Атарот на Бразда е неколку километри квадратни. Никаде не чув дека точно на истото место е и колата и телата, во истото село да, не значи точно на истото место.
Kолку не е важно тоа друже, ама во јазикот има зборови што се викаат хомоними, се пишуваат исто, ама имаат различно значење. Секундарно може да значи второстепено, исто може да значи моментално, во дел од секунда. Убаво си го употреби членката зборот, не масирајте со непотребни муабети. Грамар наци, па уште погрешен, на ваква сензитивна тема, аманте ви се молам.
Ако таткото свесно учествувал во планов за киднапирање на ќерка му мислам сам треба да си пресуди. Зошто би живеел после ова не знам..
Миленко на едно видео вчера кажа дека у Бразда овој Палчо гомнаров имал некоја колиба ли или не знам нешо такво, пошо еднаш од партијата се собрале таму. Мое мислење е дека уште кога ја нашле МВР колата ја нашле и нејзе. Пошо сигурно нема кај шо ја остаиле колата, пак да се враќаат, ОСВЕН ако не мислеле дека нема да ја најдат таму На 27.11.2023 било пријавено дека во 15:40 часот во с.Бразда, скопско, полициски службеници од Полициското одделение Мирковци пронашле целосно опожарено патничко возило. До возилото била пронајдена регистарска табличка со велешка ознака, за која, по извршени проверки, било констатирано дека припаѓа на патничко возило „цитроен“, сопственост на П.Ж. од Велес, за кој на 24.11.2023 во СВР Велес беше пријавено дека се оддалечил од домот. девојчево го снема истиот ден отсабајле. ја ГАРАНТИРАМ дека не се толку мрднати, да се вратат назад има логика ептен ја носат до таму, ја убиваат, ја палат колата а нејзе ја оставаат до колата и си одат. е сеа ЗОШТО ЈА УБИЛЕ И ЗОШТО МВР НЕ КАЖА/... ја мислам дека е ради ОБСЕ баш пошо ќе се прочуеше
Чудното е за убиениот. Го барале човекот, не му ја барале колата. Семејството рекло (според портали) дека сосе колата го снемало. Тек кога ги виделе на Сејф Сити 2 коли заедно ги поврзале...
Исто и мене не ми оди во глава ама ич ... Тоа е неспособност наоѓаш кола која ја нема со изчезнато лице а не пребаруваш терен ... Ќе се најдеше телото на Вања побрзо но ќе имаме според мене друга насока на истрага. На пр. Некој психо киднапира лица рандом различни во години и градови ги убива па пали кола , не се знае кој е па така ќе се заташкаше работава. Ќе имавме само лик во државава што ќе се сомневавме дека е сериски убиец. Но , да има изчезнато лице заедно со кола ... колата да си вози низ Скопје а да се води како изчезната ни тоа не ми оди во глава...
Граничат атарите девојче, затоа е Орман во приказната. Ги дели обиколница, но Орман има дел и преку обиколница. Го користам тој ден од обиколницата често и знам што и каде се наоѓа. Инаку да, веројатно излегле низ Ѓорче, нема потреба да одат накај Палас. Е како да поврзат кога едниот во Велес, другиот во Скопје, возилото опожарено за да се извадат податоци не е лесно. Не може никој да ја обвини полицијата кога никогаш побрзо не се расветлил случај, нажалост со лош исход. Палчо (избеган), Манев и Кешиков, еден дечко и таткото. Не ја оставаат до колата, ја закопуваат. Не е дури ни на исто место ваљда.
На пресот Орман не е спомнат воопшто. Бразда е мало село. Тој дел каде што е најдено телото е единствен што не е населен со куќи. Така да и да сакале на друго место не можеле да ја закопаат. Палчо по потекло е од Глуво. Затоа и местово му било многу добро познато.
Кажаа дека вчера ги нашле телата. Биле закопани. Полицијата не трагала по тела додека оние не ѝ признале.
Истото го помислив. Палчо нека му суди државата. А на таткото ... мајката што му родила дете. Ќе речат- и да не бива ќе се разведеш. Џабе е сестро златна развод во случајов. Џабе е кога ќе родиш дете на монструм.
тој да беше маж и татко, немало да ја намести ќе речел убиј ме мене ја и дужам, немој детето ама пошо е АМЕБА и ПИЧКА. буквално е пичка ја за мои другарки сум се карала и тепала бе да не им се деси нешо не па за дете бе абе со голи раце ќе убијам некој дете да ми допре
Па, баш тоа е сомнително од сам старт. Која е потребата и тој да пријави повторно во 11 часот, ако веќе еднаш е пријавено од страна на бившата жена со која цело време е во контакт?
Јас зборувам за тоа што е кажано на пресот. Не за портали. На пресот е изнесена информација дека девојката е закопана во Бразда. Не во Орман.
па не трагаат пошо се глупи глуперди ја сум оптимист ептен, секогаш на позитивно се надевам ама некад мора да си реален башка одма се збореше дека Александар дужел пари, и ми стана јасно. пошо знам рекетари знам и рекетирани особи, и знам дека таму нема ништо цена у сред Кисела Вода на еден пишол у уста му имаат стаено за пари, шо поише? у школски двор сериозно мислите дека сме безбедни? не знаете шо шета меѓу нас и ја тие шо ги знам, мислам се ситни риби