Многу ми е тешко да читам и да пишувам. Може некој ако знае да ми објасни што е со човеков кој откако го изгуглав, гледам дека е познат за јавноста, интервјуа, политика, не знам што... познато е дека бил вклучен во некои мафии, дека е ваков психопат или нешто во тој контекст? Којзнае колку луѓе има убиено искрено... Во мене стварно владее едно неверување. Случајов е буквално како од филм, жал ми е да го кажам тоа. Уште ми фали таа некоја коцка за причината за убиство зашто мене ми изгледа буквално како од мерак да ги убиле двете жртви. Што точно планирале???
Од 22ри ноември, ете и 24 нека е, пријавен велешанец за исчезнат, до 27ми, знаеш колку три пута колку саати се? Многу. Можеа да ги најдат за тие сто саати, има камери на секој чекор. Од многу сејфти фрст ете до кај стигнавме. Плус, д'ткаа на прес конференцијата. Значи: зеле кола од Велес дури до Скопје, среде обсе клобсе, со денови, и на крај ете што направиле... Каде е успехот на мевере? Каде е сејф шити?
Човекот беше вознемирен, потресен, и спомна дека на сите им е тешко и болно, и верувам дека е така после ваков исход. За што би бил протестот и за што бараат оставки не ми е јасно..
Ама нели е јавна личност, ја мислев некој интелигентен психопат, глумел култура и ги замајувал сите. Не бе, овој отворено вадење пиштоли, навреди, закани. Како ги оставаат така без надзор. Требало по психијатри барем да го носат пред да дојде до ова
Тоа што е речено дека ќе има максимална казна, не значи дека ќе има. Веќе видовме намалување на казни. Нека има протест.
еј, до преска збореше подметнати отисоци и докази. намали со паранојата. направено е се што може. држи партијата на страна.
После прочитани неполни 1000 мислења на темава попладнево, се прашувам како е можно сите најинтелигентни умови во државава да сме собрани тука и неискористени. Го замолувам министерот Спасовски да отвори посебен оддел во МВР само за Фемина форумџии, нешто ко СЈО, над сите случаи да имаме надзор и специјален пристап. Тоа имав да кажам. Инаку еве и 24 часа поминаа, еднакво сум тажен, потресен и гневен. Цел ден Вања ми е пред очи, ама таква како на сликите - насмеана. Прежално.
Џабе ми реплицираш, сѐ сѐ само немој да ги хвалоспеваме. Чекаа толку денови? Ајде. За дел од секунда камерите фаќаат кола со пријавени таблици или без таблици. За дел. Како знаат казна да пуштат за ситници? Не. Пак ќе кажам, да поработеа на време немаше да дојде до второ убиство....
Сега поминав од кај зградата и ептен ми дојде неубаво. Малце не ми е верно во влез да врзуваат и ставаат некого во вреќа, а никој да не помине.
Друг прејезив момент е ако копитоно знаел со денови дека ќерка му не е жива, како јадел, спиел и пиел со нормална фаца? Онака... при себе да е...
За какви ситници пуштаат казни? Си има закон, појас, светла, дозволена брзина. Закон е закон. Ситници бе. Ситници. Ај олабај.
За дете не се чека, за возрасен се чека. Законот ни е глуп. Малку саати би имале. Оливер тврди и дека прво го барале само убиениот, не и неговата кола. Ок, чудно кога ќерката тврди дека пријавиле и за колата. Можда, тука некаков пропуст. Ама, не е една кола таква. И да седнеш без пауза да проверуваш кои луѓе поседуваат такви возила, ќе ти треба сигурно повеќе од саат.
Автомобилот само дента кога е киднапирана Вања е возен во Скопје и одма приметен ама не можат одма да кажат зошто прво треба да се провери.
За такви шарени ситници. Укради кола за 3 саати те наоѓаат одма. Сејф сити нели. А овие, денови им требаа. Плус уште едно убиство. Кое можеше да се спречи..................
Според некои правила, животниот век за киднапирано дете е 4 саати. За вакви ситуации.. https://a1on.mk/region1/kaj-krimina...eto-e-vo-prosek-4-chasa-se-oglasi-tatkoto-na/
Самото внесување на таблички на податоци ќе јави на секоја една камера дека таа и таа рег.табличка вози на тој и тој правец, рампа, семафори. Нешто е труло матно и смрди....