Нема врска за лавот.. посебно за овошните колачи, ги презирам. Иначе најмногу се пронајдов во стрелец. Од збор до збор. мх
Jas sum strelec vo horoskop, ama ocigledno deka vo izvodot na rodenite sum zapisana 1-2 meseci pokasno poveke mi odgovaraat odgovorite na vaga ili skorpija iako nemam nikakva vrska so niv.
Прв пат слушам и ГЛУПОСТ според мене. Треба да се храниш според потребата на организмот, а не според хороскопските знаци
Е нема врска.Јас обожавам да јадам,нон стоп испробувам нови рецепти и едно од најголемите задоволства ми е да јадам
Вага Најголемиот сладокусец во зодијакот, се развеселува при самата помисла на некои вкусни колачи. Најмногу уживаат во чоколадо, кремасти колачи и торти, а секогаш ги избегнуваат овошјето и зеленчукот. Ваквиот начин на исхрана е главната причина што поголемиот број Ваги водат битка со вишокот килограми. Вагите уживаат и во фина храна, како риба, месо и разни салати, а најважно им е покрај добриот вкус и убав изглед на храната. Генерално е точно, само она со вишокот килограми, за моја среќа не е точно, барем не за мене. Немам воопшто проблем со вишок килограми, и затоа јадам благо колку што треба и не треба
Близнаци Не важат за претерано страсни личности, а таков е и нивниот однос спрема храната. Таа им претставува само нешто со што можат да преживеат и во неа не пронаоѓаат никакво задоволство. Токму со овој став можат да се пофалат со витка линија и помлад изглед на кој многумина им завидуваат. БАШ ТАКА!
Девица Опседнатоста со здравјето се рефлектира и во нивниот однос кон храната, па така секоја вистинска Девица знае кој производ колку витамини, минерали и калории содржи. Правилната исхрана им е исклучително важна, бидејќи со внесувањето на здрава храна го зачувуваат своето здравје.
Риба Рибите уживаат во морската храна и со посебно задоволство уживаат во лигњи и рижото од сипа. Тие се многу флексибилни во однос на храната, но често имаат проблеми со надуеност и задржување на водата. Склони се со храната да ја лечат депресијата , па затоа лесно се здебелуваат.
Точно е иако сега пробувам да се одвикнам од лошите навики за исхрана Бик Најголемиот зодијачки гурман вистински ужива во секој залак. Важно им е храната да е вкусна и добро приготвена, а бидејќи се естети, посебно внимание посветуваат и на декорацијата. Не внимаваат претерано на здравата исхрана, а на нивното мени преовладуваат тестенините, белиот леб и различни колачи.
Водолија Како и во животот, Водолиите и во кујната сакаат да пробуваат нови работи. Тие секогаш се отворени за нови рецепти, па дури и оние кои содржат состојки од кои на другите им се крева желудникот. Дури и ако јадењето не им се допаѓа, уживаат во фактот дека пробале нешто ново. Не е точно!
Вага Најголемиот сладокусец во зодијакот, се развеселува при самата помисла на некои вкусни колачи. Најмногу уживаат во чоколадо, кремасти колачи и торти, а секогаш ги избегнуваат овошјето и зеленчукот. Ваквиот начин на исхрана е главната причина што поголемиот број Ваги водат битка со вишокот килограми. Вагите уживаат и во фина храна, како риба, месо и разни салати, а најважно им е покрај добриот вкус и убав изглед на храната. Овошје и зеленчук не избегнувам, напротив го обожавам. За месото исто е утнато. Другото е во ред.
Рак Ова се многу емотивни луѓе на кои уживањето во храната им е само еден начин да се справат со бурните чувства. Поголемиот дел од Раковите тагата ја надминуваат со храна, но бидејќи многу лесно се здебелуваат, треба помалку да јадат леб и благо, а повеќе зеленчук и овошје. Со голема љубов собираатстари семејни рецепти и внимателно ги запишуваат. Делумно се согласувам. Не јадам секогаш кога сум тажна. Леб и благо јадам, а знам дека треба помалку. Зеленчук јадам, ама овошје слабо. А за рецептите.. Имам тетратка со рецепти. Ама не се сите стари рецепти.
За стрелец точно е од збор до збор се за мене ама списокот е уште поширок во однос на кујните и храната која е нивен карактеристичен белег, а во која сакам да уживам.