Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исхрана според хороскопскиот знак

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од gami, 26 декември 2010.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Рак

Ова се многу емотивни луѓе на кои уживањето во храната им е само еден начин да се справат со бурните чувства. Поголемиот дел од Раковите тагата ја надминуваат со храна, но бидејќи многу лесно се здебелуваат, треба помалку да јадат леб и благо, а повеќе зеленчук и овошје. Со голема љубов собираат стари семејни рецепти и внимателно ги запишуваат

кога сум тазна благо е спасот не е вазно дали се колачиња, чоколадо, крофнички вазно да е благо
    и да јадам зеленчук и овошје :D
    а за рецепти имам неколку тетратки од повозрасните :)

2. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Девица

Опседнатоста со здравјето се рефлектира и во нивниот однос кон храната, па така секоја вистинска Девица знае кој производ колку витамини, минерали и калории содржи. Правилната исхрана им е исклучително важна, бидејќи со внесувањето на здрава храна го зачувуваат своето здравје.

Точно од а до ш :P

3. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Вага

Најголемиот сладокусец во зодијакот, се развеселува при самата помисла на некои вкусни колачи. Најмногу уживаат во чоколадо, кремасти колачи и торти, а секогаш ги избегнуваат овошјето и зеленчукот. Ваквиот начин на исхрана е главната причина што поголемиот број Ваги водат битка со вишокот килограми. Вагите уживаат и во фина храна, како риба, месо и разни салати, а најважно им е покрај добриот вкус и убав изглед на храната.

Фатална грешка !
    -Најмногу уживам во пица ,па тек после чоколадо,
    -Овошје и зеленчук конзумирам дури ми собира желудникот и никако не ги избегнувам,
    -Битката со килограмите одамна е надмината,
    -Мразам риба ,сакам свинско,стек и плескавици
    -Гајле ми е за изгледот ,ако не ми е погоден рецептот :lol:

Повеќе ми одговара она за Овен .

4. crnobelisvet

crnobelisvet Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Лав

Поради тоа што кон се се однесуваат снобовски, сличен пристап имаат и кон храната. Кога би можеле секој ден би уживале во кавијар, шампањ... но во поголем број случаи мораат да се задоволат со фина риба и малку поскапи вина. Со големо задоволство јадат канапе, брускети и слична храни со отмено име, а жедта за слатки ја задоволуваат со овошни колачи.

Во никој случај не се однесувам снобовски,а за хранаат точно е сакам кавијар,риба,колачи и скапи вина {многу се убави}

5. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    За вага се е точно само што немам проблеми со вишокот килограми :D

6. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    544
    Јарец

За овој знак карактеристична е љубовта кон традиционалното, па така Јарецот ужива во стари и испробани јадења кои со генерации се подготвуваат во нивниот дом. Важни им се квалитетот и умереноста, затоа најчесто консумираат здрава храна.

хаха колку е само точно барем за мене обожавам традиционални и испробани јадења поготово тавче-гравче и риба како што знае да ги направи мајками и затоа си немам цел живот проблем со килограмите :clap:

7. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Бик

Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи.

од збор со збор се е точно ххиххихи

8. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Уште еднаш не ми е погодено... И аман со хороскопиве, за што се не ќе измислат! :?:

9. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Се е вистина освен делот дека си имаат проблем со вишокот килограми.Јас го немам тој проблем,барем не засега. :) И тоа дека избегнуваат овошје.

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Исто :)

11. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    за рак е преточно.! :x

12. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Близнаци

Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство. Токму со овој став можат да се пофалат со витка линија и помлад изглед на кој многумина им завидуваат

Па и не ми е баш погодено. И те какво задоволство пронаоѓам во храната :$ Некогаш кога сум ептен гладна онака кога ќе си направам нешто со мерак си го јадам и тоооолку уживам во јадењето што тоа е чудо едно :lol: А што е уште почудно ништо не ми се фаќа :D Никој не би рекол дека јадам толку многу :D

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Бик

Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи.

Не сум некој голем гурман, тоа се познава по мене. :lol: А се друго ми е погодено. :D

14. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Бик сум во хороскоп и најповеќе што мразам е тоа шт ние биковите не можеме да одолееме на храната и да вистина се е погодено а за колачи не ми е погодено само бидеќи не јадам блааго :)

15. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76

16. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    ова многу точно ..леле ]:)

17. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Точно, поточно здравје. Само фала Богу па имам брз метаболизам па имам само 2-3 килца вишок иначе ко што си јадам да имав другачиј метаболизам ќе имав 20-30 кила вишок не 2-3 :rofl: .

18. annie.bt.97

annie.bt.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    17
    ТОЧНО

19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    пу бе :D
    бравос!

20. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Не е вистина( барем за мене) дека тагата ја наминуваме со храна, а дека лесно се здебелуваме-точно!Леб не јадам ич ама јадам благо а јадам и зеленчук и овошје. а и точно е тоа за рецептите. :)