Не можат и не смеат да даваат информации во јавноста за да ја задоволат нашата љубопитност. Кога ќе заврши истрагата тогаш. Еве за масакрот во Србија се уште нема детални информации оти во тек е судењето и се уште се вештачи детето. Затоа не дека МВР не работат, туку не смеат да споделуваат.
Сутуацијава навистина не потресе. Страшно е што е волку близу нас. Секој ден поминувам низ Дебар Маало. Искрено сакам и се надевам дека ќе се пронајде девојчето. Ми се чини дека киднапирање со сила не е, зошто овој дел е многу фреквентен, посебно наутро, па и навечер. Во однос на коментарите на фб, навистина нема потреба за истите, посебно оние со детективски карактер, што треба да направат родителите, полицијата, какви им биле односите во семејсвото, каде е таткото, навистина е ова е претерано и бескорисно, дури и безобразно... Треба меѓу нас да сеинформираме, во случај ако сме виделе нешто или да пазиме на некое место да бараме нешто необично при одење во тој дел кај броз кафе. Исто, за полицијата, сигурно постојат нови детали, информации што не ги објавуваат поради истрагата, тоа е нормално. Сигурна сум дека работат, овој случај е многу чувствилен, дете е ви прашање, и јавноста е вклучена, не е дека оставиле туку така, или немаат појма. Скоро цел ден сите зборуваат за ова. Патем, и мајката тоа сакаше да го каже, дека работат на случајот и постапуваат, и секако не објавуваат, може некои од тие информации да ја загрозат сугирноста, други да бидат чувствителни и приватни, па не се јавност. Едит: можно е крај со надеж да помине добро, и да ја најдат да не кажат што се случило, како дошло до ова, за да не ја загрозат.
Za toa oni od narodot sobiraat informacii dokolku nekoj ja videl ako spodeluvaat se so znaat toa nivna policiska rab. Kako i da e so pobrgu da se najde iako rab apla zvuci za kidnapiranje. Posto telefonot i bil isklucen use odma koga majkai zvonela svaka i cas so nastavnickata odma kazala takov princip treba da ima sekoe uciliste vo drzavava
Исто, сметам дека класната постапила многу правилно. Ретки се оние како неа, жената одма реагирала, и тоа е правилно. Тука нема ништо сомнително, или чудно.
Нормално дека нема ништо чудно, видела дека и фали ученик и одма реагирала, што е правилно. Само недај Боже да не реагирала на време, да речеме дека се јавила после 2-3ч, жива ќе ја изедеа во коментари. На народов наш ништо неможе да им погодиш, колку и да си исправен секогаш нешто ќе им фали.
Можеби избегала само еден час или сакала да побегне цел ден и сега по цела таа хајка и е страв да се врати дома. Треба полицијата да ги испрашаа најдобрите другарки-они сигурно знаат нешто ако има, гарант.
Чудно ни е на нас пошто во наше време немало Вибер. Ама скроз разумно постапила класната, навистина е за пофалба. Се надевам ќе ја најдат девојката жива и здрава.
Ќе остане без пари за храна, пиење, плус студ. Кај би одела? Па дури и да сакала да биде цел ден сама ќе го сторила истото по часови.
Може да е и нешто друго најстрашно што може,на возраст е со лабилни емоции,…само да не сум во право .
,,Дечко,, ,другарка,, со и без наводници Ама нешто требало да се случи,некој револт, и да биде планирано. Сигурно не влегла во рандом кола што рандом застанала. Е, сега ако на време реагирале и координирале со гранична полиција, би требало да не е излезена од земјата. Инаку за саат време си на граница, и после е веќе лош филм.
Верувај ни јас не сакам да сум во право. Сакам да е кај дечко некој кај другарка дека е добра и дека ќе се врати ... Ма не битно каде и со кој само жива и здрава да се врати.
Абе тоа колку корумпурани полицајци, инспектори, началници чуда постојат. Да не почнам од личен пример, ама од партиски работи, молкнат луѓе на распит за без потреба, дека едниве на власт, другите нели опозиција, за исечено дрво, за ништо, глупости, местење луѓе исто за ништо глупости, а истиот тој инспектор познавајќи го каков гад е, не дај Боже да треба да решава некој ваков случај. Овде кај нас во близина за исечено дрво идеа бараа докази 3 дена со ред, ко којзнае шо да е, имаше случај со дилер на дрога, сериозни обвинувања, докази, овој жими што го викна на распит на хахара хихири, ни до обвинителство дојде случајот, ни ништо. Заштитен ко ендемски вид е човекот и после ќе ми кажува некој киднапери, криминалци ќе биле фатени, полицијата си ја работела својата работа. Не викам дека нема исклучоци, ама ја скроз имам изгубено доверба во полицијава наша. Маж и жена кај нас во комшии се тепаа, маж и ја туркаше по скали, свекор ми пријави, они после саат ипол дојдоа. Не бутната по скали, закопано ќе ја имаше до тогаш.
Може некој да ми каже како може девојче да биде пренесено преку граница ако нема пасош? Со подмитување ли?
Нормално. Покажи им на нашиве и на Албанците пример 100 еур и што сакаш прави. Братучет ми лани со снаа ми на одмор во Албанија така отидоа. Им рекла истечена ми е личната карта (им ја покажала) немам пасош, нашипв им рекол дај за по едно кафе, 10 еур му дале, кај Албанците 20 и чао. Може имала пасош. Ама ако е не дај Боже трговија со органи, несакам да давам вакви ужасни претпоставки, тука веќе големи пари играат и нема граници за нив.
Прејезиво Колку ми е жал за неа. Параноја ме јаде да не се деси на моја драга личност, а можам да претпоставам мајката во каква агонија е. Седум очи и десет уши да отвараме на пат. Со секое излегување има ризик...