Телефонот да - телото не верувам.Телефонот фрлен онаму кај што му престанува трагата, оти нели рековме ајфон лесно се наоѓа. Сигурно сосе телефон не ја возеа до местото на злосторството. А за телефонот верувам дека уште одма се најде.
"Таткото" требало да го впери пиштолот за да речеме дека е одговорен за убиството?? Ради него девојчето е мртво!!
Распнете ме ама јас не мислам дека татково свесно си го фрлил детево во оган,крив е затоа што се дружи со вакви дегени и што споделил инфо за движењето на девојчето што може да е сосем случајно во разговор аи како што пишаа погоре ич не е тешко да ја следат...а и од кај знаеме дека двете девојчиња не биле мета,само едното ете имало многу среќа.
И што ако стои темата? Ќе се додава сол на рана на мајката? Ќе се даваат предпоставки што било или народот ќе си фаќа сеир? Жално. Млад живот згаснал. Зачувајте ги коментарите за себе. Виновниците ќе си ја платат казната
Не знам за вас, ама ја нема да најдам душевен мир и спокој се додека не се уапси Палчо, и не се расветли случајов комплентно, секако. Џабе копуциве ги затворија, ако он не си ја добие правдата која ја заслужува и не го вратат од бегството.
Ретардираниот Оливер така изјави на пресот. Го барале Панче а не колата. Што пак се коси со рационално размислување .
Ај ако не да не се збори веќе нигде за случајов. Нека не се збори нигде за криминали, убиства, силувања. Само еден розев свет нека ни "постои". Да си ги затвориме устите за лошото. Дајте бре аман. И народ ви смета што не сака да се помири за вакви свирепи убиства.
Според шпекулациите, таткото бил “мирен човек” но долгогодишен корисник на наркотични средства и поради тоа задолжен кај водачот на бандитите Палчо. Иако е тешко за верување, ваквите луѓе(како таткото) не размислуваат добро за последиците од сопствените постапки. Нив во глава им се врти: дрога и пари како да дојдат до неа, тука се затвора кругот, се останато е “колатерална штета”. Дури и да се докажи дека таткото не бил директно инволвиран во киднапирањето, неговите претходни постапки индиректно довеле до исходот. Кога имаш семејство, НЕ МОЖИШ да размислуваш само за себе!
Uste toj ubiec, azil fali da dobie, ili toa kako se vika, da go stiti nekoja drzava cim veke izbegal..A neli bil so politika...Katastrofa zimi se, cela nokj nemam spieno...Angel nass, mnogu mi e zal, samo na deca se jaki tie, kolku bi sakala da gi kamenuvame site na sred plostad , i toa im e malku!!! Da gi snemaaaa....Barem da ja pustile kutrata...a to za "Tatkoto" ic da ne ve cudi, pa kolku slucaevi ima, tatkoto ne saka da plakja alimenatacija, da si ja vidii kjerkata, duri i gi siluvaat strasno...Ama ova e najgromozoren chinn so leva raka bi potpisalaa, da ima smrtna kazna za nivv pod hitno!!! A za MVR sigurno znaele odnapred, zosto ne kazale, cekale Obse da si odii neli, taka li se soopstuva taa vest vo 20 casot sramota zimi se....Neka si pociva u mir, i neka ima pravda, i majka i neka bide jaka zaedno so familijata....
Може незамисливо му е било убиство на сопственото дете, ама ете се заплеткал изигравајќи факмен (бизнис, коцка, мафија итн.) И му го убија најмилото. (Мислам не го планирал ова со умисла)
освен на форумов јас нигде не слушнав дека татково е коцкар и наркоман,исто така никаде не се спомна дека му должел на дебилов,нека ме поправи некој ако грешам,Палчо намирисал кеш кај мајкава и си рекол ај да се пробаме,јас така сфатив.
Јас на Фб прочитав од една жена, што го познавала лично дека бил "Дебар маалски мангуп, наркоман". Е сега, не верувам дека некој би се изложил со име и презиме, јавно, во ваков случај да лаже. Ама сепак...
Сепак уште еднаш се докажува во каква мизерија/хорор живееме. Овој случај не е решен од страна на надлежните. Самите родители си го расветлуваат случајов
На пресов сепак мислам ќе спомнеа ако се работеше за таков калибар од човек,а не спомнаа никаков долг од татково спрема Палчо.
не е точно, отвори кај ќерка у на фб, сама пишала го нема татко ми и колата, и слика од двете. И во полиција е кажано. АКо ставрно е толку специфично возилово, срамота е да не го видат толку денови на камери. Стариот пат Велес Скопје не е цел без камери и мораш да влезеш од некаде у градот. Колата у Дебар маало била, па не ја виделе. Слепци. АКо ги фателе со колата, немаше дотука да дојде.