Исчезнати лица

Discussion in 'Општи дискусии' started by friendy, Aug 4, 2017.

1. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

I jas mislam deka se rab za kidnapiranje do sega da ne ja najdoa imase edni devojcinja taka se odvoile od klasot si se setale niz skopje sami, op posle gi najdoa za nekolku saata blagodarenie na mvr i na kamerite po trgovskite ama voa pominaa 24 h

SummerGirl likes this.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Чул те Господ мила ❤️
    И јас вака мислам мила.
    Страв му е оти ако кажат нешто, автоматски ќе мислат дека си вмешан во исчезнувањето, затоа си молчат.

Mnik, fana, Spicy Senorita and 4 others like this.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се изначитав на гнасни коментари под постот на мајката , па се прашувам дали како народ еднаш ќе направеме нешто добро, а не спротивното?

Само ќе кажам, тие што пљукаат да не даде Господ да бидат во кожата на мајката, па тогаш ќе ги видам дали вака ќе коментираат.

Море, ми се повраќа.
    Ни грам емпатија на вакви болни теми, психопати.

4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Апсолутно се сложувам.

5. anggell

anggell Форумски идол

Трговија со органи и трговија со луѓе, проституција. Иако ние само на филмови го гледаме тоа за жал постои секаде па и кај нас.
    Само размислете пред колку години се јавуваат мајки на кои бебето им кажале починало на порагај а не им го дале да го видат. За жал ваков ланец постои во Македонија пред многу години, сега можеби не затоа што се излегува во јавност ама пак има лоши работи кои се случуваат во оваа насока.

6. Spicy Senorita

Не знам искрено, ептен е сомнително. За оваа држава уште повеќе, оти срозана е од криминал. Нормално е да се сомневаш.

Lilik, Feminka22 and anggell like this.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Да ти ебам полицијата шо за ништо не ја бива тамо во Мк!!!! До пред две недели се ширеа гласини дека низ мк шетат киднапери на деца па полицијата кажа дека не е точно. За сега да исчезне девојче.
    Па толку ли се неспособни, барем да кажат дека е така , да можат луѓето децата да си ги заштитат кога веќе полицијата неможе!!
    Многу сум вознемирана од овој настан, немам излезено два дена, секакви филмови ми се вртат во глава иако живеам на друго место. Таман се смирив, да не шетам со ножеви во мене ама пак ќе почнам, подобро киднаперот/силувачот/убиецот да умре отколку јас или моите деца!!!
    Дај боже да се најде девојчето

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Киднапирања има буквално секаде, што можела полицијата да направи за да го спречи ова? Дај не претерувајте, тука не се ни знае дали воопшто е киднапирање, не па да го поврзеш со некоја стара вест што испадна дека е лажна.

Во секој случај има две страни, една е таа што ќе ја прикажат во јавноста, друга е таа што што е во позадина.
    Нормално и дека нема сите детали да ги изнесат за медиуми. Само се надевам дека девојчето е добро и не се работи за најлошите сценарија. Во Дебар Маало, сабајле, раздвижено, луѓе....не можам да замислам дека се работи за било какво насилно грабнување зашто секако ќе било видено. Тоа што класната одма ѝ се јавила на мајката ми е исто така чудно зашто не се сеќавам некогаш моите наставници да се јавеле на домашните на сред час ако детето доцни. Ваљда би се јавила на крај на час, ама веднаш на почеток?
    И зошто родителите имале инсталирано апликација за следење на нејзиниот телефон?
    Секако, сѐ што кажуваме е шпекулација и има амилион можни варијанти што се случило.

Last edited: Nov 28, 2023
  9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Сомнително...
    Го одминала училиштето. Насабајле е раздвижено, луѓе одат на работа. Да била насилно качена во кола, некој ќе видел. Или пак е прелажана на фин начин да се качи во автомобил.
    А зошто не е лоциран телефонот, знае некој? Ајфон може да се лоцира иако е исклучен.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Како претерувам?
    Па Мк ја има најуназадената технологија шо постои. Со тие пари шо ги украдоа, можеа подобри системи да воведат, компјутери, камери итн итн...
    И нема ништо чудно во тоа шо класната се јавила на мајката, така треба секаде да биде пошто не се знае шо може да се деси. Во мојот град никогаш не се јавуваа на родителите кога учениците ги немаше на час, ама да снемало некое дете, сите ќе викаа дека требало да се пријави. Моја другарка на 15г избега кај дечкото, ја немаше цел ден и цела вечер, никој незнаеше кај е, добро шо била кај него иначе ако беше киднапирана никој немаше да ја најде. Го знам тоа чувство кога е исчезнат некој близок, затоа викам дека треба повеќе да се заангажира државата. Исто и народот.
    Ама кај нас се е лом. Никој ништо не видел, никој ништо не чул. И да видат нема да кажат од страв. Камера некои имаат, некои не, некои ќе ги скријат од страв. Ова е последица од шо полицијата не си ја врши доволно својата работа.

11. sureinlove

sureinlove Активен член

Правилото до 72 часа. ако до тогај не ја најдат жива ..нејќам ни да напишам.
    Колку сати имаат минато до сега?

12. fana

fana Форумски идол

36:(

13. Lisandra

Lisandra Популарен член

Точно имаше ваква вест, после рекоја демек е лажна, а можи си беше вистинита.

Anyshka, Adidas888 and Spicy Senorita like this.
  14. Spicy Senorita

Некогаш и на форум се плашат да кажат.

Anyshka and Adidas888 like this.
  15. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Сменето е времето, скоро сите родители ја имаат таа апликација сега и со учителки од градинка па натака се на вибер

Amelia., SummerGirl and Angie1432 like this.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Па секако е била вистина, они објавиле само едно комбе кое киднапира деца, ама реалноста е дека они кога оперират, оперират повеќе души на повеќе места. А полицијата не сака да предизвика паника кај народот и кажува дека не е вистина.

Lilik, Trexane, Anyshka and 3 others like this.
  17. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Пишува дека последно лоциран е таму на партизанска можеби е фрлен

SummerGirl likes this.
  18. fana

fana Форумски идол

Ако е фрлен таму ќе го најделе телфонот, асфалт е таму каде ќе оди мобилниот. Во канта освен ... Ама ќе се побунела бе си велам

*Amethyst* and Feminka22 like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Што е крива државата овдека? Исчезнувања на деца и возрасни има секаде.
    Веста со комбето е лажна. Да беше од нив киднапирана ќе имаше сведоци.

Дај не тресете глупости, за некој исчезнат да се прогласе за мртив, треба да поминат години, не се сеќавам дали беа 3 или 5. Какви 72 часа.

Clark, *Amethyst*, SV1911 and 2 others like this.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

1.Ајфон се тракнува и кога е угасен
    2.да ја земел некој на сила во кола, сигурно некој ќе видел, или она ќе викала. Не е физички мала, 175 е, не можеш да ја ,,спакуваш”..

Кузнае кај е детево

sunshinebabe, Harper, VDT2906 and 6 others like this.