Se e okej ama koj berber tamu raboti vo 7ipol sabajle? Kaj kino karpos ima 5 berbernici a mozebi i povekje..
Палчо, Влатко, Алексансар, Велибор, кој е 5тиот? Не прочитав никаде име? Кој е тој што е уапсен и внесен преку подрумот, а Велибор преку главната врата? На снимката не ми стана познат тој човек т.е слика негова не видов
Палевски е по потекло од Глуво. Нема никаква викендица во Бразда. Тоа е родната куќа во Глуво каде што се собирале. Бразда тој дел каде што ја оставиле е пуст и за 10-15 мин се стига до тука од Карпош. Бразда и Глуво се буквално едно до друго. Затоа на гомнаров тој дел му бил познат. Тука е пораснат. Имал викендица и во Велес. Од таму најверојатно и познавањето со Панче.
Е тоа ми е мислата. Самите им кажале бе. Ами да не кажеа, како ќе откриеа? Сам да ти се каже монструм, еј. Со какви инструменти работи мвр? Имат ли полициски кучиња, техники на разоткривање или самите злосторници да им се кажат? Ќе кажат како работат на безбедноста на граѓаните, како ние сега да се чувствуваме сигурни дома во својата држава? Кога ги гледам онака како без компас, две прости реченици не знаат да искажат, неписмени, замаени, јас немам доверба во нив. Колку криминалци пуштија на слобода досега... И самите криминалци се на функција. Многу сме разочарани каде живееме а за апсурд уште се стремат во еу, нѐ прелажаа цел живот со тоа еу за да не работат ништо и да нѝ креираат замислен розов свет кој е недостижен, за да ја перат мрзата, алчноста, сето најлошо.
Како што размислувам се пострашни сценарија ми идат во глава.. Што ако не се најдеа олку брзо и поминеа месеци и месеци може и годин/и дали татково мирно ќе седеше дома покрај другата ќерка и жена му знаејќи дека си го предал другото дете на ладнокрвни убијци? Страшно..
И некој си Боре Видевски е приведен, тој е излеа вчера што го внесоа од заден влез во суд, карате тренер од Велес.
Имаа толку многу денови измеѓу пријавата за исчезнувањето на Жежето и второто злосторство. Да беа ажурни немаше да биде воопшто тешко да се фатат амеби со интелигенција како дотичниве. Наместо да се спречи да извршат повторно злосторство немормалниве ветре во грбот добиле.
Ама, нема шанси за тоа. Сега другото дете е во тешка состојба. Сестра ѝ ја нема повеќе поради татко ѝ. Ќе ѝ биде потребна стручна помош.
Палчо има куќа неговата мајка си живее таму,во Глуво.А велешанецот по презимето ќе да има потекло од Скопската Црна Гора па мислам и така се познаваат.
Се надевам дека доживотни казни ќе добијат, таткото 20, другиве доживотни.. Тоа би било најдобра пресуда во случајов..