Леле не шири дезинформации. Никој не вика Орман за Бразда. Бразда почнува од црквата, од каменломот/рудникот. Тоа скроз горе кога ќе се искачиш на брдото. Орман е доле кај што се нивите. Од рудникот, црквата се спупташ надоле, скроз контра од Орман, испод црквата патот десно те води кон прочистителна станица каде е најдено телото и автомобилот. Овој предел е поблиску до Стенковец аеродромот не до Орман. Тука живеам, затоа и знам, па ајде да ставиме крај на погрешниве информации што се шират Еве ви од прва рака инфо од телма. Ви реков сабајле дека екипи на темла се распрашуваа каде е станицата за вода.
Абе ние 6 дена овде паламудиме за случајов ниту еден не инсинуира на поврзаност на двата случаи,истрага се води секој ден,не е ова плукни залепи,ја наоѓаат колава и ја вештачат,тоа може да трае и 2 дена,после 2 дена значи копчаат поврзаност,па се одмотува клопчето. Ги приведуваат овие,пошо се пички и амеби брзо пропеале и дале инфо и за закопаните тела,значи ЗАКОПАНИ,за сите шо не ви е јасно како не ги нашле истиот ден со колата,небаре ова изгубена обетка во спалната е па ќе ја бараш лево десно. Според мене едини пропуст на МВР е што не се ангажираа повеќе одма за исчезнувањето на Панчо можда ќе ја спречеа трагедијава,за се друго мислам сработија како што треба,иако многу од вас овде се лутеа зошто МВР не споделувала инфо за текот на истрагата,ако не па да кажеа дека ги следат и кои се што се па таман да му ја киднат сите. БОЛЕСНИЦИ СЕ ОВИЕ! БОЛНИ! Многу беа воздржани и емотивни на прашањето каде и како е егзекуирано девојчето,Бог знае што се случило,како на филм,можда и во гепек го пукале дирек,филм луѓе,филм....
Аман бе па вие со паники ширење. ДА, СКОПЈЕ Е БЕЗБЕДЕН ГРАД, кога ќе споредиш со светските метрополи! Не мешајте изолирани случаи со безбедност. Се знае дека се таргетирани дали директните виновници (учества во криминали, лихва) или нивни членови од семејството. Не беше рандом грабнување, нити убиството на велешанецот е по случаен избор. Се се тоа игри, плеткања со пари, политика, злато, лихва. Така да олабавете малку, никој вас не ве таргетира, ниту ве следи да ве нападне, ограби и убие, уживајте у реду е. На пуст остров да ве фрлат ќе речете дека ве демне некој. Да, баш тебе.
Da, dedoto koj e pocinat imal golem imot i pari i baljda se preostanalo na majkata na Vanja, i stanot kade sto ziveele bil na dedoto i babata prethodno oni tamu ziveele. ProdaBata na stanot bila samo plus vo seto ova, takva rab ne moze da se skrie.
https://telma.com.mk/2023/12/04/advokatot-na-palavski-za-telma-me-zamoli-da-go-odnesam-vo-belgrad-na-pregled-ne-znaev-nishto-za-ubistvata/ Пази да не. Смешки
Не дека сјајна полиција имаме, ако ништо друго можеле Панче да го бараат во атарот на селото откако му го нашле возилото. Ама дека во моментот не била очигледна поврзаноста со Вања, не била. Најболна, најапсурдна ми е постапката на психопатов. Чекаш инфо од полиција до каде е потрагата за сопственото дете, ја тешиш мајката, цела држава споделува слики, интерпол потерница, а убаво знаеш што се случило. Каква повраќаница од човек.
Од мајката сакаат пари да земат, ваљда парите од продажбата на станот. Луѓе потресена сум, ова не е можно. Одбивам да поверувам дека таткото знаел дека е убиена и молчел седум дена. Моето мислење е дека тој бил во план се до пред убивањето. Овие се исплашиле поради пријавувањето во полиција, претпоставувам таткото барал да ја пуштат за да не ги фатат, а овие го уцениле веднаш да најде пари или ќе ја убијат. На мајката веќе страв ги е да ѕвонат зашто истрагата е почната. Таткото одбива да даде пари па ја убиваат, а во меѓувреме губат секаков контакт со него, тој тогаш се исплашува и пријавува во полиција. Ова вака да е најмногу логика ми има, ама таткото да знае дека ќерка му е мртва и да молчи, не, не сакам ни да мислам дека е можно вакво нешто. Како и да е монструми, психопати, бел ден да не видите. Едвај чекам да ја видам казната која ќе и ја пресудад. Ако и оваа го заташкаати дозволат помилување сите си ***ле мајката
Da tocno, ova e izoliran slucaj i nema vrska so bezbednost, zatoa i sred debar maalo ne e nadvor napraveno ova tuku vnatre u vlez od zgrada koja nema kameri ni vnatre ni nadvor.
жежето требаше да го бараат, ќе ја нашле и неа. Уште не знам како никој полицаес не видел у Скопје кола која е пријавена дека е исчезната заедно со сопственикот. Полицајциве тетрис играле три дена. У сам центар у Дебар маало се возело возилото кога беше страв и трепет од Обсе. Он може да одгвоара во криење на извршител на убиство. Може знаел, ама кај смее да каже. Палчо можел и со такси и со автбус да оди за белград
@Feminka22 да не ти ги цитирам сите мислења, ај полека со паникиве. Парите ребало да се земат од Зорица затоа што продала стан големи пари. Н дедо ни прадедо. Конкретно мајката. Сите станавте овде истражувачи мислиш работите тоа секој ден. Спасовски и обвинителот нормaлно нема да можат да зборуваат зашто: 1. Не е се комплетирано 2, Некои податоци кои јавноста не смее да ги знае бидејки истрага е во тек, имаме избеган човек. Вакво убиство не се памети во државава. 3. Ни Спасовски, ни било кој министер не може да знае дека денес некој ќе киднапира, ќе убие ќе направи нешто. Ако можеше така да се превенира свеотот ќе беше едно убаво место за живеење. 4. Најдобро е што кажаа дека е организирано со умисла сторен дело, дека не е некоја мафија што туку така собира деца од дома. Сега нека си работат службите понатаму. И дајте малку тргнете од политика. Ниту обсе ниту ништо не е битно. Баш напротив, да ги фатеа додека беа ОБСЕ овде ќе беше плус за владава. А и на крај краева ова е криминал а не политика!
https://www.facebook.com/1531487048/posts/10231242199908247/?mibextid=Nif5oz Фро вели овај е таткото ова не ми личи како истиот човек од сликата
На инстаграм на страната патриотско друштво се шпекулира дека се вмешани и два автомобили од странски држави и дека наводно било поврзано со странски служби т.е убиецот бил поврзан со странски служби.