Сигурно! Лазе Радески серискиов убиец од Охрид,на времето бил платен убиец за високите политички кругови. Психопати се тоа,ова не е убиство во афект,болесници се овие.
Страшно и жално за Вања,нека почива во мир.Згрозена сум пред се затоа што родител е воопшто спомнат,онај кој треба од се да си го штити своето чедо...Не знам дали сопствениот живот ќе му биди мил доколку се ова е точно.
Ми се згади од сликиве на "семејниве патриоти". Со какви психопати делиме држава да му се приповраќа на човек. Монструми.
Многу сум вознемирена. Не можам да престанам да мислам во каков страв било девојчето тие 2 часа. Колку само било исплашено, осамено и беспомошно… Оболев луѓе, не можам да се смирам. Во животот секој може да те предаде. Ама вакво предавство од сопствен родител кој треба да ти биде најбезбедниот меур во светот? Родител вака да те намести… не можам да прифатам, не не не.
Па не била многу исплашена ако татко и бил во колата кога ја земале.. Всушност, била спокојна бидејќи знаела дека ништо нема да и се случи, дека татко и е со неа а тоа е најлошо.
Еве утре масовно со свеќи и слики од Вања пред влада да им е пред очи дур седат на тие фотељи кој ние ги плаќаме. Нека имаат храброст и срце да ги тргнат луѓето...
Јас мислам дека татково не очелувал да ја убијат, ама се десило нешто, и кога сфаќа што напраил пријавува во 11ч дека е исчезната, како може да помисли родител вакво нешто да направи на сопственото дете за пари???? Не знам..
абе убиена е дека се крена прашина голема за да не ги дознаат изрежирале убиство демек стариот велешанец ја убил татко и не бил со нив овие двајцата ид штип и велес се убијци
Одбивав да верувам дека родител е вклучен, претпоставувам секој наивно верува поаѓајќи од себе. Мислиме дека сите размислуваат како ние што размислуваме. Па така мислам дека секој родител се би направил за доброто на своето дете. Ова не можам ни да го замислам. Лесна и земја, претрагично е, ова само на филмови сме го гледале, еве испадна и реалност кај нас.
Мука ми е да поверувам дека таткото намерно ја однел у смрт. Спојлер: Теорија Можеби од негова страна не бил планот да ја убијат, можеби должел сума што не можел да ја врати, па се договорил да одглумат киднапирање, односно со негова помош да ја земат од пред зграда, а потоа само да бараат откуп без да се спомнува он, па дури можеби мислел дека Вања нема ни да разбере што прават. Но можеби од кого и да барале откуп не им успеало, дали од мајката, дали од дедото, мајката веднаш пријавила, па другиве киднапери виделе дека никад нема пари да добијат и ја убиле? Едноставно не можам да поверувам дека таткото детето би си го убил за некакви пари...
Сејв сити не ја приметиле колата дента кога исчезна Вања? Нели со колата на Панче која пред неколку дена е пријавена за исчезната е киднапирана?