Исхрана од 4 месеци па нагоре

Дискусија во 'Канта' започната од nataliaaa, 2 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    е
    Сонце и јас го правам истото, од денес за утре не е страшно,домашно е спремено ;) само што ја оставам во сад негов, го затварам со капак и го оставам во фрижидер.Мислам дека нема ништо страшно во тоа а за херметички дали е затворен незнам бидејки тоа е баш негов сад ,оние од Томми. Готови кашички давам само ако сме излезени и ако немам спремено домашно (ако сум немала време) и фала Богу син ми јаде баш се ,,ама се , еве вчера правев блитва , компир,пашканат,кромид , морков и ја изеде целата , па и денес ја има истата комбинација бидејки направив повеќе , па сега ќе имаме денес време за повеќе да шетаме .... :D ;)

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    И јас немам ништо против спремањето храна од денес за утре(иако никогаш до сега не сум дала однапред спремно), зошто ми е навистина многу мачно секој ден да спремам, па да израчунам кога ќе стане, па да е веќе изладено....
    Но, никако не би спремала компир за утре, спанаќ, месо.... кога и давам компир на малата, многу внимавам и да не поминат повеќе од 2ч пред да го изеде. Исто и банана не би и правела никогаш зошто веднаш потемнува.
    До сега секогаш јадела свежо, но мора да се организирам и да направам за неколку дена , зошто вака не бива, немаме време за ништо, и имам чувство дека постојанос амо готвам.
    Јас би ги затварала во теглички уште додека се топли и така ќе останат со ист вкус наредните неколку дена(како зимницата).

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    I jas koga mu davav domasna hrana gotvev za 2 dena, ama jas cekav da se izladi kasickata potoa ubavo ja zatvorav teglickata I ja stavav vo frizider. Utredenta pred da stane od spienje ja vadev na sobna temperatura da se stopli I direktno mu ja davav da ja jade bez prethodno da ja pritoplam.
    Edinstveno kompir I spanakj ne davav od denes zgotveno za utre, a drug zelencuk da.
    Od ovosje samo banana I praska pasiram I odma davam.
    Isto I meso nemam zamznuvano.

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    фала аннант , навистина верувај хаос ми е со ова јадењево, што, и од кога да се даде, сите кажуваат различно, и да незнаеш кого да го послушаш :?: ама ке си почекаме сепак ние, сега ке си продолжиме со овошјето , зеленчукот ;)

5. srna2013

srna2013 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    kallias а кои се тие не добри работи ако се преврива водата?

6. srna2013

srna2013 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    од кој месец може да се дава лубеница, краставица, кајсија праска i диња?

7. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    За краставицата незнам, ама и таа е вода мислам дека после 7 -8 може зошто да не , а јас кајсија праска диња веќе дадов уште пред три недели значи со полни 5 месеци, а лубеница се мислам деновиве иако пред некој ден му доближив парченце до устето да лижне но сеуште не сум му дала . :)

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас мислев да прашам за дињата и лубеницата од кога може да се дава, ние утре полниме 6 месеци и пред некој ден и јас му дадов да лижне од мене кога јадев и од двете врсти и шмукаше му се допадна многу, забележав и мислам да почнам и јас да му давам веќе од нив

9. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Jас и давам лубеница, пред две-три недели прв пат и дадов, значи на 6 месеци и една недела.
    Многу ја сака, и давам парче и го шмука, а и на вилиците и доаѓа ладничко.
    Диња и краставица сеуште не сум и дала.

10. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас утре ке му дадам на синко да проба лубеница, а вчера проба и краставица, т.е му дадов едно парче малку пошмука, еххех

туку сакам да прашам нешто друго, како е најдобро да зачувам овошје за бебушко за на зима?? дали да го правам компот или да го замрзнам? :?: додуша ете пред некое време замрзнав круши имав вишок и кога ги извадив беа :puke: катастрофа , цели вода, никакви...
    и ако е компот колку шекер им ставате, нели мора за да стојат??

11. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^ Имаш овошје во зима зошто да замрзнуваш. Јаболки,банани ти се иста цена, крушите се малку поскапи...

12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    да има и во зима, ама банана не јади воопшто пробав секако, а се мислев на компот од праски, кајсии , сливи такво нешто

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Да си направиш компотче ич да не му ја мислиш, ем и овошјето можиш да му даваш, ем и водичката како сокче. Јас знам на една тегла мајакми става 5, 6 супени лажици шекер, нормално полни, не преполни онака со врвче знајш, нормално да си ја наполниш лажицата. ;)

14. srna2013

srna2013 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    што може да се дава од 4,5 месеци, идеја за некоја кашичка, зеленчук овошје?

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.482

Јас на ќерка ми почнав да и давам од 5,5 месец , рендано јаболко и рендана круша, гмечена банана и зеленчук, варен морков и варен компир. Можеш да даваш и крема со мирис ванила. Би ти препорачала да почекаш 1 месец , рано е уште :)

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мамички леќа од кога се дава? :?:

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Od 8 mesec леќа се дава :)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    а грав и зелка?

19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Na 3 meseci I 3 nedeli smuka lubenica,a vie se plasite,zisto?
    90% e voda lubenicata
    Mu davam voda ne saka,a lubebica po edna mala kocka si smuka na den :)

20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Senjorita jas na pogilemiot mu davav so polni 6 meseci gravce prvo corbata so lebce bez zaprska a vekke se polni 7 I zrnca mu pasirav
    A zelka posle godina mu dadov od pricina sti ne ja sakame doma gotvena,a I on ne ja sakase pa sega ima tri godinki si krka sveza

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.