незнам дали можи да се спреци со исхрана сто цисто сумљам ама не се замарај со таа работа гледај да ти е бебусот здрав и прав другото се ке се среди на пример сега има толку квалитетни пудри сто све покриват
дали смее мед да се конзумира во бременост со гаранција е чист мед кој го сакам со чаша млеко по едно лажиче на сабајле и на вечер
јас до пред една недела јадев нормално како порано ама ова недела почна гадење и како една недла сум со малце гројзе,некоја кива,можеби 3чаши сок и вода друго ништо немам јадено па и вода да се напијам и веднаш ке ја извадам... повекето рекоа дека 7 недела им се случувало и нив вака па си викам ке помине во најдобар ред,веке едни коски ми остана
Да се дообјаснам самата себеси овде - значи за туната, не било препорачливо да се јаде онаа туна која не е конзервирана, а конзервираната може, исто и лосос може, а и сом. http://www.yumama.com/trudnoca/ishrana- ... dnica.html
Дали смее да се јаде лута храна во бременоста дали некој знае? дали феферонките се опасни? имам слушнато дека биле добри за бременоста не штетеле но некој велат дека е многу опасна што мислите вие?
Mene mnogumi se jade meso neznam dali ke trae ova bidejki sum 1 mesec ama samo toa mi se vrti vi glava razni vidovi mesa blago i ovosje nemozam ama moram a od kafe uste pri samata pomisla povrakam a ne pa da go mirisnam.
Mene mnogumi se jade meso neznam dali ke trae ova bidejki sum 1 mesec ama samo toa mi se vrti vi glava razni vidovi mesa blago i ovosje nemozam ama moram a od kafe uste pri samata pomisla povrakam a ne pa da go mirisnam.
Не се чита се и сешто по форумов бидејќи се се јаде во нормални количини, затоа само уживајте и не се оптеретувајте со овие муабети на форумов.
Nemam nikajvo gadenje od hrana..jadam se sto sakam..gledam da vnesuvam se potrebno za bebuskata...posebno vnimavam da vnesuvam tecnosti i mnogu ovosje
Си јадам се нормално колку што ми се јаде ама денес претерав со кафето па сега мака имам од вантре Пиете кафе и колку на ден? Јас веке кафе нема да пијам како денес 3филџани може едно на ден а ке гледам и тоа да биде еднаш или двапати неделно.
girl-miri јас пијам по едно на ден, некогаш ни едно, али севкупно или чај или кафе морам да се напијам, гледам да не претерувам ради кофеинот, некои викаат воопшто да не се пие али........ пуста навика си го прави своето, гледај да не претеруваш мислам дека 3 се многу во секој случај , а маката ќе си помине ќе се исчисти со течностите
Да претерав,еве веке ми е полесно ама пусто ме тера денес пак на кафе а и чуствувам мала главоболка баш дека ми треба ама ке пробам да непијам ако неможе тогаш едно со млеко ке се напијам ама ке видам да издржам..
Јас сосема спротивно. Месо не можам да смислам. Овошје јадам без проблем, за друго благо немам многу мерак. Зеленчук- немам многу избор, па на сила каснувам по нешто, а за тесто, тестенини и кисело млеко/павлака - душа давам, а докторот ми забрани тесто и тестенини (бидејќи сум со прекумерна телесна тежина уште од почетокот, т.е. пред бременоста ). А кафе не можам, ми се гади.
Последниве месеци и јас сменив секој ден ми се јаде разлишно а месо многу ретко сега скоро ич. Овошје секој ден, мешунки за ручек и млеко и јајца.
Се беше супер дури дојдоја празниците хехехехех јадење обилно со месо,месени работи.....и скоро да уште осеќам тежина во стомакот...сега се обидувам да се исчистам од многу храна Јадам повеќе овошје,зеленчук пијам многу вода па се надевам за брзо ќе се вратиме во нормала....
девојки јас само сто влегов у 38 недела прикрај сум незнам со да јадам за да ми биде полесно писте некој предлог
34+5 сме веке....пијам млеко обавезно,јадаммм благоо иии сончоглед во последно време иии ке заборавев мастики орбит ...незнам дали е здраво и дали смеам благо и сончоглед толку да јадам