Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исхрана според хороскопскиот знак

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од gami, 26 декември 2010.

1. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Близнаци-Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство..колку само не е така :$ а тоа со витката линија што го пишува да точно е :)

2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    495
    За овој знак карактеристична е љубовта кон традиционалното, па така Јарецот ужива во стари и испробани јадења кои со генерации се подготвуваат во нивниот дом. Важни им се квалитетот и умереноста, затоа најчесто консумираат здрава храна.

Погодиле само за квалитет и умерност,а за традиионални јадења не баш затоа што секогаш сакам да пробам нешто ново и непознато за мене.

3. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Поради тоа што кон се се однесуваат снобовски, сличен пристап имаат и кон храната. Кога би можеле секој ден би уживале во кавијар, шампањ... но во поголем број случаи мораат да се задоволат со фина риба и малку поскапи вина. Со големо задоволство јадат канапе, брускети и слична храни со отмено име, а жедта за слатки ја задоволуваат со овошни колачи. :D

па може да се рече дека е точно, не целосно :D

4. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Опседнатоста со здравјето се рефлектира и во нивниот однос кон храната, па така секоја вистинска Девица знае кој производ колку витамини, минерали и калории содржи. Правилната исхрана им е исклучително важна, бидејќи со внесувањето на здрава храна го зачувуваат своето здравје.

5. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Риба

Рибите уживаат во морската храна и со посебно задоволство уживаат во лигњи и рижото од сипа. Тие се многу флексибилни во однос на храната, но често имаат проблеми со надуеност и задржување на водата. Склони се со храната да ја лечат депресијата, па затоа лесно се здебелуваат.

Не сакам морска храна, имам проблем со надуеност и не се здебелувам лесно за жал.

6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Не е точно целосно, не сакам месо,а нити пак јадам,тестенини многу ретко, дали воопшто ги јадам :D а компир да, јадам.За килограмите и желудникот не е точно, немам никакви проблеми.

Не сум баш гурман, за меркање, меркам, премерувам што јадам :!: :geek: демнам :rofl: шницли не јадам, значит нишчо од ова не е точно, освен за мерките :D

7. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Па може да се каже дека е точно, само што јас никогаш не гледам колку калории содржи некој производ. :)

8. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Овен

Овните се познати по нивната љубов кон црвеното месо и генерално јадат премногу зачинета храна. Најомилено им е се што јадат во големи количини да го посипат со некој зачинет сос, и не го намалуваат, дури и кога знаат дека тоа ќе им штети.

Па во глобала е точно :)

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Рак

Ова се многу емотивни луѓе на кои уживањето во храната им е само еден начин да се справат со бурните чувства. Поголемиот дел од Раковите тагата ја надминуваат со храна, но бидејќи многу лесно се здебелуваат, треба помалку да јадат леб и благо, а повеќе зеленчук и овошје. Со голема љубов собираат стари семејни рецепти и внимателно ги запишуваат.

За среќа не сум една од ДЕБЕЛИТЕ. :P

10. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    Риби сум и воопшто не ми погодиле. риба сакам но др морска храна неее. и не се здбелувам

11. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Шкорпија

Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот.

Yes, I do. :tmi:

12. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    јас сум девица во хороскоп и лично мене не ми се совпаѓа напишаното со мојот начин на исхрана . Jас сум голем гурман не внимавам и секогаш имам проблеми со кг.Kе сменам еден ден :lol: :lol: :lol:

13. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    јас сум девица во хороскоп и лично мене не ми се совпаѓа напишаното со мојот начин на исхрана . Jас сум голем гурман не внимавам и секогаш имам проблеми со кг.Kе сменам еден ден :lol: :lol: :lol:

14. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.093
    Шкорпија

Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот.

Многу точно

15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    И кај мене е точен начинот на исхрана според знакот, а никогаш не сум посветила внимание на тоа. :)

16. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Па и ми е и не ми е погодено :lol: :lol:

17. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    За мене ништо не е точно, сосема спротивно е!

18. B.Waldorf

B.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    33
    Бик

Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи.

- лелееееее се е точно :D

19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Близнаци

Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство. Токму со овој став можат да се пофалат со витка линија и помлад изглед на кој многумина им завидуваат
    Или сум посвоена, или ова не е точно :D

20. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Овен

Овните се познати по нивната љубов кон црвеното месо и генерално јадат премногу зачинета храна. Најомилено им е се што јадат во големи количини да го посипат со некој зачинет сос, и не го намалуваат, дури и кога знаат дека тоа ќе им штети.

Не е точно. |(