.и овошје и зеленчук ама тестото посебно ми е вкусноооо.затоа и килцата ми се лепат
Имам едно прашање, од овошје и зеленчук се јадам, ништо не повраќам се ми е вкусно, ама банана никако не може да конзумирам, а ептен сум стрвна. И пола банана да изедам и едно залче, не ми го трпе желудникот. Чекам совет!
узивај во бременоста и јади све сто ти се јаде засто тоа е период кога не треба да броис калории,се препорацува повеке овосје,зеленцук,млеко и млецни производи затоа што калциумот е многу вазен за развојот на бебето а треба да се избегнува риба и морски плодови но не дека воопсто не треба да се конзумира и шекер во помали колицини и доколку си во можност практикувај секогас свежо исцеден сок,има многу витамини и секогаш дава енергија
ne smee tuna i golemi morski ribi. inaku riba e preporaclivo duri i po dva pati nedelno vo bremenosta. jas najcesto jadam pastrmka i losos, a ponekogas i cipura. od meso e preporaclivo sekoe osven dzigeri i nedovolno peceni mesa. inaku jas se sramam koga ke vidam cresi, dodeka ne gi sotram do posledno ne zastanuvam
Фала ви многу на одговорот феминки! Млеко пијам од оние малецките 500гр. мала паковка Bi Milk по едно на ден... Инаку се си јадам ама умерено
Труднички муабети Девојки дали газираните сокови се дозволени за време не бременост некаде прочитав да не се конзумираат а мене тие ми се најубави.Совет?