Zdravo, ako moze sovet od majki so slicno iskustvo Deteto napravi 1god i 1 mesec skoro. Recisi se jade, mu gotvam i go ranam jas, ne e blendirano ( primer kinoa leka i slicni zitarici, meso meleno, kompirit go gmecam, grasak i biranija vo blender) Sekogas koga ke go izede jadenjeto pocnuva da place da se nervira, so glavata nanazad zafrla, i se smiruva so smoka ili biskvita..i ke mu pomine. A kolicinata na hrana sto mu ja davam ne e malku za negova kilaza. Druga rabota sto me zagrizuva e sto koga ke mu dadam primer nesto sam da jade, meko, celo go buta vo usta i bara uste, a e so polna usta, ne grize pa da sodzvaka... Pedijatarot mi vika da mu davam sam da jade, mene mi e strav, zasto koga mu davam nesto sam da jade, se napikuva vo usta, nekogas ko da ke se zadavi pravi, od sto ja polni ustata... Ako ne e za ovde prasanjeto, ve molam upatete me vo druga tema.. Pozdrav
Mozes so telesko meleno, jas mu zimam sega meleno za da ne blendiram. Kjoftinja sakav i jas da napravam, ama ne sum stignala )