Возилото од велешанецот го полицијата го нашле на 27ми - истиот ден кога исчезнала, ама не ја знаеле тогаш поврзаноста. Коцкаров бездушен отепан, стока од татко, зинал отпосле (пошо ако ги кажел одма, од прв ден ќе ги приведеа). Значи ги знаел лично сите вмешани и со име и презиме, и неколку дена ќутел и знаел дека детето му е мртво, дур полиција барала по подруми, манастири и по коритото од Вардар. Психопат.
Направена е огромна штета.. жално!! На убијците сурово измачување, а нивните фамилии да се протерат од државата. Крушата под круша паѓа
Како го бранеше? Може само ја има земено од пред зграда, за да нема грабнување од непознати, па ја има однесено до некаде. Зошто ако е вистина тоа што го пишуваа, од кога е пријавено во полиција он е заедно со мајката. Т.е. и он у полиција лично пријавил, значи не бил присутен тогаш таму кога ја убиле. Не знам, заебано е.
Може да се притиска за Амбер алерт, за општо МНОГУ построги казни за убијци на деца, без амнестии или намалување казна јер не бил женет и детски права да бидат пред родителски.
Илјада пати пишав, избришав, ама мозоков не ми работи целосно за да склопам добро мислење… утре во 9:30 ќе има прес. Се надевам дека конечно ќе се обелодени вистината за случајов, а за правда сум сигурна само од статусот на фејсбук на Ќосето.
Штета за децата на овие монструмите Да не можат да испаднат од срам од дома Која будала би се омажила оженила за некој од таа фамилија Унапред се црни овци ни дужни ни криви
Ама без разлика,свесна ќе била дека татково е вмешан,значи не планирале да остане жива,стварно нема логика,значи не бил само смотан план за откуп,нешто друго е во прашање.
Кога се пишуваше каде е таткото итд. Имаше изјава дека се заедно, тој не сакал да се експонира и немал ризична професија.
Тоа ќе пишев и јас сега. Ми излезе петиција за смртна казна, да, многу е потребна иако е лесна казна според мене, ама далеку поважно е да се избориме и за Амбер аларм, за да ги намалиме шансите за идни вакви случаи. Погледнете ги државите каде што веќе се користи, искуствата се позитивни. Казната за вакви дела мора да биде не само строга, туку и измачувачка, засрамувачка.
Јохан имаше искоментирано за профилната, а една друга жена за тоа демек зошто ајфон носело девојчето од каде пари. Така беше, тие два коментари ми паднаа во очи. Или добивале закани долг период и ѝ станало јасно...
Одбивам да верувам дека татково бил вмешан, знаел цела недела и молчел додека ќерка му лежи мртва некаде. Не сакам да верувам во тоа. Не ми е јасно од кого планирале откуп да бараат, нели татково од мајка и на Вања бил починат?? Или може на мајкава се јавиле кога ја земале па затоа и сомнежот и брзата реакција... Се надевам се ќе се каже јавно, народот заслужува да знае, според мене и да им пресуди на убијците, а Вања заслужува правда.
И кога некое дете е во опасност ради долгови и остали сплетки од родителите, го одзимаш и сместуваш на безбедно. Игнорираш мајки шајки и татковци. Само за ова тешко
Нема спиење за нас другари. Ова е престрашно,сценарио на филм што го нема. Мајката нема шанси да не знаела со кого има работа. Можеби била немоќна. Можеби ид нејзе се изнудувале пари.