Не знаеме засега... ако воопшто имало братучед. Лицето што рекоа од потесно семејство е таткото. Точно, за првите тројца се бара притвор, другиве 4 ги ослободиле. Миленко кажуваше таткото и Палчо биле во возилото... Не знам од каде ги добил тој сите тие информации ама...
Ама баш. Од ништо шо не се знаеше испадна во 1 сат сè се дозна, па стигнаја и емисии и лајв да снимаат.
Zatoa sto e poznat po matni raboti coekot e poln vo glata so sranja sto pravi momentalnava vlast. Si pravat pat za izborite. Pred minatite izbori go zatvori istava vlast zasto im gi otkri kup crni kriminali i mu natovarija scenario go zatvorija 7... 8 meseci... Pa idat pak izbori. Kako vikaat ili si so mene ili protiv mene. Tie i tebe utre ke ti tropnat na vrata ako im si na patot. Nie sme samo statistika za tie gore.
Тоа може и да потврди дека информацијата е чувана во МВР внатре и наеднаш експлодира и се разнесе. Т.е. секој полицаец кажува кај стигне тоа што знае. Така и Миленко можеби има некој пријател во МВР, преку ДПМНЕ, итн. А можеби и така да си дроби тој. хах
Не е грабнато насила доброволно влегла, значи некој што го познавала бил во автомобилот (татко и/братучед и), подоцна веројатно истото лице се симнува, а нејзе ја лажат дека ќе ја однесат до училиште.. Морбидно е ако навистина и коментарите од лажниот профил под објавата ги имаат пишувано. Инаку им немаат влезено во трага веднаш бидејќи до вчера сите си споделувале објави на фб, а оној водел поткаст.
Не верувам дека таткото молчел 5 дена дека ќерка му е мртва. Веројатно типовиве му дале рок од некоку дена да го врати долгот а наводно потоа ќерка му ќе ја ослободат и не му кажале дека е мртва. Зошто ја убиле е посебна приказна и самиот случај е доста сомнителен лихвари не киднапираат членови на семејство, овде не се работи за класично киднапирање рандом особа на богаташ со барање на откуп туку намирување на долг. Така да тука сомнително е и зошто ја киднапирале воопшто. Во ваков случај киднапирање кога киднапираната особа ги знае киднаперите, знае зошто е киднапирана и дека таткото е вмешан огромна веројатност дека ќе каже одкако ќе ја пуштат па од тука можеме да дојдеме до причината за убиството. Ама пак ќе речам доста чуден случај и доста нејасен на ваков начин лихвари не оперираат дефенитивно. Овде нешто смрди
Затоа што со киднапери не се фаќа работа и тие пари шо ќе ги дајш може да се дуплира во најбрз можен рок, затоа шо нема крај за нив. Можеби не можеш да добиеш пари од кај шо мислиш, па оставаш полицијата да го реши случајот како шо вели е во најдобри можни раце ама појма си нема полицијата од вакви сценарија и се случи како шо се случи.
Roditelite na majkata na Vanja bile pocinati kako sto kazuvaat site. Jas istoto go kazuvam, Debar maalo sabajle vo 7:20h nema shansi da ne si primeten, skoli, gradinka, banki, toa vreme site odat na rabota, barem 1 ocevidec kje imalo ako bilo nasilno kidnapiranje, ova e nekoj blizok, dali tatko, bratuced, ili nekoj od ovie Vanja gi znaela kako prijateli na tatkovo pa taka i se kacila vo kolata.. se e pretpostavka, ama uste koga kazaa deka na ni edna kamera ja nema na rutata za do Pestaloci, odma se znaese deka ili vo vlezot ili pred vlezot na zgradata i se slucilo nesto, logicno. Nesto gi zaplasilo i ja ubile, ne veruvam deka planot bil da ja ubijat, ne veruvam deka tatkoto imal dogovor da ja ubijat, ama nesto iskocilo na krivo i devojceto sirotko ni krivo ni dolzno si zamina od ovoj svet premlado.. Jas ne mozam da zaspijam, me fati sklet, se pocna da mi e odednas, i apce piev.... haos vecerva.
До вчера никој ништо не знаеше(демек) денес сите емисија за ова направија. Да му се плукнам и на новинари, сега му е мајката пари да се правг и гледаност да се добива...
Арно пиша некој, не знам кој беше ако во ранецот место пари носеше книги, и не е тоа шо го очекуваја.
Што може да ги заплаши за да се осудат на вакво свирепо убиство? Ама да, тоа се монструми, ладнокрвни убијци. А тој таткото дали имал или немал договор, тој директен соучесник е посекако, знаел он со какви луѓе си има работа, знаел у какви гомна е и со сиот памет се понашал најнормално ко ништо да не е, место да направи се што треба за да си ги заштити децата. Најмногу крив е он за ова што се случи и да е бар малце паметен, одма би си пресудил сам на себе. Како ќе живее после се ова јас не знам.
едит: сте застраниле ептен и вие со шпекулациите нафрлени од секаде. не резилете се, упатете го гневот на попаметно место, како на пример на протест ......................................................................... Се' до сега, вклучувајќи секакви шпекулации - смрди до немајкаде. Што и да е изјавено, многу ми е сомнително. Дека сега се обидуваат нешто да прикријат ми е многу поверојатно од тоа дека имало некоја завера. Само знам дека секогаш ова го пишувам и секогаш мислам дека нема нова крајност: ние како јавност сме полоши зошто молчиме додека гледаме што се случува. Сред бел ден при најголема присутност на полиција се случува ова, а јавноста освен пред тастатури ништо друго не знае. Ни протест, ни ништо. Дури и да има протест, ќе потрае 3 недели и толку.
ќерката на Валибор М. М.М ја запознав лично и е една невоспитана дрска личност без емпатија во неа и алчна за пари без разлика како се претставуваат… бел ден да не видат сите кои се вмешани во убиство на едно невино дете.
И не е малку чудно ова? Си постираат, си објавуваат, а овде наеднаш излегуваат шпекулации дека тие се виновниците? Не го знам тој кој е (или тие, првиот мислам дека имам сретнато некои вести порано ама не ги читав) освен дека се изјаснувал против сите. А речиси на сите кои објавуваат работи против политичари и функционери им е најдено нешто, зошто поинаку не можат да ги замолчат. едит: наеднаш сите почнаа да му веруваат, пази сега, на миленко! Тој до вчера што не знаеја како да го навредат дека тресел зелени, наеднаш СИТЕ му поверуваа на приказните што сам си ги искомпилира.
Па по сликиве од нив што ги видов, колективно немаат 2 функционални мозочни клетки. Во нивниот ненормален свет не им текнало дека класна ќе се јави, а и чудно ми е што вашите класни не се јавувале, не во основно, во средно да ме немаше на час се јавуваа на мајка ми. А денес сите одделенија имаат Вибер групи и др. начини на контакт, точно ако некое дете нема да оди да знаат. Памтам уште во 1во одделение точно беше кажано во моето училиште да си напишат родителите кој смее да не' зема, во една прилика се случи нивен пријател да треба да ме земе (неговата ќерка и внука исто беа прво во исто училиште), дур не и' се јавија на мајка ми да им потврди не ме пуштаа. А ова е некаде 96/97ма. Затоа не гледам ништо чудно во контактов на мајкава со класната, а и со пријавувањето во полиција, исто би изреагирала ако пола саат не можам да го најдам малолетното дете, а знам дека другарите/другарките и' се на час. Миленко немам нерви ни да го слушам, а овие по сурат им се гледа дека ќошкаат по дома жена и деца. Ко образец имаат.