Исхрана од 4 месеци па нагоре

Discussion in 'Канта' started by nataliaaa, Apr 2, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stefi23m

stefi23m Популарен член

па зато ти велам дека го одделуваат.
    како можи во работи што содржат глутен да пиши дека не согржи.
    или лажат или е одделен па нема
    трето нема

2. meU

meU Популарен член

А да ве прашам од каде зимате непрскани зеленчук/овошје, ако немате блиски кои одгледуваат?
    За на пролет здравје ќе засадиме дома, но треба време и тие да пораснат, а до тогаш???

3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

и јас барав непрскан зеленчук , овошје ама засега ништо не најдов освен морковче.
    Портокал, јаболко, круша, мандарина купувам ги лупам и во соковник (соковников ми е најискористена работа) купувам само сокче од слива на Хипп. инаку на почетокот почнав со јаболко ,слива,круса,праска(и овој го купив на Хипп) потоа морковче и сега почнувам да мешам.. портокал и јаболко ќерками обожава ама многу малку портокал ставам само за вкус :) :) се надевам се што направив до сега е правилно :)

4. stefi23m

stefi23m Популарен член

ние во дворот имаме праска и дунка и јаболкница мала (за вгодина таман ќе биди)
    дунки му немам даено ама праските ги змрзнав и му ги давам со лушпа заради тоа што се домашни и непрскани, а друго се купувам нема од каде да најдам

meU likes this.
  5. billyy

billyy Истакнат член

Јас имам гриз на Милупа пишува дека е за 6+, ама не знам дали да му дадам...

6. meU

meU Популарен член

Има органска храна во трговски во онаа Биокулт продавницата специјализирана за органски производи. Но, некако сакпо ми стои многу, додуша не сум била да зирнам како им се цените на овошје и зеленчук. Ќе одам деновиве па ќе ве известам.

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Можам ли да и дадам киви на ќерками ? :?:

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Уник рано ти е за цитрусни овошја, дури накај годинка се воведуваат, еве мамиве нека кажат ама јас знам така ;)

9. Annath

Annath Форумски идол

Мислам дека можеш, имате барем десет месеци? Пробај, ама биди внимателна, алергени се. И гледај да се помеки и со потемно зелена боја внатре, тие се послатки.

Цитруси не се препорачливи до годинка, ама јас лимон дадов рано, уште во првите месеци, останатите цитруси на 9 месеци.

10. AIT

AIT Популарен член

За сите оние чии бебенца јадат лебче намачкано со нешто би ви го препорачала органскиот мармалад од праски -без шеќер и конзерванси на Грин Фуд-наше македонско производство 95-96 денари во Тинекс.Тегличката е мала и по отварање треба да се изеде за 7 дена.Јас не сум љубител на мармалади,но овој ме освои.

Bozica1980 and Annath like this.
  11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Имаш ориз и пченка на Милупа 4+, ептен е вкусно, син ми ја обожава.
    А оваа што ја имаш јас би ја причува, па би ја дала покасно. :)

billyy likes this.
  12. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Мајки може ли некоја да сподели искуство дали и на вашите деца им се случувало. Ќерка ми кога јаде чоколаден пудинг, каката после и е иста таква, со таа многу темна боја? Онака немаме никаков проблем, секогаш и е со нормална боја.

13. AIT

AIT Популарен член

Предпоставувам дека ова ви се случува од чоколаден или пудинг со какао :) И кај моите е исто ,па затоа ставам по многу малку какао или чоколадо.

14. ikame

ikame Популарен член

да ве прашам првпат ке и дадам жолчка па ме интерсира од целата на пола се дели па таа половинка на 1/4 па тоа на усте пола и толку така да нее многу?

15. DeMelo

DeMelo Популарен член

Жолчката ако не се лажам се препорачува после 8 месец , првиот пат многу малку, како и што вие пишавте, може половина од четвртината, па се така се зголемува дозата дури не стигни до цела, нормално ако не се појават знаци на алергија.
    И кога веке давате јајце, не повеке од 3 пати во неделата.
    Ние имаме полни 11, но се уште не сум му дала жолчка, општо јајцето го избегавам, некогаш ни носат домашно селски, но овие што се по маркетиве некако ми се сумливи, знам можеби преногу во стаклено ѕвоно го ставам, но што да правам на психа ме убива ова денешно време и сите хемикалии и штетности што ни ги носи.

Но кога веке давате жолчка, бидејки знам дека е извор на железо препрачливо е да му ја дадете со некој вид на зеленчук кој содржи Ц витамин за да се апсорбира железото во организмот, на пример, може брокула со жочка, а сакав да додам и павлака но сега се сетив дека негде прочитав дека не треба јогурот, павлаката да се мешаат со јадења кои содржат железо, бидејки калциумот не дозволува апсорбирање на железото.

ikame likes this.
  16. ikame

ikame Популарен член

да јас и дадов вчера малце жолчка па 7,5 месеци сме и 2 пати ке и давам пошто и телешко и давам 2 пати во неделата позз

17. gorda

gorda Истакнат член

Кои овошки се мешаат? Пр. правев комбинација круша и јаболко, тоа оди, ама ми е страв за други комбинации, пр. нешто соп банана или со тиква...Имате пробано други комбинации? Поздрав и однапред благодарам ;)

18. ikame

ikame Популарен член

можеш банана+јаболко тиква+компир(ако си дала зеленчук) тиква само нејзе мислам дека нема некоја комбинација освен со компир незнам,слива+јаболка, морков+јаболка, јаболка+ориз, праска+кајсија; се мозес да искомбинираш не ми текнува ако одиш да купиш готова каша разгледај ги и имаш и таму комбинации

gorda likes this.
  19. stefi23m

stefi23m Популарен член

јас со банана секакво овошје мешам
    банана+слива
    банана+круша
    банана+јаболко
    банана +тиква и то ми го јади многу
    банана со кајсија или праска со се!!!

gorda likes this.
  20. ikame

ikame Популарен член