Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исхрана во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 4 ноември 2010.

1. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    762
    незнам дали можи да се спреци со исхрана сто цисто сумљам ама не се замарај со таа работа гледај да ти е бебусот здрав и прав другото се ке се среди на пример сега има толку квалитетни пудри сто све покриват

2. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    762
    дали смее мед да се конзумира во бременост со гаранција е чист мед кој го сакам со чаша млеко по едно лажиче на сабајле и на вечер |( :P

3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас до пред една недела јадев нормално како порано :) ама ова недела почна гадење и како една недла сум со малце гројзе,некоја кива,можеби 3чаши сок и вода друго ништо немам јадено па и вода да се напијам и веднаш ке ја извадам... повекето рекоа дека 7 недела им се случувало и нив вака :^) па си викам ке помине во најдобар ред,веке едни коски ми остана :x

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Да се дообјаснам самата себеси овде - значи за туната, не било препорачливо да се јаде онаа туна која не е конзервирана, а конзервираната може, исто и лосос може, а и сом.

http://www.yumama.com/trudnoca/ishrana- ... dnica.html

6. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Дали смее да се јаде лута храна во бременоста дали некој знае? дали феферонките се опасни? имам слушнато дека биле добри за бременоста не штетеле но некој велат дека е многу опасна што мислите вие?

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Mene mnogumi se jade meso neznam dali ke trae ova bidejki sum 1 mesec ama samo toa mi se vrti vi glava razni vidovi mesa blago i ovosje nemozam ama moram a od kafe uste pri samata pomisla povrakam a ne pa da go mirisnam.

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Mene mnogumi se jade meso neznam dali ke trae ova bidejki sum 1 mesec ama samo toa mi se vrti vi glava razni vidovi mesa blago i ovosje nemozam ama moram a od kafe uste pri samata pomisla povrakam a ne pa da go mirisnam.

9. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Не се чита се и сешто по форумов бидејќи се се јаде во нормални количини, затоа само уживајте и не се оптеретувајте со овие муабети на форумов. ;)

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Nemam nikajvo gadenje od hrana..jadam se sto sakam..gledam da vnesuvam se potrebno za bebuskata...posebno vnimavam da vnesuvam tecnosti i mnogu ovosje

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Си јадам се нормално колку што ми се јаде ама денес претерав со кафето :^) па сега мака имам од вантре :^)
    Пиете кафе и колку на ден?
    Јас веке кафе нема да пијам како денес 3филџани :^) може едно на ден а ке гледам и тоа да биде еднаш или двапати неделно.

12. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    girl-miri јас пијам по едно на ден, некогаш ни едно, али севкупно или чај или кафе морам да се напијам, гледам да не претерувам ради кофеинот, некои викаат воопшто да не се пие али........ пуста навика си го прави своето,
    гледај да не претеруваш мислам дека 3 се многу во секој случај , а маката ќе си помине ќе се исчисти со течностите

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Да претерав,еве веке ми е полесно ама пусто ме тера денес пак на кафе а и чуствувам мала главоболка баш дека ми треба :^) ама ке пробам да непијам ако неможе тогаш едно со млеко ке се напијам :^) ама ке видам да издржам..

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мене во петокот докторот ме пофали дека многу добро сум се хранела цела бременост :) :P

15. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Јас сосема спротивно. Месо не можам да смислам. Овошје јадам без проблем, за друго благо немам многу мерак. Зеленчук- немам многу избор, па на сила каснувам по нешто, а за тесто, тестенини и кисело млеко/павлака - душа давам, а докторот ми забрани тесто и тестенини (бидејќи сум со прекумерна телесна тежина уште од почетокот, т.е. пред бременоста :worried: ). А кафе не можам, ми се гади.

16. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Последниве месеци и јас сменив секој ден ми се јаде разлишно а месо многу ретко сега скоро ич. Овошје секој ден, мешунки за ручек и млеко и јајца.

17. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Се беше супер дури дојдоја празниците хехехехех јадење обилно со месо,месени работи.....и скоро да уште осеќам тежина во стомакот...сега се обидувам да се исчистам од многу храна :D Јадам повеќе овошје,зеленчук пијам многу вода па се надевам за брзо ќе се вратиме во нормала.... :*

18. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    девојки јас само сто влегов у 38 недела прикрај сум незнам со да јадам за да ми биде полесно писте некој предлог

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    не ја најдов темава, одамна нема коментирано, колку да ја освежам :)

20. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    34+5 сме веке....пијам млеко обавезно,јадаммм благоо иии сончоглед во последно време иии ке заборавев мастики орбит :D...незнам дали е здраво и дали смеам благо и сончоглед толку да јадам :)