Близнаци-Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство..колку само не е така а тоа со витката линија што го пишува да точно е
За овој знак карактеристична е љубовта кон традиционалното, па така Јарецот ужива во стари и испробани јадења кои со генерации се подготвуваат во нивниот дом. Важни им се квалитетот и умереноста, затоа најчесто консумираат здрава храна. Погодиле само за квалитет и умерност,а за традиионални јадења не баш затоа што секогаш сакам да пробам нешто ново и непознато за мене.
Поради тоа што кон се се однесуваат снобовски, сличен пристап имаат и кон храната. Кога би можеле секој ден би уживале во кавијар, шампањ... но во поголем број случаи мораат да се задоволат со фина риба и малку поскапи вина. Со големо задоволство јадат канапе, брускети и слична храни со отмено име, а жедта за слатки ја задоволуваат со овошни колачи. па може да се рече дека е точно, не целосно
Опседнатоста со здравјето се рефлектира и во нивниот однос кон храната, па така секоја вистинска Девица знае кој производ колку витамини, минерали и калории содржи. Правилната исхрана им е исклучително важна, бидејќи со внесувањето на здрава храна го зачувуваат своето здравје.
Риба Рибите уживаат во морската храна и со посебно задоволство уживаат во лигњи и рижото од сипа. Тие се многу флексибилни во однос на храната, но често имаат проблеми со надуеност и задржување на водата. Склони се со храната да ја лечат депресијата, па затоа лесно се здебелуваат. Не сакам морска храна, имам проблем со надуеност и не се здебелувам лесно за жал.
Не е точно целосно, не сакам месо,а нити пак јадам,тестенини многу ретко, дали воопшто ги јадам а компир да, јадам.За килограмите и желудникот не е точно, немам никакви проблеми. Не сум баш гурман, за меркање, меркам, премерувам што јадам :geek: демнам шницли не јадам, значит нишчо од ова не е точно, освен за мерките
Овен Овните се познати по нивната љубов кон црвеното месо и генерално јадат премногу зачинета храна. Најомилено им е се што јадат во големи количини да го посипат со некој зачинет сос, и не го намалуваат, дури и кога знаат дека тоа ќе им штети. Па во глобала е точно
Рак Ова се многу емотивни луѓе на кои уживањето во храната им е само еден начин да се справат со бурните чувства. Поголемиот дел од Раковите тагата ја надминуваат со храна, но бидејќи многу лесно се здебелуваат, треба помалку да јадат леб и благо, а повеќе зеленчук и овошје. Со голема љубов собираат стари семејни рецепти и внимателно ги запишуваат. За среќа не сум една од ДЕБЕЛИТЕ.
Шкорпија Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот. Yes, I do.
јас сум девица во хороскоп и лично мене не ми се совпаѓа напишаното со мојот начин на исхрана . Jас сум голем гурман не внимавам и секогаш имам проблеми со кг.Kе сменам еден ден
јас сум девица во хороскоп и лично мене не ми се совпаѓа напишаното со мојот начин на исхрана . Jас сум голем гурман не внимавам и секогаш имам проблеми со кг.Kе сменам еден ден
Шкорпија Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот. Многу точно
Бик Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи. - лелееееее се е точно
Близнаци Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство. Токму со овој став можат да се пофалат со витка линија и помлад изглед на кој многумина им завидуваат Или сум посвоена, или ова не е точно
Овен Овните се познати по нивната љубов кон црвеното месо и генерално јадат премногу зачинета храна. Најомилено им е се што јадат во големи количини да го посипат со некој зачинет сос, и не го намалуваат, дури и кога знаат дека тоа ќе им штети. Не е точно.