Исхрана од 4 месеци па нагоре

Discussion in 'Канта' started by nataliaaa, Apr 2, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kallias

kallias Популарен член

:clap: Стефи, баш вакво барам, сега ќе одам Мк па од таму ќе барам, тука моментално не најдов.
    А во Џамбо во Бт во кој има? На широк сокак или оној големиот и колку се таму ваквите лигавчиња? ако може да ми каже Љубица :$ Благодарам 8)

2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Калиас слиЧни ги има во Икеа , со жаба се :lol:
    Инаку ние си купивме многу убави лигавЧиња од Ск во Џамбо со ракави целосно пошо моево поЧнува сама да се рани и се прави лом ама не пропуштаат
    Супер се :rock:

kallias likes this.
  3. kallias

kallias Популарен член

леле абе бев во икеа и во џамбо во солун пред десетина дена и заборавив скроз да видам не ми текнало :fubar:
    А и тие со ракавчиња што викаш и тие се супер, јас ги најдов тука во градот кај што живеам во Гр. има продавници за 1 евро и таму ги имаше, ама наредниот пат кога отидов да купам немаше, се продале :worried: Ќе почекам може ќе донесат,а во меѓувреме ќе барам од тие гумените лигавчиња за сега, додека не сме скроз почнале со кашички па да се правиме од глава до петици лом :doh:

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

во тоа веро шо е на широк сокак,ама незнам точно колку беа, утре ке одам, ке видам и ке ви пишам ;)

kallias likes this.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Калиас тие со ракави се супер и да се испрска нема да се испрља ништо
    Се облекува како блузиЧе
    требаше порано да купам , ке спасев толку маиЧки :lol:

kallias likes this.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Каллиас имаш и во Лито продавнициве овде во Гр , јас ги гледав кога требаше за ќерка ми да купувам но скапи ми беа , 5 евра едно лигавче пластично. :| [​IMG]

Па во Џамбо во Ск. си земав три лигавчиња како што рече МаченцеЕна со ракавчиња околу 130 ден едно беше , па супер се , не пропуштаат има како мушама од внатре и ем со ракави тоа ни беше спас кога ќерка ми почна да се валка :tmi: :D

7. kallias

kallias Популарен член

Girls , фала ви на советите, ќе барам и јас или Џамбо Ск. - Бт. или од Гр. :*

8. kallias

kallias Популарен член

Молам за совет, веќе неколку дена син ми кака по еднаш дневно, само насабајле, а какаше 2 пати, сабајле и навечер и сега каката му е зеленкаста повеќе отколку жолта, жолто скоро и да нема, некогаш има и темно зелена боја, до сега му имам давано банана, јаболка,морков и мелен ориз, друго ништо, па ве молам за мислење, дали е нормално да му е зелена каката и тврда му е , не му е течна, таква и му беше него и пред да му воведам овошје само што му беше темно жолта, а сега повеќе е зелена отколку жолта :worried:

9. roza102

roza102 Истакнат член

нормално е да има промени во изгледот на изметот кога се воведува друга храна, само гледај дали ќе напредува во тежина пошто зелена кака значи и недоволно внесување на храна.
    девојли уште денес ќе купувам од овие лигавчиња ЧД не се издржува со другиве,срам ми е :rofl: ај ќе пробам со вриење :lol:
    сакав да напоменам дека овошјето обавезно треба да се излупи пред да се стави во соковник иако некои соковници прават сок и со кората на овошјето.о=поради хигиена се отстранува.
    мелениот ориз јас го земав од маркет, го има во делот за здрава храна на виталија,не е ниту скап околу 27 денари е 200 гр. уште не сум дала,денес планирав :)

10. kallias

kallias Популарен член

Ти благодарам на брзиот одговор Роза, се надевам дека ќе напредуваме во тежина, за некој ден ќе одиме да го мерам па баш ќе видам дали и колку качил овој месец ;)

Инаку по тикеров гледам дека нашите бебенца се исти само 1 ден разлика, па да те прашам ти досега што му имаш дадено на твоето бебенце, т.е. што ново му имаш воведено во исхраната?
    Поздравче :hai:

11. roza102

roza102 Истакнат член

:* поздравчиња и до вас. јас и имам дадено сокчиња од јаболко,праска,кајсија и круша. кашички ама пасирани,домашни од истиве овошја плус и од банана ,кога и давам од јаболко и го варам јаболкото,така повеќе го сака. а праската и кајсијата не ги сака баш :( и еве денес сакам да и дадам ориз со круша. ама се мислам дали да и дадам вечерва од оризот или утре од сабајле :?:

kallias likes this.
  12. meU

meU Популарен член

Како се прави цвекло???
    Ставив неколку резанки да се сварат, но по 20мин варење, станаа прозирни, а водата жолта :?:
    Ги преварив ли???

Колку да варам, како да го давам??

13. ikame

ikame Популарен член

цело цвекло ке го ставиш не лупено ама ке ти треба цел ден да се вари така да стави го сега па за утре

14. meU

meU Популарен член

Ама не ми треба толкава количина, малку ми треба за да проба. Купив мали парчиња(топчиња) цвекло, па да сечам по потреба.
    Незнам колку време се вари, како да знам дали е сварено?
    Дали може да и дадам свеж сок од цвекло?

15. ikame

ikame Популарен член

епа нема везе количината малце ке исечеш и ке и дадеш мораш цело да го свариш оти така како тебе и јас пробав па ништо цело свари го али дур не омекне со вилушка ке боцкаш цел ден ке го вариш затоа ти викам сега стави го па за утре , асок исцеди па на пример 10мл сок 30 вода

16. Annath

Annath Форумски идол

Печи го цело, лупено во фолија или во хартија за печење, побрзо ќе се направи и повкусно ќе биде. Нема врска што ставаш цело цвекло, вие каснете го остатокот.

17. meU

meU Популарен член

Ана значи да го завиткам целото во хартија за печење и ставам во рерна(на 180-200степени , претпоставувам???) . Се става во тавчето вода или без ништо???
    А за сок, како, чисто цедено па разредено со водичка или???

18. Mayyya

Mayyya Популарен член

А јаболка, круша, морков, како да и ги дадам?
    Имам неколку пати дадено јаболка и круша, претходно обарени во врела вода неколку минути и блендирани. Дали може да ги дадам и свежи блендирани, исто и морковот, или да продолжам да ги подварувам.
    Почнавме скоро со дохрана и тоа со готови кашички, па затоа не знам дали да ги блендирам свежи.

19. meU

meU Популарен член

Мислам дека ви е уште рано за свежи, посебно ако се купени/прскани.
    Доколку имате домашни, можеш да даваш свежо, но по малку за да не предизвика мачнини во желудникот.
    Јас морков и круша свежи сеуште не сум дала, јаболко дадов, но малку да го смука, а не како оброк.

Mayyya likes this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Да, да, завиткај го, стави малку вода во тавата, колку да не ти се залепи за неа. А сок може со јаболко, морков и лимон, разреден малку. Јас првиот пат кога му дадов ваков сок на малиот ми се исповраќа, ама моја беше грешката, не го имав разредено.

Mayyya, јас не сум варела ниту обарувала овошје, свежо го давав, директно од дрво, лупено и си ги шмукаше така. Што знам, мислам дека нема потреба да се обарува, ниту вари, освен ако не правиш компот. Морковот го варев, со многу малку масло, за да може да се искористат витамините.

meU, Mayyya and roza102 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.