Исхрана од 4 месеци па нагоре

Дискусија во 'Канта' започната од nataliaaa, 2 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Mi donesoa na poklon kasicka na hipp 5+ jabolka so sumsko ovosje.E sega toa sumsko ovosje e malini,borovinki i jagotki. ME BUNAT JAGOTKIVE?! Neli ne treba da se davaat do godinka,zaradi mozna alergija?! Od druga strana na teglickata pisuva 5+ ?! Se dvoumam dali da i ja dadam na bebus( 6 i pol meseci).

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    подобро немој ,јаготките се силен алерген

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Vo mali kolicini e jagodata, 50posto e jabolko,a 25 posto se malini,borovinki,jagodi i sok od aronija.

4. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Annath a ako dadam na pr da kazeme krajot na 6ti mesec kiselo mlekce , mozam li da i dadam i lepce malku da proba zaedno so kiseloto mleko ???ili e premnogu rano za leb ???
    planiram pocetokot na 6ti da i vovedam sokce nekoe i sekoja naredna nedela so nesto nova ( gluten , spanak , brokula itn )..
    Ako gresam nekade slobodno ispravete me nemam mnogu iskustvo sepak prvo dete strav mie da ne pogresam vo nesto :)
    :* :* :*

5. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Сабатини иста сум и јас :D Само прашувам и прашувам и пак се бунам :tmi: ама ајде со второто здравје ќе знаеме све тата мата :clap:
    е

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Ако планираш да воведеш глутен, лебот е најдобра опција за тоа, што значи можеш :) и убаво е еднаш неделно да одите со нов вкус, пожелно претпладне да пробува, за ако има реакција да се види во текот на денот.

7. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    annath mila najmnoguu ti blagodaram :)
    Se izvinuvam ako sum dosadna so prasanjata :) :*

8. B.I.M.C

B.I.M.C Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Мајки од кога дадовте палента, син ми има 6,5 месеци, и сакам денес за ручек да му дадам палента со едно лажиче кисело млекце. Иначе купив една палента на Дивела па се чудам дали да му ја дадам или сеуште е рано. Совет ??? Поздрав!!!

9. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Слободно дај му палента јас од 6 м му давам

10. B.I.M.C

B.I.M.C Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Му дадов палента со малку кисело млекце ама не ја сака,не ми ги сака зеленчуковите каши, овошните мав ги прави, ама ништо што не е благо, дома му правам се, ама јок некако слабо ми ги јаде и купечки пробав и тие не ги сака ќе проба неколку лажичиња и толку после плачки, некој совет како да му ги направам повкусни за да ги засака зеленчуковите, неможе само со овошни.

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    5.413
    моето машала ми ги јаде и зеленчуковите еве денес ке му правам брокула со компирче вчера цела си ја изеде. педијатарот нас не советуваше наутро овошна навечер зеленчукова и тоа зеленчукот по 100 гр. инаку сме скоро 6 месеци. и имаме 7800кг
    од зеленчук му давам брокула,компир морков,карфиол, сакам спанаќ, тиквичка...дали може уште нешто?

12. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Мами ние направивме годинка прашањето мие пасирано до кога ? Сеуште ? Зашто нешто почна дане ми го јаде ручекот ,а доручек и вечера и пасирано овошје ми јаде ме стави во недоумица а инаку ништо ново за ручек не сме пробале

13. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

ќе има периоди кога едно ќе сака да јаде повеќе од друго. истото и со син ми беше, ама бев упорна и еве сега машала, дури и јас се чудам колку и како си јаде, за ручек ако не е манџа со течност не сака да јади!!!
    а за пасирано не е многу битно кога ќе престани да јади. за џвакање ќе се научи да џвака, ама порано е поубо.
    јас почнав да му пасирам со вилушка на годината и многу се изнамачивме. 10тина дена многу малку јадеше ама се научи.
    е сега сеуште месото му го блендирам оти ми го плукаше, ама се останато со вилушка му пасирам. и биди упорна ако не ти јади не му блендирај, ќе се научи така.

14. srna2013

srna2013 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    Мајки дали може наместо со млеко гриз да се направи со вода ?

15. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Може јас сеуште му ги правам со вода и гризот и мелениот орис па му ги месам со оошје или зеленчук зошто само чисто гриз не е нешто убаво па и не му давам на бебуш.

16. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    па време е веке да престанеш да пасираш, биди упорна ,ке има негодување ама ке се навикне знам по постарата керкичка ,искрено згрешив што и блендирав ,пасирав до година си имав мака некое време плукаше се што ке и дојдеше погусто ама помина и тоа ,со малово друга приказна ништо не блендирам и се си јаде без проблем ,уште не сум вовела месо , да видам како ке и оди (има две запчиња и си шмата како бабиче :D ) .

17. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    kakvi mlecni kasicki im pravite na vasite bebinja? nie imame skoro sest meseci pa neznam dali e vo red ako mu vovedam?

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Ana slobodno mozes za vecera da mu dades nekoja zitno-mlecna kasa.Jas i davam frutolino,pa potoa cicame pred da zaspieme oti kasata mn.ne ja zasituva.

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Морам да си прашам јас оти мајка ми ме пукна =)

Од колку смее да се воведува јапонско јаболко?!?!
    И дали смее воопшто?!!?

Запнала женава, па запнала, здрави биле ваму таму...демек ќе испушти нешто ако почека! Бог Да Чува!
    :lol:

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.072
    Допаѓања:
    43.160
    Точно порано треба да се учи на парченцаа подобро , ако му пасираш и блендираш може и до две години така да тераш . Лапни голтни ни да се мачи нит ништо

Стефи ти зарем уште му пасираш , па голем дечко е веќе година ипол :^) :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.