Исхрана според хороскопскиот знак

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од gami, 26 декември 2010.

1. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Близнаци-Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство..колку само не е така :$ а тоа со витката линија што го пишува да точно е :)

2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    547
    За овој знак карактеристична е љубовта кон традиционалното, па така Јарецот ужива во стари и испробани јадења кои со генерации се подготвуваат во нивниот дом. Важни им се квалитетот и умереноста, затоа најчесто консумираат здрава храна.

Погодиле само за квалитет и умерност,а за традиионални јадења не баш затоа што секогаш сакам да пробам нешто ново и непознато за мене.

3. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Поради тоа што кон се се однесуваат снобовски, сличен пристап имаат и кон храната. Кога би можеле секој ден би уживале во кавијар, шампањ... но во поголем број случаи мораат да се задоволат со фина риба и малку поскапи вина. Со големо задоволство јадат канапе, брускети и слична храни со отмено име, а жедта за слатки ја задоволуваат со овошни колачи. :D

па може да се рече дека е точно, не целосно :D

4. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Опседнатоста со здравјето се рефлектира и во нивниот однос кон храната, па така секоја вистинска Девица знае кој производ колку витамини, минерали и калории содржи. Правилната исхрана им е исклучително важна, бидејќи со внесувањето на здрава храна го зачувуваат своето здравје.

5. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Риба

Рибите уживаат во морската храна и со посебно задоволство уживаат во лигњи и рижото од сипа. Тие се многу флексибилни во однос на храната, но често имаат проблеми со надуеност и задржување на водата. Склони се со храната да ја лечат депресијата, па затоа лесно се здебелуваат.

Не сакам морска храна, имам проблем со надуеност и не се здебелувам лесно за жал.

6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Не е точно целосно, не сакам месо,а нити пак јадам,тестенини многу ретко, дали воопшто ги јадам :D а компир да, јадам.За килограмите и желудникот не е точно, немам никакви проблеми.

Не сум баш гурман, за меркање, меркам, премерувам што јадам :!: :geek: демнам :rofl: шницли не јадам, значит нишчо од ова не е точно, освен за мерките :D

7. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    3.143
    Па може да се каже дека е точно, само што јас никогаш не гледам колку калории содржи некој производ. :)

8. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Овен

Овните се познати по нивната љубов кон црвеното месо и генерално јадат премногу зачинета храна. Најомилено им е се што јадат во големи количини да го посипат со некој зачинет сос, и не го намалуваат, дури и кога знаат дека тоа ќе им штети.

Па во глобала е точно :)

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Рак

Ова се многу емотивни луѓе на кои уживањето во храната им е само еден начин да се справат со бурните чувства. Поголемиот дел од Раковите тагата ја надминуваат со храна, но бидејќи многу лесно се здебелуваат, треба помалку да јадат леб и благо, а повеќе зеленчук и овошје. Со голема љубов собираат стари семејни рецепти и внимателно ги запишуваат.

За среќа не сум една од ДЕБЕЛИТЕ. :P

10. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    Риби сум и воопшто не ми погодиле. риба сакам но др морска храна неее. и не се здбелувам

11. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Шкорпија

Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот.

Yes, I do. :tmi:

12. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    јас сум девица во хороскоп и лично мене не ми се совпаѓа напишаното со мојот начин на исхрана . Jас сум голем гурман не внимавам и секогаш имам проблеми со кг.Kе сменам еден ден :lol: :lol: :lol:

13. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    јас сум девица во хороскоп и лично мене не ми се совпаѓа напишаното со мојот начин на исхрана . Jас сум голем гурман не внимавам и секогаш имам проблеми со кг.Kе сменам еден ден :lol: :lol: :lol:

14. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    Шкорпија

Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот.

Многу точно

15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    И кај мене е точен начинот на исхрана според знакот, а никогаш не сум посветила внимание на тоа. :)

16. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Па и ми е и не ми е погодено :lol: :lol:

17. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    За мене ништо не е точно, сосема спротивно е!

18. B.Waldorf

B.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    33
    Бик

Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи.

- лелееееее се е точно :D

19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Близнаци

Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство. Токму со овој став можат да се пофалат со витка линија и помлад изглед на кој многумина им завидуваат
    Или сум посвоена, или ова не е точно :D

20. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Овен

Овните се познати по нивната љубов кон црвеното месо и генерално јадат премногу зачинета храна. Најомилено им е се што јадат во големи количини да го посипат со некој зачинет сос, и не го намалуваат, дури и кога знаат дека тоа ќе им штети.

Не е точно. |(