Рак Ова се многу емотивни луѓе на кои уживањето во храната им е само еден начин да се справат со бурните чувства. Поголемиот дел од Раковите тагата ја надминуваат со храна, но бидејќи многу лесно се здебелуваат, треба помалку да јадат леб и благо, а повеќе зеленчук и овошје. Со голема љубов собираат стари семејни рецепти и внимателно ги запишуваат.
Сигурно дека не знам колку калории содржи било што. И не знам на кого не му е важна здравата исхрана, за да го зачува своето здравје.
Бик Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи. Делумно е точно Ама не е вистина дека не внимавам на здрава исхрана
јас сум во водолија со подзнак шкорпија но воопшто не уживам во нешто ново неиспробано,добро за мене е смел чекор кога ке пробам нешто од што сум се ужаснувала на пример тоа беше со печурките,а тие се сега најомилениот дел од мојата исхраната.Воопшто не сум по месото,нормално внесувам онолку колку да не се рече дека нејадам.Инаку уживам во зеленчук можеби е така поради мојата крвна група.
Дека ми е важно тоа да се хранам здраво е секако точно и тоа многу но дека знам кој производ колку калори содржи или витамини и минерали
Шкорпиите сакаат комплицирани и необични јадења со интензивни вкусови и мириси, а не се плашат и да употребуваат нови и необични зачини. Сакаат месо, тестенини и компир, а поради тоа што и во исхраната се неумерени, многу често имаат проблеми со килограмите и желудникот. сакат тестенини..па барем тоа го погодиле
Вага Најголемиот сладокусец во зодијакот, се развеселува при самата помисла на некои вкусни колачи. Најмногу уживаат во чоколадо, кремасти колачи и торти, а секогаш ги избегнуваат овошјето и зеленчукот. Ваквиот начин на исхрана е главната причина што поголемиот број Ваги водат битка со вишокот килограми. Вагите уживаат и во фина храна, како риба, месо и разни салати, а најважно им е покрај добриот вкус и убав изглед на храната. Се е точно бе.Ама сепак јадам овошје секој ден по две праски.
Близнаци Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство. Токму со овој став можат да се пофалат со витка линија и помлад изглед на кој многумина им завидуваат јас не се согласувам со ова сериозно овде ништо не е точно барем за мене или јас сум изрод некој кај овој хороскопски знак море кога ќе седнам да јадам и тоа какво задоволство ми е а за ова виткава линија кај мене беше едно време сега не е
Јарец За овој знак карактеристична е љубовта кон традиционалното, па така Јарецот ужива во стари и испробани јадења кои со генерации се подготвуваат во нивниот дом. Важни им се квалитетот и умереноста, затоа најчесто консумираат здрава храна. не баш