Исхрана од 4 месеци па нагоре

Дискусија во 'Канта' започната од nataliaaa, 2 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Мамички ние почнавме да пиеме сокче ( по неколку лажички ) од јаболко -три дена и давав рендано па со газичка го цедам ,исто така и слива ,значи имам домашни не праскани а пробавме и банана ја обожава ,сакам да прашам какта и се смени зеленкаста и е претпоставувам дека е од тоа што почнавме да пробуваме сокчиња ,вчера не и дадов ништо само цицаше и денес и е златно-жолтеникава ,не знам што да правам да не треба да ја варам јаболката ? или нормално е ?

2. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Пепита82 јас мислам дека дека треба да го разредеш со малку вода свежо цеденото сокче од јаболка. Само така сокчето е многу концентрирано, јас на мојата ќерка и го давав сокчето разредено со малку вода. А штом имаш домашо овошје слободно давај го, а можеш претходно да го свареш па да и ја дадеш водичката.

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И ние од банана имавме зелена кака

4. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Девојки им давате ли на бебчињата сиренце или рано е уште за тоа? И ако им давате,какво...? На пр.некогаш добивам желба со макарончиња да и направам ама се некако ми е страв.

5. srna2013

srna2013 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    дали ја превривате флашираната вода пример ЛАДНА и до кога треба да се преврива моето бебче има 5,5 мес.

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Срна јас не ја превривам. И давам Јана или Ладна. Од 6 месеци така правам. Баш и јас еднаш тука прашував на оваа тема, и повеќето од девојките кажаа дека не ја превриваат флашираната вода,ако не се лажам. Водата од чешма е стварно полна со хлор.

На srna2013 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    Може да дадеш несолена изварка/урда или рикота. Ама да не ви е рано? Јас после седум месеци почнав со кравјо младо сирење од пастеризирано млеко, малку отсолено со стоење во вода.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ајде мами кажувајте сега некоја рецепта за 5 месеци
    Сакам ориз варен ,пасиран со праска,смеам ли?
    Денес гледав кашички и ништо не ми фати око,па си реков да засукам ракави :D

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Nie denes probavme praska pasirana :P ponataka ke ja mesame so nesto.Simonce slobodno mozes da mu ja dades taa kombinacija,em e vkusna,em ke go zasiti bebus.Idealno e za veceren obrok :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Ние сме 4 и пол месеци јадеме овошни кашички и по малку почниваме со зеленчукови. Но некако потешко ги прифаќа

11. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Значи да матам утре? :)
    Локи ,со тек на време ќе ги прифати,не го форсорај
    Научено си е оно на благичко(млекце) па сега овие му се чудни...

12. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Јас денес праската ја дадов со гриз, си ја излапка малиот, ама мене некако поубаво ми беше бананата со гриз, ај нареден пат ке ја правам со ориз. Само како? оризот само во водичка сварен и после се во блендерот? А прво направив денес печено јаболко со морковче ама кисело му беше јаболкото и не ми ја јадеше, па после ја направивме праската :)
    Симона колку пати на ден даваш каши јас сеуште само еднаш и тоа гледам да биде од кај 1 сато! Ако х причина нешто скрсне или заспие бебуш во мегувреме ја давам кај 5,6 сато.

13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ануле прво свари го оризот и праската ако ја вариш посебно и после се заедно изблендирај, јас така му правам :)
    печеното јаболко пробај со банана измешај му го така сигурно ке го јаде повеке, ем поблаго ке е :)
    ние кога бевме колку вас ги испробавме сите готови кашички на хипп, еххех и на бебивита за тој период
    а инаку силк и јас се мислев да му дадам сирење на синко ама незнаев какво, од која фирма ананнт? :$
    синко мој најпоке сакат да јадит спанак и бролула со кисело млеко, само тогаш ја отварат устата без лажење, еххехе
    а за се друго се бориме и се наоколу е лом :D аа и леб јадиме се се, денес јадевме овошно јогуртче со леб. еххехе
    туку кога почнавте да им давате од обичните овошни јогуртчиња? јас уште му давам од хумана

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Aнуле и јас кај еден му давам :) по еднаш
    ,а денес два пати и кај 5 :)
    Овошно јогуртче мислам од 8 м мислам му дадов,Љубичица
    Епа за утре имаме 125 мл сокче од праска + кашичка ориз и праска...ај да видиме дали ќе ја бендиса
    Железото му е малку слабо а читав негде во оризот имало

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    симона ориз можеш со млеко да му изблендираш.

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    сигурно ке го бендисат ориз со праска ;)

17. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    гледаам веке сте пишале за ориз и праска, јас сакав да ве прашам денес ми донесоа кашичка од фрутек +4 пишува од праска и мелен ориз , да не е рано за оризот?

18. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ееххехе како сум јас за овој оризот :D јас во првите кашички шо му ги дадов на синко беше мелен ориз со праска и една кашичка од хипп е исто праска со ориз, ја обожаваше , а почнавме и ние на 4м да јадеме кашички, дај му нека си јаде бебушко ;)

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Да да,во право си.Незнам како до сега воопшто не ми текна на несолена урда. Мислам воопшто на урда не ми текна.Фала ти, ќе пробам утре да и дадам.

20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    мами кажете некоја рецепта за млечна каша? и да ве прашам кога давате овошна каша сабајле или попладне, јас давам сабајле накај 10-11 овошна каша а за ручек накај 2-3 зеленчукова,а прочитав дека овошните се даваат попладне, или каша или сок,како вие давате ?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.