Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исчезнати лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од friendy, 4 август 2017.

1. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Кој тогаш е виновен што без никаква грижа се отвараат коцкарници, казина на секој втор чекор насекаде низ Македонија? Кој е крив што лихвата е застапена насекаде низ Македонија? Достапноста на тие и слични девијантни средини ја зголемува стапката на криминал, сакале вие да признаете или не. И да, криви се МВР! Ништо не е под контрола, а приоритетите и вредностите ни се крајно пореметени.

На Mrs. right и ana-sweet им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.761
    Znam ama pocinat e sto go stavaat vo usta ne znam.
    Tatkovo e odron ziv da.

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.384
    Допаѓања:
    126.398
    На Bitter-Sweet и Polyincognito им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.072
    Допаѓања:
    268.864
    Па отпосле преку камерите на safe city ја сфатиле траекторијата на движење, не е ЦСИ ова па ајде одма ќе сфатат се. И таа проверка на камери и еден куп други работи и процедури бараат време, тело не бараа на 27ми, ни од стариот, ни од девојчето. Луѓе од 27.11. до 03.12. има 6 дена, поекспресно никогаш ништо не е решено. Сум за критикување на полиција и ја критикувам (на пример, полицаецот што го уби Пале и што го пријавувала ама колегите го криеле) меѓутоа во овој случај НАВИСТИНА се ангажираа. Да го спасат девојчето, а ни дедото - не можеле, дедото своеволно се бафтал со овие, девојчето роден татко ја предал.

И пак ќе кажам, јас лично имав ситуација мн. скоро да викам полиција, и тоа за неспоредливо поситна работа, и дојдоа, и бидејќи бев извадена од памет во место кое не го познавам и не знаев да објаснам точно каде сум диспечерката остана со мене на линија дур дојде полицијата. И полиција мати вода многу, ама кај што нивни лично битни се замешани или политика (оти Грујо им избега под толкаво обезбедување.. нели), ама за вакви цивилни настани кај што ни жртва, ни сторители не се политички/полициски битни, работат повеќето. Јас не сум никој и ништо и во секој наврат што сум имала потреба постапиле како што треба. Од киднапирано дете (што се испостави дека е киднапирано - интуицијата ми викаше дека е - пријавив сомнеж и стварно испадна истиот ден киднапирано) до нападнат човек кој не го познавам на улица (пријавив таблички на тепачите, ја видов колата), до други ситуации што мене ме засегале лично, постапиле. А не сум никој и ништо, обичен човек.

На Harper, oblace1, butterfly6223 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мене не ми личи на истиот.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.170
    Абе како да се поврзат двава случаи, дај не лупетајте... И не се поврзани, ако гледаш така, го искористиле возилото и толку, возилото пронајдено, додека не се направи вештачење и најдат докази како ќе се има поврзаност. Башка кажаа, возилото прв пат се појавува на денот на убиството.

На VDT2906, Polyincognito, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  7. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.368
    Зошто цело време кажуваат дека мајката изјавила за таткото дека бил добар и не знам таму што исто како и оваја Фросина која и да е. Колку што го пратев случајот мајката никаде не излезе јавно да даде коментар, а новинариве за клик и за пари може се и сешто да напишат….

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    Istiot e.

На Harper, Bitter-Sweet и Polyincognito им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.156
    Допаѓања:
    88.524
    Личи,на сликите на Линкедин е помлад само.
    И пак се политизира по социјлни мрежи.
    Било брзо или не било.
    Само со тоа се занимава народ,ко да е битен Спасовски многу.
    Детево од родител е настрадано.

