А и, не ми личи дека нема пари да плати, зашто направила таква непромислена глупост само она си знае.. Најверојатно не помислила дека би го убиле детето.
И колку е таткото крив толку е и оваа скапана држава. Не е нормално на секој чекор казина да има и да не бомбардираат сегде со реклами за брзи кредити. Кај мене во маало врие од кладилници и казина, тинејџериве таму тепаат пола од времето пошто во градов друг тип на ,,забава,, речиси и да нема и се лажат ај по едно 100че, ама сите знаеме дека така се почнува. Утре истите тие ќе имаат семејства. Допрва ќе слушаме за долгови, лихви и слични филмови. А и народов за секоја глупост сњ научиле кредити зимаат ... Малку оф топилк ама поентата ми е сите да пазиме многу, во многу лошо време живееме за жал.
Брзи кредити треба да има. Многу пати во животот сум имала зор за мала сума која што сум ја немала до плата .
Ако е класично киднапирање од пред зграда, тогаш мора да биде забележано. Што во случајов и не е. Сигурно му рекле на девојчето, има една кола долу, ќе те однесе во школо, и така тоа се качува своеволно. Еден од родителите знаел, тоа е факт, а можеби и двајцата. Друго не би коментирал, од причина што нема зборови.
Дали од замор го губам умот или не знам ама и на местенки ми смрди... Уапсениве имале фрки ама можна е и местенка со отисоци со подметнати докази со сѐ... Не знам.... Сите сме збунети...... Сѐ што знаеме е имиња на пет психопати, друго ништо. Профи киднапирање, профи сѐ. Исто и за смилковско, многу сличности има.... Не може да не направат грешки аматери.... Не може аматери да направат нешто толку прецизно и толку неприметливо... Ух... Ајде да пробам да спијам, не можам веќе...
Вчера било пријавено дека во 15.40 часот во село Бразда, скопско, полициски службеници од Полициското одделение Мирковци пронашле целосно опожарено патничко возило, извести МВР. До возилото била пронајдена регистарска табличка со велешка ознака, за која, по извршени проверки, било констатирано дека припаѓа на патничко возило „цитроен“, сопственост на П.Ж. од Велес, за кој на 24.11.2023 во СВР Велес беше пријавено дека се оддалечил од домот“, соопшти МВР. Kolata pepel a tablickata kako nova bas do kolata. Koga palis vozilo prvo se pali tablicata. Koga mestis scenario dokazot go ostavas ko za slepi.
Глупост. Палчо е никој и ништо. Ако сакал некој да му се реваншира, тоа ќе го направел на подруг начин, на овај сигурно не. Руски начин на игра од страна на овие болесниве..
Отековме ние и за таткото али ајде.. Зар мислиш дека такви пореметени умови не внимавале и на тоа? Инаку овој Велибор ми излегуваше порано на фб, ја имам ќерка му во пријатели, уредуваше дворови, градеше црквичиња, камини, се претставуваа како угледна фамилија..
Сите "најугледни" лихвари имаат и цркви во двор, ама џабе кога на тој шлајм може душа само во пекол да оди.
ОК. Ама ако некој го грабне девојчето од пред зграда, тогаш мора некој да забелеши нешто чудно. Ако девојчето самоволно влегува во колата, тогаш така му е кажано од дома, дека ќе ја однесат во училиште. Колку и да темпирате момент, се тогаш ќе помине некој и ќе види, утро е, раздвижено е. Од тука е тоа дека таткото е вплеткан (не во убиството), во сето тоа. И плус е задржан во станица.
За ова не ти треба власт, политика, само нешто во главата да ти фали. А Палчо е познат по матни работи..
Види на коцкарите животот ни сопствениот не му е битен, тој ќе прокоцка се шо има, то е болест.Само шо не го скинаја него баму племето шо го замешаја девојчето. Сепак планот му е направен да се види дали ќе извлечат појќе пари од мајката или дедото, ќе одат до тој степен дури не видат пари враце. Па макар и во затвор да се оди, ќе се проба, е сега чупето ја знаело цела приказна кој ја киднапира шо како, и морало да се замолчи. Но шо мислеа дека ништо нема да се дознај очигледно планот му го упропастија шо не верувам дека му е толку незгодно дека и во затвор ќе се оди за ова. Ќе се излези каде тад, ќе се продолжи со БИЗНИСОТ.
Во Дебар Маало во 7 и 20 сабајле на сила да те пикне некој во кола, ќе има најмалку 20 сведоци. Сега да одам ќе има народ. Доброволно влегла 100%, нема шанси да пружа отпор и никој да не примети.