Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исчезнати лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од friendy, 4 август 2017.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.502
    Колкава трагедија.
    Читам на фејс една од наставничките нејзини пишува дека за проект за Денот на благодарноста имале задача да и пишат на личноста на која и се најмногу благодарни,Вања му пишала писмо на татко и.
    Сирото дете.

На Harper, Splendor., Mikha4 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    13.289
    Да имале немаа психопати да се, монструми гнасни. Најлоша смрт да си дочекаат, самите да молат да умрат што побрзо во пеколна агонија.
    Искрено, кај мене не се јавуваа. Знаело и по неколку дена да нема ученик и самите они не се јавуваа да прашаат шо, како, родител нели нормално ако извести, иначе воопшто не се замараа, ќе прочитаа кој е тука, нели ќе прозиваат, нема да се јави, отсутен и никому ништо. Ова зборам у погорните одделенија, за прво, второ, трето ваљда се грижеле, не се сеќавам баш, а од петто па натаму ич, големи сме биле, сами да си се чуваме, не биле они воспитувачки ниту дадилки. :^) Се понашаа ко да немаат никаква одговорност, можеше слободно да се шлаеш кај сакаш, немаше да примети никој, не се замараа едноставно.
    Среќа ништо лошо се немаше десено бар ја коа учев таму.

Денес одлично е што класовите си имаат групи на социјалните мрежи со родителите и класната па известуваат за се и добро што таа класна се јавувала на време, кога некој нема да се појави на час.

Ама тука беше малце сомнително тоа што одма изреагирала мајкава како да се плашела дека нешто лошо ќе се случело, иако сосема природна реакција на родител е да испаничи ако ти го нема детето.
    Ете се потврди за жал дека се работело за нешто многу матно и опасно.
    Навистина све е измешано и комплицирано, да не знаеш веќе у што да веруваш. Толку е испреплетено и којзнае што се крие зад ова, тука има нешто и друго, ќе се дознае еден ден.

На NoirSerpentine, SummerGirl, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    268.813
    Мене лично ми е многу нормална реакцијата на мајката, нема да ми отиде може паметот дека татко и' и баграта негова стои зад се', ама сигурно ќе помислам дека некој манијак нешто и' направил, посебно во тие години. Не знам, пак ќе кажам, јас така би изреагирала, ако знам каде се другарите и очигледно не е со нив (верувам во комуникацијата измеѓу, класната ги прашала другарките дали имаат инфо). Ако никој релевантен не знае, сигурно одма ќе барам полиција.
    Да бидам искрена и за возрасен така би постапила, а не па за 14 годишно дете.

На nextredstyle, Stressed Out, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.671
    Кој ти гарантира дека детето ќе се врати ако дале пари?
    Злобни сте со коментари.

На poi, Curious cat, noteforself и 7 други им се допаѓа ова.
  5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Што ќе кажат на пресот пишете.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.802
    Случајов е скоро решен, навистина, зошто оставки? Ги најдоа и телата и сторителите. И притоа некако успеале да го натераат едниот да признае се'.

На Harper, CameliaMiller, MarigoldA и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    И оставки и што и да е, џабе е сега. Детето нема да се врати.
    Толку ли сум наивна што мислев дека нема шанса родител да му наштети на сопственото дете?
    За мочани пари...

На Harper, Принцезичка1, noteforself и 35 други им се допаѓа ова.
  8. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.460
    Какви оставки нормални ли сте? Дај укључете главата малце. Пример вие сеа сте намислиле да убиете некого, го правите тоа и што после? Власта е крива? Дај не тропајте зелени. Ништо нема да го врати девојчето за жал, нека почива во мир. Убијци, манијаци, криминалци, коцкари, дилери, лихвари имало и ќе има. Системов во кој живееме од човек е направен и човек може да го сруши или да најде дупка.

На Splendor., Принцезичка1, butterfly_91 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.802
    Неофицијално, Љупчо. Го пронашле во Хрватска. Ама ќе почекаме уште некој саат да кажат...

10. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
  11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.802
    Овој е тој синоќа што го приведоа? Личи на него...

12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Да, овој вториот. И мене ми личи на него. Во објавата пишува осомничен и за двата убиства.
    Што знам, досега не наидов на вест дека е пронајден, ќе видиме.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Може не се лихвари не е важно како ќе ги наречеме ама дека коцкар може да жртвува членови од фамилија е за жал позната пракса.
    Вања е колатерална штета ради таткото, факт.

На SummerGirl и ijana им се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Можеби девојчето и преку ноќта е однесено на таа локација со колата, не ми се верува на мене тоа да се има случено во 7 ипол и никој да не видел и у сред бел ден да пукаат и да ја закопуваат..

На simoncelicius и ijana им се допаѓа ова.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    3.116
    Јас не знам како успеав да отспијам 3 саати. Требаше да станам во 8, се разбудив во 6:45. Ужасно...
    Многу сум потресен. Многу ми е тешко. Немам зборови... Требаше убаво неделава да ми почне ама, за жал, и покрај сите нешта што ме очекуваат, не можам да сум среќен. Слушам и моите се будеа цела ноќ, и будни се одамна... Ова е многу тежок период за сите нас во државава.

На Принцезичка1, noteforself, no name5 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.594
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Не знаете дали барале пари од мајката, не обвинувајте ја жената непотребно во овие тешки моменти.

На noteforself, I.Fancy.London, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Nivea80

Nivea80 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    188
    Затоа треба да се врати смртната казна за вакви монструми, убијци на дете па уште треба и да ги раниш до крајот на животот.

На Skorpija25, Mnik и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    19.578
    Да горат во пеколот да им се плукнам во крвта расипана:puke:

На Skorpija25, Mnik и ijana им се допаѓа ова.
  20. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    7.117
    Точно така, не знам зошто одма се повикуваат сите на оставки кога нема потреба, освен ако не гледаат од партиска страна па да го користат ова сега за препукувања. Ако е за оставки, тие се за уште многу од порано гледано, сите од горе до долу, ама не треба сега политика мешање.

Случајот е решен, телата се најдени, осомничените се приведени, познат е и тој што избегал, познат е и мотивот. Од сега па натаму работата останува на судот да ја тера, МВР си го заврши своето и сепак е некаков успех што целово ова се разотокри, ги најдоа и жртвите и убијците. Беше формирано и посебно тело за истраги. Сепак значи ако се сакало можело да се работи. Ќе речеме касно заврши целово ова, да, ама има еден куп процедура додека се проверат информациите од секаков карактер, да се провери дали е точно сомнението, да се обезбедат докази за да се отпочни обвинението. И ФБИ да беше вклучена, за пократок временски период не можеше да заврши, реално.

И најдобро е во корист на истрагата да не шпекулираме да оставиме истрагата да покажи, да видиме што ќе произлезе уште, затоа и државните органи пред време не кажуваат ништо, можеби има и други замешани во ова.

Во 09.30 има закажано изјава на Министерот и јавниот обвинител.

На noteforself, Ahoy, Regina.Phalange и 5 други им се допаѓа ова.