На Harper, Ahoy, baby-star и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Skopje e bezbeden da u odnos na Teksas
    Drugar dzandar vcera mi rece vise sme Teksas. Nie u odnos na drugi gradovi pogolemi da sme bezbedni
    Ama faktot deka sekoj koj stigne se sheta so pistoli
    Kidnapira srede bel den.. vikas bezbedni sme?
    Ne krevam paniki realna sum
    Sekakvi osobi shetaat megjunas

На Skorpija25 и Mnik им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Ич не морало да се поврзуваат случаевите. Ако првиот се разрешил ич немало да дојде до вториот.
    Жежето е велешанец, двајца сторители се велешани, едниот и комшија, плус има поврзаност поради партии и потрага по злато нешто и со главниот од групава. Ваљда телефон ако се проверело ќе имало некои индикации…

На Ana Marija 1, Maca Macka, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    И мене ми личи на истиот, само профилната слика му е убаво средена, како и сите наши профилни слики, а оваа другата е некоја рандом слика.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.072
    Допаѓања:
    268.864
    И не поминала кај Палас на 27ми сигурно, затоа што беа затворени и Илиндеска и бул. 8ми Септември во тој дел. Систина мислам работиш, верувам не помина преку 8ми септ. до работа.

ПС моја грешка, не беа затворени на 27ми, на 28ми имаше генерална проба од 09-12, а на 29 после 12 беше веќе затворено.

14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.692
    Збореа прво дека сакале од него пари да изнудат...не знам од каде тоа ...а не ни знам дека е мртов

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ama ima logika
    I da e pocinat. Zenava ima nasledstvo golemo
    Ama zosto ja ubile ako znaele deka pari ima
    Ili moze znaele deka zhenava ne e glupa i deka nema da ja zaebavaat kao stignat
    Mnogu zhalno ej
    A tek na devojcevo drugo kako mu e
    Toa najzalno

На Skorpija25 и Misskirova им се допаѓа ова.
  16. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Абе ај не заебавајте. Татко дозволил детето да му го земат, тоа е знак на сериозно растројство и дека човекот не е нормален, не го направиле коцкарниците неточен, таков си бил сигурно.
    Не дека сакам да има коцкарници, ама тие не правдаат тоа што има сериозно болни луѓе, кои веројатно се такви и без нивните пороци.
    Пошто има и луѓе со пороци, ама не би наштетиле на ваков монструзен начин на своите деца.

Многу пострашно и поголемо е ова татково што си дозволил без разлика на било кој порок.

На Harper, sparklie, Bitter-Sweet и 13 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    Значи полека малку. на 24 11 е пријавен за изчезнат човеков, на 27 ми се случува ова. Не е дека поминало година дена па ајде да решеле еден случај немало да има друг. Таткото да не си ја дал ќерката немало да има убиство.

На Harper, oblace1, Bitter-Sweet и 17 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.170
    Дани верувам дека дури и во Германија за 3 дена не решаваат убиство.

На Ahoy, daylight, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    Пред да се деси уште.

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.575
    Ама пак не ми ја разбираш поентата на муабетот.
    Колата ја нашле самите полицајци на 27ми, запалена. Истата кола и нејзиниот газда Панче беа пријавени во полиција дека ги нема.
    Ја наоѓаш колата а не го пребаруваш местото?
    Ајде разбирам им требало време за вештачење и не успеале колата да ја поврзат со Вања. Ама колата е на Панче кој е исчезнат. Му ја наоѓаш колата запалена и си идеш од местото пошто што те интересира да пребаруваш околина не бараш тело. Го бараш Панче. Значи многу глупи одговори давате.

И не, полицијата не го решила случајот затоа што убиецот е на слобода.
    Ќе биде решен кога ќе биде фатен и осуден.
    И не полицијата не го реши експресно случајот затоа што Панче е пријавен на 24ти а на 27ми ја наоѓаат колата и толку.
    Ги нашле Вања и Панче само затоа што гомнариве им кажале кај се.
    Не дека самите откриле. А биле на лице место на погувањето на самиот ден....

Колата од Велес е денесена во Скопје.
    Како ако не со возење.
    Камерите излеа им служат само за пишување казни коа треба.

Малку поинтензивно да се посветеа на потрагата по Панче и автомобилот случајов со Вања или ќе беше спречен или ќе беше многу побрзо решен.
    Од оваа причина и мислам дека кога е најдена колата е пронајдена и девојкава ама е прикривано додека заврши самитот да не избие скандал дека за време на самит за безбедност пред нос на полиција им киднапираат дете со украдена кола која се бара....

Последна измена: 4 декември 2023
    На noteforself, Skorpija25, the.vampire.girl и 6 други им се допаѓа ова.