И да видел некој, можеби се плаши да каже. Колку сведоци 'исчезнаа'. Ова го мислев за други случаи. Се гледа на камерите, ама не сакаат да кажат.
вие на оваа ѝ верувате?! Оваа желна за слава. Нерасчистени сметки од 2003 година! Побогу што зборувате?! Па мајката била дете тогаш. И крајно време е да се престане со секакви шпекулации. Замре млад живот. Срамота е веќе.
Ако вие видите сега некои комшии или луѓе облечени во работничка униформа, мајстори и слично, изнесуваат вреќа, прво нешто на памет ќе ви падне дека има тело внатре? Не. Ептен е лесно внатре да се грабне човек, затоа и манијаци рандом најчесто се кријат по влезови и во подруми.
Оваа слика не е од сега,сигурно се имаат од предходно познавано,многу одамна,овие имаат бидено или сопартици или пријатели на кој им го убива на крај дедото,кај што е направена сликава моментално се е ископано веќе скоро цело лето на овој потег и сеуште не е направена улицата.
Плус тоа,не било само ставање марамче на уста и вадење, им треба повеќе време да врзат раце,да врзат нозе,да стават во вреќа..
Ако виделе требело да спречат на време да не избега П. Искрено ме интересира колку време е потребно да се добие дозвола за прегледување камери?
Jas da vi kazam rabotam vo blizina tuka okolu, vo zgradata se se otvara posle 9,10h, nisto ne rab od 7h nautro. Osven skolo i gradinka. Od skalite do dole za 1 min se simnuvas odma e tuka. Zgradata nema kameri. Stanot e na majkata i tatkoto na Zorica, tamu ziveele oni prethodno, sega vekje pocinati.
И на крај ќе излезе дека ова е поврзано со дедото. Во вакви случаи киднаперите ја познаваат жртвата и нејзиното семејство. Уште не ми се верува. Жалосно за фамилијата на девојчето.
Мене никако не ми е верно дека ниту еден човек не забележал ништо. Влезот е на скали, раскрсница, толку е прегледен од секаде. Само што најверојатно многу работи не се откривале во јавност и со право, на полицијата јасно ѝ било за што станува збор. Знаеле дека секоја информација може да биде пресудна. За жал, исходот е таков, нека почива во мир Вања. Се надевам на најголема казна за копилињава.
Sto ako zgradata ja grasel Palco be? Pola Skoopje moze da go izgradi, dedoto si imal pari i si platil za kolku stsnovi i da se raboti, ne moze da kupi 2-3-5 stana a da ne mu e platen ovoj, ako na toa mislite I dosta site kazuvaat svoi prikazni, nikoj ne ja znae vistinata. Sto ima vrska dedoto? Od pred 20 godini? Covekot kupil stanovi bezrazlika civi bile, ne moze 1 stan da ne e platen a da kupi uste 2 drugi.
За внатре е лесно. Ја имаат онесвестено со анестезијата, па веројатно во подрум ја ставиле во вреќата. За подрумите, мислам за влез во "ходник" на подрум во Мк. во повеќето згради не треба клуч.
Ако имал некои нерасчистени односи. Многу работи ќе излезат на површина. Девојчето ни криво ни должно настрада.
Палчо имал прсостории кои ги користел во згрдата. Искрено како сме отуѓени луѓево, јас во зграда 80% не ги познавам комшиите. Утре некој да носи нешто такво ќе мислам се сели.
Убаво пиша некој од порано дека може има и заштитени сведоци, значи сигурно се испрашани луѓе ама не смеат се да соопштат јавно да не дојде некој да им наштети и на тие луѓе. Сигурно нема некоја тетка да излезе за ваква работа да рече ааа да јас видов кога ја носеа. Јас живеам во огромен комплекс, огромна зграда и мислам дека тоа време да ме грабне некој од пред зграда или во зграда никој не би знаел. Има возрасни за на работа и деца за на школо, има и такви што си седат тоа време со кафе и цигара на тераса ама џабе некако, за една минута ја пикнале.. Едит: баш кога се селев носевме со дечко ми црна вреќа замотана со селотејп на 2-3 места, даски од шкафче беа, долго и тесно беше спакувано, значи никој не не ни погледна еднаш а не па двапати и да се запраша што носиме.
Штом имал простории лесно е. Во некои згради има простории на секој кат. Секунди се во прашање за да ја успијат и извлечкаат во некоја од просториите, па после да и стават вреќа таму или во подрум. Уште поедноставно и во тепих ако ја замотале, па надвор ич нема да делува сомнително
Јасно ми е тоа. Има многу нелогичности. А за таткото.... Не знам дали да пишувам.. Како можел? А девојчето му пишало писмо за благодарноста.