-цитруси после година ,бидејки на големата дадов лимон бааѓи порано па се нафрли цела на лице. незнам за кое друго овошје прашуваш ананас дадов мислам околу 10-11 месеци авокадо на 6 месеци јагода,капина,малина исто после годината боривинка околу 9 месеци
мојов се дави во цитрон со портокал комбинација чист портокал кога ќе му дадам не се радува толку, стај му малце цитрон и одма ммка хахаха. во тоа е на мене, и јас сакам горчливи работи
Цитрон, цитруси околу 10 месеци на двајцава, тропско овошје не сум дала, не ми е до толку зорт покрај овошките присутни тука. Авокадо големиот има пробано, не го сака баш, на малово не сум му дала.
Што претежно им давате на вашите деца за ужинка? Ние имаме две ужинки. Првата е секогаш овошје е додека втората обично се некои грицки, овошен јогурт и слично. Па незнам дали грешам. Благо избегнувам да и давам, а не ни бара многу. Не и давам цел ден да грицка по нешто, бидејќи оброкот нема да ми го изеде. Вака имаме ред, и си јаде без проблем.
Фала за одговорот, како сокче давм и јас, мислев дли го ставате во кшички и ако да во која комбинација? Поззз
Јас го давам како ужинка со бана помешано ама како кашичка зашто не сака да го јаде портокалот цел. Со сок нема проблем, ама за со банан цедам пола портокал па додавам грубо пасирана банана. Лани на година дена го јадеше непасиран сега не го сака. Тогаш му го давав и сам си го шмукаше портокалот.
Портокал имам ставено еднаш во каша, ама ми се прави како лушпи и малата го плукаше, не го јадеше. И сега како сок само го цедам.
Можеш и во смути, цеден па мешан со банана и малку маџун. Ама најдобро цеден да го мешаш, заради лушпите.