Исчезнати лица

Discussion in 'Општи дискусии' started by friendy, Aug 4, 2017.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И да видел некој, можеби се плаши да каже. Колку сведоци 'исчезнаа'. Ова го мислев за други случаи. Се гледа на камерите, ама не сакаат да кажат.

Anyshka, st-el and eliesaab like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

вие на оваа ѝ верувате?! Оваа желна за слава.

Нерасчистени сметки од 2003 година! Побогу што зборувате?! Па мајката била дете тогаш.
    И крајно време е да се престане со секакви шпекулации. Замре млад живот. Срамота е веќе.

M.B., simoncelicius, An-na and 9 others like this.
  3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Ако вие видите сега некои комшии или луѓе облечени во работничка униформа, мајстори и слично, изнесуваат вреќа, прво нешто на памет ќе ви падне дека има тело внатре? Не.
    Ептен е лесно внатре да се грабне човек, затоа и манијаци рандом најчесто се кријат по влезови и во подруми.

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ама пак некој ќе каже дека видел нешто. Најверојатно комшиите се испрашани.

Anyshka and eliesaab like this.
  5. denicijaa

denicijaa Истакнат член

Дали зградата има лифт можеби? Може внатре да ја имаат начекано во лифт и многу полесно...

6. medena147

medena147 Популарен член

Оваа слика не е од сега,сигурно се имаат од предходно познавано,многу одамна,овие имаат бидено или сопартици или пријатели на кој им го убива на крај дедото,кај што е направена сликава моментално се е ископано веќе скоро цело лето на овој потег и сеуште не е направена улицата.

Honey Eyes likes this.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Плус тоа,не било само ставање марамче на уста и вадење, им треба повеќе време да врзат раце,да врзат нозе,да стават во вреќа..

Aнонимус_ and SummerGirl like this.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ако виделе требело да спречат на време да не избега П. Искрено ме интересира колку време е потребно да се добие дозвола за прегледување камери?

simoncelicius, Mnik and SummerGirl like this.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Jas da vi kazam rabotam vo blizina tuka okolu, vo zgradata se se otvara posle 9,10h, nisto ne rab od 7h nautro. Osven skolo i gradinka. Od skalite do dole za 1 min se simnuvas odma e tuka.
    Zgradata nema kameri.
    Stanot e na majkata i tatkoto na Zorica, tamu ziveele oni prethodno, sega vekje pocinati.

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И на крај ќе излезе дека ова е поврзано со дедото. Во вакви случаи киднаперите ја познаваат жртвата и нејзиното семејство. Уште не ми се верува. Жалосно за фамилијата на девојчето.

Herrera, Anyshka, Mnik and 1 other person like this.
  11. Ketchup

Ketchup

Мене никако не ми е верно дека ниту еден човек не забележал ништо. Влезот е на скали, раскрсница, толку е прегледен од секаде. Само што најверојатно многу работи не се откривале во јавност и со право, на полицијата јасно ѝ било за што станува збор. Знаеле дека секоја информација може да биде пресудна.

За жал, исходот е таков, нека почива во мир Вања. Се надевам на најголема казна за копилињава.

Harper, Herrera, elenaa0805 and 14 others like this.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Sto ako zgradata ja grasel Palco be? Pola Skoopje moze da go izgradi, dedoto si imal pari i si platil za kolku stsnovi i da se raboti, ne moze da kupi 2-3-5 stana a da ne mu e platen ovoj, ako na toa mislite
    I dosta site kazuvaat svoi prikazni, nikoj ne ja znae vistinata.

Sto ima vrska dedoto? Od pred 20 godini? Covekot kupil stanovi bezrazlika civi bile, ne moze 1 stan da ne e platen a da kupi uste 2 drugi.

Last edited by a moderator: Dec 5, 2023
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

За внатре е лесно.
    Ја имаат онесвестено со анестезијата, па веројатно во подрум ја ставиле во вреќата.
    За подрумите, мислам за влез во "ходник" на подрум во Мк. во повеќето згради не треба клуч.

Mnik, MandyLane and SummerGirl like this.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ако имал некои нерасчистени односи. Многу работи ќе излезат на површина. Девојчето ни криво ни должно настрада.

Anyshka and Mnik like this.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не мислиме на тоа

Viveki likes this.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Палчо имал прсостории кои ги користел во згрдата. Искрено како сме отуѓени луѓево, јас во зграда 80% не ги познавам комшиите. Утре некој да носи нешто такво ќе мислам се сели.

Harper, Oneo, Осе and 12 others like this.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Па може кажале на полицијата. Такви работи јавно не ни смеат да кажат сведоците.

18. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Убаво пиша некој од порано дека може има и заштитени сведоци, значи сигурно се испрашани луѓе ама не смеат се да соопштат јавно да не дојде некој да им наштети и на тие луѓе.
    Сигурно нема некоја тетка да излезе за ваква работа да рече ааа да јас видов кога ја носеа.
    Јас живеам во огромен комплекс, огромна зграда и мислам дека тоа време да ме грабне некој од пред зграда или во зграда никој не би знаел. Има возрасни за на работа и деца за на школо, има и такви што си седат тоа време со кафе и цигара на тераса ама џабе некако, за една минута ја пикнале..
    Едит: баш кога се селев носевме со дечко ми црна вреќа замотана со селотејп на 2-3 места, даски од шкафче беа, долго и тесно беше спакувано, значи никој не не ни погледна еднаш а не па двапати и да се запраша што носиме.

Last edited: Dec 5, 2023
  19. denicijaa

denicijaa Истакнат член

Штом имал простории лесно е. Во некои згради има простории на секој кат. Секунди се во прашање за да ја успијат и извлечкаат во некоја од просториите, па после да и стават вреќа таму или во подрум. Уште поедноставно и во тепих ако ја замотале, па надвор ич нема да делува сомнително

Осе, Anyshka and Mnik like this.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јасно ми е тоа. Има многу нелогичности. А за таткото.... Не знам дали да пишувам.. Како можел? А девојчето му пишало писмо за благодарноста. :u:

Anyshka and jacqueline.s like this.