Што е со тој притвор од 48 часа? Треба 30 дена. Каква лидерска, треба протести за ова. Е поради ова судство, што дава притвор од 2 дена на тешки убијци, ЕУ треба ВЕДНАШ да прекине преговори со Македонија, а сите пари дадени за реформи во судството, милиони и милијарди, да се вратат на Холандија, САД и другите земји со КАМАТА, и веќе да се батали Македонија, да биде означена како држава со криминал, корупција, да биде таргетирана како небезбедна земја. Буквално да биде ставена на ранг на Сирија, Авганистан, Ирак итн. И ништо чудно да е точно тоа што кажа Миленко, да е најдена брзо, ама криена да не пукне срам пред ОБСЕ. За 6 дена во шума, па волци и чакали ќе го изедат детето. Тепање треба во затворите. Имам роднина кој сега е во пензија, беше затворски полицаец, еднаш беше суспендиран оти ги тепал тие психопати, педофили, дури еден убиец го дотерал до степен крв да моча. Само тортура во затвор, тоа не е хотел. Вие од малите градови, им знаете жени, деца на убијците? Ги знае некој по Велес, Штип што стока се? Знаеле ли нивните семејства што прават тие?
Не е политика не ги бранете политичариве аман. Зашто оставка? Затоа што наместо да се ангажираат за исчезнувањето на Панче беа презафатени со скапаниот самит. Затоа што иако беше пријавено дека дедото е исчезнат заедно со колата, колата на Панче слободно се движела низ Скопје. Да биле ажурни во врска со првото убиство до второто немало да дојде затоа што групата ќе била фатена. Какви неспособни и ладнокрвни луѓе нормално дека никогаш нема да дадат оставка. Проклетиот самит им беше побитен отколку да го бараат Панче и башка Палчо им избега како е тоа можно.
Ds se otkaza liderskata radi ovoj tragicen slucaj.! Socustvo do semejstvoto za ovoj tragicen nastan i da sednat pratenicite da se izglasa smrtna kazna za storitelitei ubistvoto na Nevinoto devojce!!.Tie se monstrumi izrodi alcni za pari sto ubivaat nevini sustestva.!!Resi go problemot so tarkoto a ne na dete!.Najstrogo da se donese zakonot pod itno.Da se zatvorat kladilnicite i kockarnicite da bidat von gradovite.! Stanavme kockarska drzava za zal, i toa mora da se spreci. Itno naogjanje na toj Palco pod drvo i kamen izrodi Makedonski ,imaat li deca tie izrodi?Ili protest na cel narod!Narodot mora da reagirame!!Kaj nas e mokjta!
И не само тоа. Колата е вештачена и чинам истиот ден објавија дека е на велешанецот. Истиот ден по вештачењето морале да знаат дека и Вања била во неа. Не креваа бука ради самитот оти народот можеше да им излезе на улица. Не се сомневам ниту дека знаеле за смртта за девојчето ама тоа нема да ни го кажат. И те како требаат оставки ама тоа кај нас не се дешава пошо никој не чувствува одговорност. Како и да е ќе паднат на избори. И вас ли ви е горко на душа утрово и голтате кнедли? И јас…
Велибор Манев го разгледав на фб,со жена му лабаво по емисии си гостувале,има две ќерки,работеле нешто со камен. Убаво пиша некој за убијциве,не размислиле дека и нивните семејства ќе станат омразени исто како и убијците. Сите ќе ги одбегнуваат
Овој Влатко има 2 сина, едниот заврши со мене и се дружевме после. Сум одела кај нив. Навидум нормално семејство. Влатко е келнер ако не па, цел живот. Колку малку треба да ти фали за од кафе послужување дете да убиеш?
Сношти се исклучив, не сакав ништо да читам. Ова не ми се допаѓа ниту малку. Смртна казна немаме, ама нема да е лошо да подразмислат и да ја вратат.
Тоа е стара вест. Човекот пред некоја год беше уапсен и ослободен во Хрватска. Тој пребегал во Косово гарант. Не ми е јасно, колата беше пронајдена пред неколку дена. Дали истиот ден ја пронашле девојкава и криеле заради ебаниот самит?
Ццццц. Луѓе, очи и на газот, заштитете ги децата на секој можен начин, избришете премногу лични слики од социјални мрежи, никогаш не се знае какви луѓе има околу нас. Језиво, душата ми плаче.
Не сум во можност да го следам ве молам пишете што ќе кажат, би благодарам од напред. Прежало исто цела ноќ не спиев..
Да ги тепаат, некој од нив признал и се раскажал така ги имаат пронајдено телата. Веројатно претходно татко и има посочено на нив.
Не. Колата пред неколку дена беше најдена. Па и овде пишувавте. Едит еве: пронајдена пред 7 дена е колата. Значи истиот ден кога е убиена девојката.
Го видов вчера на слика со мои драги луѓе и сфатив дека не знам како да ги погледнам луѓево пак. Толкава паника има активирано случајов во мене...